Reklama

Reklama

Recenze (13)

ganz 

všechny recenze uživatele

Osobně bych nazval Brass eye britskou sodou. Show si nebere žádné servítky a servíruje vám absurditu za absurditou, televizní stanice dokonce musela jednat o jejím zrušení, jelikož něco bylo už na konzervativní brity trochu moc. Není to humor pro každého, ale pokud máte rádi Mothy python, Českou sodu apod. show si zamilujete. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parta z Big Train a Jamu se opět vrací se svým nezaměnitelným humorem, tentokrát podaným formou televizní relace. První díl mě oproti tomu, na co jsem zvyklá z ostatních seriálů téhle "komické lůzy", příliš nenadchl, zato v druhém, věnovaném drogám, se opět exceluje a autodráha sarkastického humoru jede strmě vzhůru, což si drží i v následujících dílech. Pro mě je tím nejlepším díl šestý - Úpadek - aneb povolené fetování na pracovišti je snad ještě lepší jak sebeukájení :) Ač si myslím, že seriál nedosahuje kvalit Jamu ani BT, co se kanonády kulervoucího humoru týče, přesto je to nadprůměr, který pobaví a nejednou otevře hubu. Čtvrtá hvězda je za sedmý díl navrch, jelikož těchhle srandiček nejni nikdy dost. Jo a Bůh neexistuje, jak si jinak vysvětlit, že kdykoli přišli reportéři do božího domu, tak ani jednou nebyl doma. :D 70% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Partička z Day Today a jejich další projekt, který jde v mystifikačním a nasíracím humoru konečně až na dřeň. Místy si to dokonce v ničem nezadá ani s Českou sodou v dobách kdy byla navrcholu. A již jen kvůli druhé epizodě o vražedné droze "Cake" z Československa s nafingovaným článkem v MF Dnes (kouzelná to čeština, mladí hýřilové a klub Borat) se to musí vidět. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Prozatím viděny 4 díly a z toho se mi 3 víc než líbily, takže prozatím dávám plnej počet a uvidím, jak u mě dopadnou poslední dva. Tohle je přesně ten humor, co mám rád ... parodující, trefný, na hlavu postavený, iracionální. Jediné, co mě mrzí je to, že nechápu úplně všechny souvislosti, a proto mi ne každá scéna dojde. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Francouzský systém na podporu svědků přijde brzy i do Británie. Tato žena přistihla mladistvého pachatele, jak se jí vyprazdňuje na podlahu. Pod policejním dohledem se s ním setkává v jeho domě. A má hodinu na to, aby to oplatila jeho podlaze.“ Díky zdejším komentářům jsem se dopředu připravil na britskou verzi České sody. A něčeho takového se mi také dostalo, i když v případě Brass Eye mi přišlo, že se jde víc na dřeň a vše, co bylo v českém předchůdci, je zde umocněno. Britský počin je potrhlý, absurdní, bláznivý, vygradovaný. Dále silně nekorektní, satirický a černohumorný. A vůbec nejvýraznější je na něm jeho obrovská fantazie a originalita. Mluvím tím, jen namátkou, třeba o jatkách, která krom krav kvůli rovnováze poráží i zaměstnance, fetování skrze psa, nemocničním pacientovi ve formě „živého“ modelu Velké Británie a mnohých dalších scénkách. Potěšila i zákeřná droga z Československa. Samostatnou kapitolou je speciální poslední díl, který byl odvysílán s 4-letou pauzou, a je seriálovým vyvrcholením. S výjimkou trochu slabší 4. epizody šel seriál kvalitou čím dál víc nahoru a právě poslední díl byl už naprosto ultimátním nářezem, korunovaným dokonalou „dětskou“ písničkou (to už jsem se zalykal smíchy), a Peggovo či Collinsovo cameo mě zas mile překvapilo. A další nepokračování je zároveň slabinou Brass Eye, podobně jako trochu zbytečně dlouhé úvodní a „prostřední“ znělky (i když časem si s nimi tvůrci už začali trochu víc hrát) a pak můj osobní problém, který jsem měl už s Českou sodou, a to, že některá jména osobností mi nic neříkala. Celkově vidím hodnocení na rozmezí 4/5*, ale právě za poslední díl, který dokázal pojmout jinak zásadně vážné téma pedofilie tak, že jsem kompletně celou epizodu prosmál (což je samo o sobě umění), nakonec nebudu šetřit a tu 5. hvězdu seriálu přiklepnu. „Pedofilie v institucích se rychle šíří. Co děláte, abyste zajistili, že se už znovu neproviní?“ – „Pozveme do místnosti desetiletého chlapce a zeptáme se toho muže: „Přitahuje vás tento chlapec?“ A on řekne ne.“ – „A vy mu věříte?“ – „Ano.“ – „I když položí svou ruku na chlapcovy kalhoty?“ – „Snažil se odehnat mouchu!“ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Britská vláda vzala vážně vtip o smyšlené droze "cake" pocházející z Československa. Náměstek ministra vnitra Tom Sackvill v parlamentě veřejně před touto drogou varoval a konstatoval, že není na seznamu drog OSN z roku 1971. (ganz)

Reklama

Reklama