Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie

Recenze (221)

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Podle toho, co jsem viděl, mi Novotný nepřijde nějak zvlášť inteligentní, spíš je to amorální feťák, který pro prachy udělá všechno a nijak zvlášť se neliší od těch prostitutek, o kterých píše. "Že to lidé chtějí" je pouze cynický alibismus a jak Klusák správně naznačuje, není to rozhodně ta správná autorská ambice. OK, 1,4 milionů lidí denně klikne na bulvár, ale na druhou stranu tady je 8,6 milionů lidí, kteří vám na to kašlou, a jediný způsob jak s tím něco dělat je rozšířit jejich řady.

plakát

Divergence (2014) 

Příběh náctileté dívky, která neví kam patří, a přes svou obyčejnost si myslí, že je výjimečná a svět se její výjimečnosti bojí. K tomu si samozřejmě najde osudovou platonickou lásku, no teda nic pro mě. Navíc je to očividně vykrádačka podobných blbostí jako Hunger games a Ednerova hra.

plakát

Dračí války: Oheň a zběsilost (2014) (TV film) 

V podstatě se jedná o dost povrchní převyprávění čtyř středověkých příběhů o dracích a jejich pokořitelích. Vizuální znázornění vypadá jako z videohry a záběry se otravně opakují. Samotné označení "dokument" je celkem nadsazené, protože faktů obsahuje velmi málo, ale k nenáročnému pobavení to může posloužit.

plakát

Godzilla (2014) 

Nová Godzilla pokračuje v nenáročném trendu Transformers a Pacific Rim, ale je v ní zabudováno více původní japonské mytologie, a proto je některými pojídači popcornu označována za povedenější než verze z roku 1998. První hodina filmu je nudná vata, druhá polovina chytá určité tempo, ale efekty nejsou všechno. Hlavní hrdina je pouze nepotřebná rekvizita a to samé platí o jeho rodinných problémech. Zlatý Emmerich!

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) 

Největší průser je asi volba hlavního hrdiny, Kellan "Steroid" Lutz si svou hranatou čelistí moc sympatií nezískává, to už raději Kevina Sorba. Určitě se dá vyčíst i formát vykradený ze Spartaka, mě to společně s přítomností Liama jako fandu i trochu potěšilo, ale očekával jsem od Harlina osobitější podpis. Příběh je trochu laciný, souboje obstojné až na pár opravdu přehnaných scén. Adkinsovy pohyby vypadají dobře i ve starořeckém stylu, jen tak dál.

plakát

Dracula: The Dark Prince (2013) 

Nejdříve jsem nechápal o co jde, ale po nějaké době jsem pochopil, že tvůrci se snažili propojit časově a dějově historického Vlada a Stokerova fantasy Drákulu. Scénáristé ovšem evidentně nejsou znalci kvalitních zápletek, ale spíše hráči RPG.

plakát

Duch žraloka (2013) (TV film) odpad!

Kvůli takovým hloupým filmům mají lidé se slabšími povahami neopodstatněné fobie a mořští ochranáři brečí večer do polštáře.

plakát

Enderova hra (2013) 

Co to mělo být? První polovina byla Harry Potter ve vesmíru a dokonce i s fanfrpálem a druhá polovina úplně postrádala logiku. Proč by sakra měla parta děcek řídit flotilu v rozhodující bitvě? Příběh fakt sračka a ten žloutek v hlavní roli mě vyloženě rozčiloval. Vizuální zpracování a emzáci byli docela zajímaví, proto nedávám odpad.

plakát

Město vrahů (2013) 

Není to až tak špatné konspirační krimi, napětí určitě je a pár akčních scén taky, jen se na to člověk nesmí dívat ožralý v poloze v leže a usnout hned na začátku. Nejvíce filmu ubírá sestříhání a řazení scén a některé skutečnosti mohly být více vysvětleny.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Je to více méně klasická pohádka pro široké publikum v digitálním kabátě, která má vizuálně zaujmout a mladým divákům poskytnout základní morální ponaučení. Je hloupost v tom hledat hluboké myšlenky, Raimi alespoň vytvořil koukatelný film pro děti a ne další stupidní pubertální fantasy s milostným trojúhelníkem.