Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Šílený Max: Bojovník silnic

Šílený Max: Bojovník silnic (1981)

Pokračování jako nejsilnější díl série. Syrová, postkatastrofická sci-fi. Mel Gibson jako správný drsňák zde předvádí dobrý výkon. Od Mad Maxe jsem jej začal mít rád a těšil se na každý jeho film.

Matrix

Matrix (1999)

Tak tento film změnil můj pohled na filmovou sci-fi a v podstatě i na svět. Oběma bratrům se podařilo obohatit mé pojmy a myšlenky k realitě. Vše šlo potom lépe popisovat :-) Jednoznačně nejlepší díl série s vlastním ukončením. Další nastavování nedosáhlo kvalit jedničky a přineslo víc otázek než odpovědí. Asi to bylo nevyhnutelné, jak by řekl Hugo Weaving.

Souboj Titánů

Souboj Titánů (1981)

Ve své době špička žánru a nejlepší Harryhausenův film. Dobře skouknutelný i dnes po více než třiceti letech (oproti slabé poslední předělávce).

Excalibur

Excalibur (1981)

Naprosto nejlepší podání staré legendy, které prozatím nikdo nepřekonal. Syrově brutální, kouzelně záhadný i herecky excelentní. Mnoho známých i začínajících herců. Oproti následným plagiátům a americkým čajíčkům je toto úchvatný velkofilm, na který se dá dívat stále dál i po mnoha letech od zfilmování. Boj, magie, atmosféra rytířů i špinavost raného evropského středověku je zde v dokonalé rovnováze. Viděl jsem poprvé jako adolescent v osmdesátých letech v kině se svým kamarádem martycrossem a naposledy včera.