Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (363)

plakát

Ong-bak (2003) 

Úžasná bojová podívaná, kde pokulhává filmový děj a místy směšná mimika aktérů, pro které jsem uvažoval i o třech hvězdách. Ale vzhledem k tomu, že skoro ve všech asijských filmech se při dramatických scénách směšně šklebí a při vážných hloupě řehtají, tak jsem toto pominul a nechal za čtyři. A Tony Jaa má výbornou pohyblivost a ohebnou vytrénovanou postavu, jakou bychom mu mohli závidět.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Ulítlejší, a ještě drsnější než původní filmový Evil Dead. Už ne s tak děsivou atmosférou, ale s větším humorem a prostorem pro delší děj.

plakát

Freddyho smrt - Poslední noční můra (1991) 

Nepovedené, trapné, směšné, slabé efekty, herci přehrávají (dokonce i Englund), strašný byl i český dabing se zvukem, ve verzi, kterou jsem viděl. Nedůstojné ukončení kultovní série.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Nevím co jiní čekali, ale za mě moc pěkně provedené a navíc dvě povídky od mého "Milovaného řemesla" - Lovecrafta. Rozhodně dokonalejší série než starý infantilní Strážce krypty - Tales from the Crypt. Ačkoliv některé díly na svou dobu nebyly také špatné.

plakát

Tuláci (2023) 

Další nelogická píčovina od Netflixu, ale netypicky o zlých černých bubácích.

plakát

Narvik (2022) 

Solidní snímek, až nečekaně realisticky podaný. O invazi do Norska jsem jen četl, ale nikde nebyly takové podrobnosti jako v tomto filmu.

plakát

Zima za války (2008) 

Velice sugestivní snímek. Chudák kluk, toto by se nikomu dít nemělo. A přesto se po celém světě stále děje. Pořád dokola.

plakát

Bratrstvo nesmrtelných (2021) 

Rozjezd byl silný a nadějný na pět hvězd. Atmosféra bohužel později vybledávala tak na tři hvězdy. Ale konec zase pěkný. Čtyři hvězdy za celek, jako fanoušek sci-fi filmů, které mají nový nápad nechávám. Není to vůbec špatné, jak je zde podhodnocené.

plakát

Ve jménu Říma (1959) 

Syrská královna bílá blondýna? Blbosti se prokládaly do filmů i v padesátých letech, takže Netflix na ně nemá patent. Scenérie a kostýmy krásné, děj bez velkého napětí, herci prkenní a předvídatelní. Na jedno skouknutí ano, jako řada jiných filmů, které se brzy zapomenou.