Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (7)

Borgiové

Borgiové (2011)

Kde jinde se inspirovat k intrikánskému seriálu, než v renesanční Itálii, že? Borgiovi jsou bezpochyby kvalitní seriál a pro milovníky výpravných kostýmních výletů do minulosti je nejspíš povinností je vidět. Nicméně děj nebyl vždy přesvědčivý (obzvlášť první polovina jak první tak třetí série) a ač mě to mrzí, tak s papežem Jeremyho Ironse, jsem se vyrovnala až ve druhé polovině třetí série. Přiznávám, že pro mě bylo těžké se ztotožnit s plány tak prohnilé rodiny jakou Borgiové byli, přesto jsem jejich osudy sledovala se zájmem a mrzí mě, že tento seriál skončil nebo spíše neskončil závěrem-nezávěrem. Ještě jednu řadu by si zasloužili.

Sherlock

Sherlock (2010)

Perfect, perfect, perfect... Je potřeba něco dodávat? Snad jenom, že první dvě řady byly opravdu dokonalé, jen v té třetí řadě nás tvůrci pěkně vodili za nos...a my jsme si to všechno ještě rádi nechali líbit!

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Vynikající seriál, který by neměl žádnému fanouškovi amerických seriálů uniknout. Je chytrý, je zábavný, je prostě dokonalý - do posledního puntíku. Celkově zatím hodnotím (po třetí sezóně) na 96 %. 1. série má pomalejší rozjezd a chápu, že někoho může odradit. Nečekejte žádnou velkou akci ani velkolepé twisty v ději. Mně seriálový svět už po několika prvních dílech zcela pohltil a přála jsem si, aby nikdy neskončil.. Hodnocení 98 %. 2. série mé přání vyplnila, protože navázala tam, kde první skončila a celkově se jí velmi podobala, byť některé konflikty dál gradovaly a přibývaly nové samozřejmě... Drobnou slabinou pro mě bylo, že jsem se nedozvěděla prakticky nic nového z minulosti tajemného Dona Drapera.. Hodnocení 97 %. 3. série byla dle mého soudu zatím tou nejlepší - mnoho věcí "nakousnutých" v předchozích řadách se vyřešilo a došlo i na zajímavou změnu (byť bych ji neoznačila přímo za zlomovou). Jedině mě mrzí, že v této řadě byla trochu opuštěna linie příběhu Peggy. Třetí řada má pro mě 99 %. 4. série zachovává všechny klady té třetí, spolu s ní asi moje nejoblíbenější, takže opět 99 %. 5. série mě z nějakého důvodu neoslovila..ne že by se tam nic nedělo..ale nedělo se tam tak nějak nic, co by mě zajímalo.. Pro mě asi nejslabší, dávám 80 %. 6. série pro mě byl návrat na začátek a jen jsem nevěřícně koukala, jak vše zůstává při starém a zároveň se vše mění...jako ve skutečném životě. Zaslouží si opět 98 %. První část 7. série velmi dobrá, ale zatím nelze moc hodnotit, vše bude záležet na druhé polovině... Už se nemůžu dočkat!

Da Vinciho démoni

Da Vinciho démoni (2013)

Da Vinciho vynálezy ožívají! A taky se dozvídáme, kde všude vlastně Leo byl, koho všeho zachránil... No, pro historika peklo, pro fanouška seriálů ráj nebo aspoň nebe. Obě série byly výborné, ta druhá možná ještě o chloupek lepší. Pokud vám sednou postavy, budete stejně jako já netrpělivě vyhlížet další řadu.