Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (4)

Californication

Californication (2007)

Upozorňuju, že tento komentář není smysluplný text - je to spíše jen takový můj tok myšlenek či body, které objasňují, proč Californication tak žeru... 1) David Duchovny - tahle role mu prostě neuvěřitelně sedla. Díky tomuto seriálu ho již nebudu mít zaškatulkovaného jako agenta Fox Muldera, ale bude pro mě jednou provždy Hank Moody. 2) Hank Moody - prototyp chlapa 21. století. Jakkoliv je to smutné či veselé... je to prostě tak. Odraz doby, ve které žijeme.3) Další postavy - ať je to Karen, Becca, "masturbátor" Charlie Runkel, Mia či kdokoliv jiný... každá postava je prostě brilantní.4) Rostoucí úroveň seriálu - většina seriálů dnešní doby má problém, že nasadí laťku moc vysoko. Californication nasadil laťku vysoko, ale je stále schopný překonávat sám sebe. Důkazem jsou například první dva díly 4. série (aktuální díly v době, kdy píšu tento komentář). Tyto díly dávají tušit, že vrchol seriálu teprve příjde a to je po třech našlapaných sériích sakra dobrý signál. 5) hlášky - uvedu jednu - "Let's rock out with my cock out..."6) Pěkné ženy To asi nemá cenu rozvádět.7) Rocková hudba - miluju všechny ty odkazy na rockové hvězdy apod.... Sečteno a podtrženo, tenhle seriál doporučuju každému neboť je to jeden z nejlepších seriálů současné doby.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

„South Park BOOM“ u nás skončil někdy v roce 2002 (6. série) a většina lidí si tento seriál zafixovala jako „ten příšerně nakreslený seriál, ve kterém se mluví sprostě“. Píše se rok 2010 a ve většině zemí západního světa běží již 14. série. Argument, že South Park je příšerně nakreslený, dnes obstojí jen stěží, a se sprostou mluvou, která byla hodně přibarvená zpackaným českým dabingem je to podobné. South Park však i nadále šokuje, uráží, zesměšňuje a to je jedině dobře, protože lepší společensko-politickou satiru dneska najdete jen stěží. Sám se někdy nestačím divit, kde na všechny ty nesmyslné ale přitom geniální vtipy či hlášky tvůrci chodí. Zároveň je nutno podotknout, že ačkoliv se tvůrci často dotýkají kontroverzních témat, zachovávají si absolutní nestrannost a neutralitu, což dává divákovi prostor k tomu, aby se nad daným tématem zamyslel sám a udělal si o dané věci svůj vlastní názor. Je to prostě moje srdcová záležitost, a proto nemůžu dát jiné hodnocení než pět hvězdiček... Cartmen: Do you know what to do when you wanna family to move away? Every night, you are going to take a crap on their door step. Kyle: Is that why there is a crap on my door step every morning?

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Pro mě osobně se jedná nejlepší sitcom všech dob. A to i navzdory tomu, že od paté série občas přicházejí i slabší díly. To se však po takové porci odvisíláných epizod dá očekávat. Autoři prostě nemohou chrlit geinálními nápady donekonečna. A navíc už jen kvůli Barneymu a jeho hláškam nemůzu dát jiné hodnocení než pět hvězdiček.

Česká soda

Česká soda (1993)

Bezkonkurenčně nejlepší český pořad. Skupina okolo Čtvrtníčka se prostě s nikým nesrala. Asi to bylo dáno tím, že přišli se správným pořadem ve správný čas... "Miloš Zeman - státník... Jan Zákopčaník - hydrometeorolog... Ladislav Winkelbauer - vrah... Vlasta Štěpová - politik... Jan Kavan - KATO... Vladimír Mlynář - politik... Marta Kubišová - zpěvačka... Julius Fučík - komunista... Jaroslav Foglar - jestřáb... VŠECHNY TYTO DĚTI BYLY PĚKNÝ SMRADI."