Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 237)

plakát

Absolvent (1967) 

Rakvička se šlehačkou. Stejně sladká chuť jako pocit trpkosti. Jo krize zrání je pěkný prevít, každý se s tím popere, jak umí. Nezralé ucho Ben zahrál přechod v muže dokonale. "Benjamene, nechceš mi ještě něco říct?" "Jsem vám moc vděčný paní Robinsonová." Řídil svůj osud úměrně rychlosti svého krásného červeného žihadla. A jaká budoucnost ho nakonec potkala! Úplně vidím slavného Dustina, jak si tuhle klasiku pouští každým rokem na pravidelné rodinné sešlosti. Jeden konflikt vyřešen, i když Benovy oči v autobuse už zase nabíraly známý výraz ulítlých včel... Že by přemítání o budoucí krizi manželství?!

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Jim Carrey není takový pitomec, jak se často prezentuje, viz umírněnější projev v Yes Manovi. Kdyby poněkud ubral v pitvoření, mimice a gestech, posunul by snahu o ekologický sarkasmus a satiru prohnilé zdegenerované smetánky, výš než do přihrádky „přiblblá místy vtipná komedie“. Ne že bych se nezasmála půl kilovému mývalovi, kterého neudržela karabina o síle dvou metráků (parodie), slušivému lidskému boa, kritice zvířecí márnice nebo stezce odvahy do jeskyně. Ale právě až úzkostná Jimova pózovitost vyšuměla někam do ztracena. (zatracení?)

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Mark Ruffalo je mi čím dál víc sympatičtější. Jen tak dál. Jinak toto je fakt slátanina.

plakát

Agenti v sukních: Jaký otec, takový syn (2011) 

Tradiční žánrovka po černošsku. Černá je vždycky dobrá v jakékoli formě a množství. I když byl příběh plytký jak servírovací talíř, vrozené dary černé komunity dávají záruku kvalitní zábavy - vzhled, temperament, tanec, zpěv, humor - úžasná přirozená živelnost.

plakát

Agent v sukni (2000) 

Proč se mi zdálo, že se pravidlo přetočilo?! A vida, i hodnocení je lepší u dvojky, takže moje tušení nezklamalo. Možná to bude režií nebo horším scénářem nebo nevím. To je jedno. Hned dobrý vtip byl na začátku s odhalením Černocha mezi Asiaty a následným šokem i u psů trhačů a pak samo v posteli s Sherry: "Bábino, ty máš ještě jednu baterku?" Plusem černošsky zaměřených filmů je vždy hudba stejného ražení. Happyyýý Day? Yes, i v tom vedru, jasně. :-)

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Čekala jsem prostou zábavu pro odlehčení a jooo! Žádná hloubka se nekonala, ale to je přesně ono, i když se stupidita celku nedala přehlédnout. Big Momma byla fakt roztomilá a parodie na Pobřežní hlídku neměla chybu. Tak lehce se po pláži nevlnila ani Pamela s Hajzlhofem dohromady. :-) Bonus navíc za univerzální bigamotní ksicht Martina Lawrence.

plakát

Agnieszka (2014) 

Malá radost za první komentář zde k filmu, velká za pěkné dílko, umocněné dvojjazyčným doprovodem. Strastiplný osud vyvrženců ze společnosti a jejich těžký úděl na cestě nahoru či dolů vždycky chytne za srdce. Sice jsem nestihla položit otázku na konec filmu panu režisérovi, protože mi jel vlak, ale tak nějak není složité přijít na to sám. Nejlépe každý sám za sebe a skrz sebe sama. Kino na hranici 2016

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Skvělý příběh s nadhledem a lehkostí bez přehnaného sentimentu poplatný zlaté době, sice plné dravosti, ale v kapitalismu ještě s přivlastkem čistý než jak ho známe dnes se vší špínou kam jen oko dohlédne…bohužel. 😢🥹Zajímavé dialogy, super herci klasika i přesné rekvizity, tenhle koktejl hodně bavil. No a především můj oblíbenec Ben opět zaválel💪hlavně jako režisér a znovu nezklamal. Ani jako herec žádná “kamenná tvář” se nekonala 🤩, takže za mne jasný 👋a👍! Paráda jen tak dál a výš.⛹🏾‍♂️🥳😗I believe in him, you, her…

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Skutečný obraz ajťáků je asi někde jinde, ale výjimky jsou všude, tak proč ne. IT šílence mám doma taky a já osobně (pokročilý závislák) si věřím natolik, že když potkám cizí PC, najdu spolehlivě spínač. :-) Dobré skeče: Pohovor, Hovno, Internet, Požár, Stres, Prohlížeč, Psycholog, eRZeta aj. kolem výpočetní...ehm... Příznivec IT i milovník anglického jazyka si přijde na své, dabing by byl čistá zhovadilost!

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Ukecaná nicota o nesmyslu typu stokrát umoření osla, což není má parketa. Nedokážu tuto velesnahu o vtipný humorný postoj k české kultuře a jazyku ocenit, až na tu jadrnou češtinu, tu oceňuji a za to dávám jednu *. Jinak jsem to slovní mučení vydržela sice dostatečnou dobu pro hodnocení, ale po pár hříčkách se slovy rádoby k pobavení i poučení (tupci nereagovali nijak) jsem musela přejít do standby režimu, jinak bych patrně zkolabovala nebo chytla rapl, jak mi ty kecy lezly na nervy. V jednom se utvrzuji, nejsem artový divák, nikdy mě cimrmanovská sága nebude zajímat a co hůř naši současní komedianti nikdy nebudou furianti, i kdyby mě kon(z)verz(v)ovali 30 hodin denně.