Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (154)

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Docela slušná podívaná, která si drží svou zábavnost po celých 110 minut na stejné, z mého pohledu nekolísavé úrovni. Hlavní postavy jsou sympaťáci, ale zároveň ve svých rolích vcelku uvěřitelní. To, kam se bude děj vyvíjet, jsem docela odhadnul a byl jsem moc rád za to, jaký spád věci dostaly.

plakát

In 3 Tagen bist du tot 2 (2008) 

Velkej krok dopředu oproti prvnímu dílu. Jen informace pro ty, co neviděli první a rozhodně slabší díl, tak návaznost tu není skoro žádná, a proto není nutná jeho znalost. Takže pokud zvažujete, jestli má cenu vzít to od prvního, tak za mě rozhodně nemá. Velkým plusem je pro mě změna prostředí, kdy se přesouváme do hor a jednoho horského sídla podivínské rodinky se kterou se naše hrdinka z prvního dílu blíže seznámí. Chování postav nemám co vytknout a taky provedení jednotlivých exekucí je přímočarý, surový a realistický, bez zbytečnýho natahování a nekonečnýho oživování. To, co v tempu chybělo v první polovině, bylo navíc v té druhé a taky proto je to u mě slabší ****.

plakát

Det okända. (2000) 

Námět je teda hodně okoukaný, ale příklad uvést nemohu, protože bych vyzrazoval souvislosti =). Prostředí je krásný, Skandinávii mám hodně rád a les je jedno z mých nejoblíbenějších hororových prostředí vůbec. Herci jsou docela fajn, SPOILER ale trochu mě mrzí, že na nich nešla moc poznat ona změna a pak taky odlišná délka proměny u jednotlivých členů (ikdyž o době napadení se dá u Thomase spekulovat) ... KONEC SPOILERU Ze zkušenosti s podobnými snímky se mi zdá, že když je to vedeno pouze formou zážitku a nejsou nám oznámeny skutečnosti kolem, je to lepší. Forma natáčení, kdy je to vedeno ve stylu přítomného kameramana, který ale není jednou z postav, má svoje klady i svoje zápory. Co se kladů týče, mizí tím otázka, proč to daná osoba točí, ikdyž jí už jde o život a taky můžeme sledovat dění nehledě na to, kde se pohybují ostatní postavy. Atmosféra byla výborná ale k plnýmu počtu tomu chybělo z mého pohledu trochu více agresivity, strachu a špetka něčeho, čím by se mi to výrazněji zapsalo do paměti.

plakát

Brass Eye (1997) (seriál) 

Prozatím viděny 4 díly a z toho se mi 3 víc než líbily, takže prozatím dávám plnej počet a uvidím, jak u mě dopadnou poslední dva. Tohle je přesně ten humor, co mám rád ... parodující, trefný, na hlavu postavený, iracionální. Jediné, co mě mrzí je to, že nechápu úplně všechny souvislosti, a proto mi ne každá scéna dojde.

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší.

plakát

Legit (2013) (seriál) 

Seriál s vyloženě mužským humorem. Není zde žádná romantika, vztahy a podobné věci, co kolikrát vidět nepotřebujete, když se chcete akorát pobavit. Chápu, že někomu může překážet vulgarita a černý (pro někoho až nevkusný) humor, kterými je často epizoda prostoupena, ale pro mě to je spíš klad.

plakát

Chodba (2012) 

Hlavním tahounem byl pro mě sypmatickej hlavní hrdina, na kterém šla krásně poznat postupná únava a ztráta kontroly, jak se děj stupňoval. Film má hutnou atmosféru a příjemně ubíhá, ikdyž prakticky neopustíme prostory domu. Švédština je moc hezká na poslouchání, teda alespoň pro mě ...

plakát

Konvoje (2009) (TV film) 

Série, která dokazuje, že je velká škála aspektů druhé světové války, které se dají velice rozvést a zahltit nás informacemi. Neustálé předhánění se v taktice, aby zásobování mohlo dále probíhat a naopak snaha Německa odříznout tento přísun a napáchat na této trase co největší škody. Ponorkové vlčí smečky, radar, enigma, doprovodné letadlové lodě, prostě všechno, co sehrálo svou roli, je zde popsáno a ukázán dopad zavedení.

plakát

Policejní jednotka v barvách (1982) (seriál) 

Pro mě je trochu škoda, že jsem nejprve viděl filmy a až teď tento miniseriál ... Vtipy a situace jsou vesměs podobné, jako v Bláznivé střele, ale přesto na mě působí trochu jinak. Mnoho situací se vám zdá povědomých, nebo přesně víte, co bude následovat, ale určitě vám to nezabrání se zasmát. Filmy na mně zanechaly hlubší stopu, ale i tak nemůžu jinak než za 4.