Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

miksacka 

všechny recenze uživatele

Geniální svéráz přelomu 15. a 16. století Leonardo Da Vinci dosáhne všeho, čeho jen chce. Někdy kvůli jeho inteligenci, které občas nerozumí ani on sám, někdy díky jeho prostořeké puse, ale vždycky proto, že nezná hranice a pokud je zná, nebojí se je překročit. Líbí se mi jeho moderní účes, kostýmy herců, i prostředí, ve kterém se seriál odehrává. Mám ráda Giulina Mediciho, ale opravdu se nemusím dívat na nahatého papeže uprostřed jednání s Girolamem Riariem. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fikčně zábavný seriál, který si z historie bere dovedně jen to, co se mu hodí. Tvůrci vymysleli zajímavou zápletku, fajn charaktery, jejich fikčně renesanční Itálie mě bavila, bez ignorování historie by to nikdo nemohlo být tak provinile zábavné a dobrodružné. Já jsem spokojen, uvidíme, zda bude po dvou sezónách ještě jedno pokračování. I když od toho historický seriál nečekejte, tvůrci mají smysl pro detail a určité znalosti. Mimochodem výborné OST, odmyslete si někdy zbytečný fanservis (ale Carolina Guerra je kus v indiánské i civilní verzi) a gore, jinak mě fakt dostávají občas ty pasáže renesanční kresby a Tom Riley v hlavní roli celkově. Není to hloupý seriál a tvůrci ví na jakou strunu u diváka brnkat (včetně těch znalejších). Souboj sil zla a dobra bude rezonovat myslím u velké části diváku. První dvě série mě baví hodně, ale třetí ukazuje už velké scénaristické slabiny, nelogičnosti hlavního univerza, tvůrci prostě měli problém vše provázat smysluplně, té konspirace bylo už moc, působila trapně, 4* prvním děma sériím, třetí nechávám raději bez hodnocení... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…KAŽDÁ OTÁZKA, KTEROU ZODPOVÍŠ, VEDE JENOM K DALŠÍ OTÁZCE. A TAKOVÉ VÝPRAVY PAK VEDOU JENOM K UTRPENÍ. OVŠEM PRAVÝM UTRPENÍM JE CHVÍLE, KDY JSOU VŠECHNY OTÁZKY ZODPOVĚZENÉ, PROTOŽE TI NEZŮSTANE NIC, NA CO BY SES MOHL PTÁT...“ /// Bastard, potížista, manipulátor…, ale hlavně umělec a vynálezce… chápu fascinaci postavou Leonarda Da Vinciho, touhu probrat se jeho vynálezy, vomrknout skici, kodexy, ženský… Je 15. století, takže je tu samozřejmostí zápletka s bojem s církví, ovšem tady nejen z důvodu vědy, nýbrž církev (pane faráři, tohle se vám líbit nebude…) to jsou intriky, šukání (všeho a všech), boj o moc a území … příběhově jsem tak mezi 3-4*. Zdá se mi to dost lacině vyobrazený a takový zjednodušený (či jak to nazvat). Taky se (bych řek) moc nepárali s historickou věrohodností – ale to bych přenechal kunsthistorikům. Stejně jako rozplétání zápletky ohledně Krypty nebes, Knihy listin a Synů Mythrase. Takže vlastně nic pro historiky. Spíš se pobavěj ti, co se chtěj bavit uvolněným dějem, sexem, vynálezama, intrikama, mečováním… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád Leonarda (v jakýkoliv podobě). 2.) Rád sleduju luštit šifry mistra Leonarda. 3.) Thx za titule ,,Umpalumpa3, novoten, phoebess“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chybí mi v popisu žánr mysteriózní / fantasy, protože s historií tohle moc společného nemá. Pár postav je reálných, obecné obrysy dějinných událostí plus mínus taky, ale zbytek je čistá fikce a autorská licence. V principu nemám nic proti. Prostředí renesanční Florencie je hodně zajímavé samo o sobě a se správně paranoidní zápletkou by to byla bomba. Byla, protože tenhle projekt rozhodně dokonalý není. Ve všem se najdou malé chybičky. Od trochu lacinějšího vizuálu, přes občas otravně sebestředného hrdinu v hlavní roli, až po za uši přitaženou mytologii. Bohužel od druhé série je dál je to už úplná fantasmagorie a třetí jsem radši úplně vynechal. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama