Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nám nastiňuje da vinciho příběh tak, jak ho zatím neznáme. Byl to opravdu skvělý umělec a vynálezce. Vynalezl spoustu věcí, například: rychlopalné dělo, ponorku nebo skafandr. :) Líbí se mi ta jeho schopnost vidět věci z jiných úhlů. Samozřejmě nechybí spousta intrik a sledování vyšších zájmů. Stejně jako ve Spartakovi se tu občas objeví i sex. Úvodní znělka je naprosto úchvatná. Leonardo se snaží ochránit svou milovanou Florencii. V cestě mu ale stojí papež Sixtus a další, kteří prahnou po florentském bohatství. Pomůže rodu Medicijů uchránit si svou říši. Například díl s Drákulou byl úžasný. Ve 2. sérii se Leonardo se svými společníky vydává do Jižní Ameriky hledat Knihu listů. Tam ji ale nenalézá a vrací se zpět do Itálie. Florencie má opět namále. A ze druhé strany zase hrozí útok Turků. Končí to opět velmi otevřeně. Poslední série je tu. Spoiler: Turci dobývají Neapol pomocí Da Vinciho vynálezů a on je bezradný. Nakonec se jim tureckou hrozbu podaří odrazit. Zemře ale hodně postav... "Země je kulatá a otáčí se kolem Slunce." :D ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

I přes téměř paralelně se odehrávající sérii Borgias se Goyerův nový výtvor nesnaží konkurovat jim, ale spíše vypadá jako kombinace americké obdoby moderního Sherlocka a druhého dílu herního Assassin's Creed. Na historii se zde totiž z vysoka kašle a víc než na cokoli jiného se hraje na efekt. Efekt je to sice zatraceně levný, jen málokdy se vytáhne nad kýč, klišé a dnes už, zdá se, nutnou erotiku a krev, avšak dohromady je to tak šílený koktejl, navíc tažený výborně zvolenými charismatickými herci, že z letošních premiérových sérií vychází nová vlajková loď Starz co do zábavy asi nejlépe. A pokud se bude i v dalších řadách tahat za vlasy podobně jako v dílu s karpatským knížetem nebo tajnou vatikánskou knihovnou, rád je budu Goyerovi žrát dál. Po druhé sérii mi však nezbývá, než hodnocení snížit. Její předchůdce totiž co do vyprávěného příběhu vychází jako pouhý úvod, zatímco pokračování už se naplno pouští do samotného příběhu... a v zábavě i poutavosti selhává. Zdejší dosud relativně zábavná italská politika se už zdá se vyčerpala úplně a je tak zkratkovitá, zabírá tolik času, a zároveň je pro hlavní děj naprosto irelevantní, že už vypadá jako pouhá berlička tvůrců pomáhající odpoutat pozornost od podobně nezvládnutého dobrodružství Da Vinciho v novém světě. To se totiž věnuje podivným zkouškám a rituálům, zatímco cesta i samotné strasti v neznámém světě a nadšení z objevování nepoznaného jako by byly stejnou samozřejmostí jako nákup na florentském trhu. Vzhledem k pojetí seriálu je to sice nejspíš logické, ale nic to nemění na tom, že vše, co se v Macchu Picchu stane neuvízne v paměti tolik jako originálně přehnaná renesanční odysea, ale spíš jako otravné oddalování jakéhokoli posunu v zápletce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.....................1 - VISELEC - CITÁT - Čeho ses nejvíc bál? Trochu mi vadí, jak je znát to uměle vytvořené prostředí. Chápu,. je to teprve začátek a seriál si na sebe musí vydělat, aby se někam posunul, ale je to rušivé. Záběry na Florencii jsou prostě moc dokreslované a hluché. .......................2 - HLAD - CITÁT - Hleď do nekonečna a pak budeš Bůh............. Pitva byla hnusná a celkově je druhý díl lehce brutální. ....................3 - VĚZEŇ - CITÁT - Jeptišky jsou posedlé Ďáblem........... Da Vinci je celkem nervák, neustále se rozčiluje a často řve, ale i tak genialitu mu divák nemůže nevěřit. ....................4 - MÁG - CITÁT - Malování je víc než jen tahy štětcem............ ...................5 - VĚŽ - CITÁT - Jsi dočista pomatený............ Nějak jsem od toho očekával víc, teď to nějak moc stagnuje. Plně hluchých míst a nějak moc politiky. ........................6 - ĎÁBEL - CITÁT - Copak jsem zešílel? Jak je to možné!............... Tohle je hodně zmatený díl. POZOR SPOILER - Drakula, Valašsko, Habeshan, KONEC SPOILERU. Kam se to Da Vinci dostal? CITÁT - Viděla jste, co se stane, když zpochybníte plány Vatikánu?............ .....................7 - VELEKNĚZ - CITÁT - Došlo vám, že nemožné mě nutí dělat ještě víc?............ ....................8 - MILENCI - CITÁT - Volba a důsledky jsou na tobě................... Netušil jsem, že Leo měl tak krušný život. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Četl a slyšel jsem tolik kritických názorů na to, jak je to špatné, že jsem seriál dlouho odkládal, ale nakonec jsem se do toho ponořil a poměrně rychle prošel všechny tři série (víc jich asi ani nebude, seriál nebyl zrušen, prostě smysluplně ve třetí sérii ukončen a uzavřen, i když nějaká ta zadní vrátka pro případné pokračování v budoucnu určitě otevřená ještě jsou). Nejedná se o historický životopisný seriál, je to dobrodružné fantasy zasazené do renesanční Itálie, které si půjčuje historické postavy a občas i události a nakládá s nimi, jak se mu zlíbí. Nemá cenu tu řešit nějakou historickou přesnost, protože tvůrci se skutečnosti tak nějak hodně volně drželi v první sérii a pak od té druhé už se zcela vrhli na pole alternativní historie, Da Vinci tu realizuje všechny své vynálezy (padák, létající stroj, ponorka, speciální děla a další vychytávky), v několika epizodách zastraší samotný Vlad Napichovač, ze kterého už je touto dobou regulérní nesmrtelný upír (mimochodem nejvíc cool postava v celém seriálu) a podivný a nejasný souboj o prastarou Knihu listů, tu svádí dvě organizace - synové Mithry a Labyrint. Jak se děj posunuje, z odlehčené dobrodružné oddechovky se stává poměrně hardboiled rubačka, postavy se vyvíjí a posouvají takovým způsobem, že se vám ani nechce věřit, že byl tento člověk v první sérii takový a takový, no zkrátka nuda to rozhodně není. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama