Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Biografie (5)

Marco Ferreri (scenárista / režisér / herec)

27.07.2011

Jedna z ikon italské kinematografie druhé poloviny 20. století. Působil jako herec, scénárista, producent, ale zdaleka nejvíce vstoupil ve známost jako režisér. Jeho témata a filmy byly vždy šokující a je tomu tak i z dnešního úhlu pohledu. Často rozděloval publikum na dva nesmiřitelné tábory. Chladným nenechávala Ferreriho… (více)

Luigi Zampa (režisér / scenárista)

26.07.2011

Významný italský režisér poválečného období. Pocházel z chudé dělnické rodiny. Prostředí a doba, ve které vyrůstal, ovlivnily celou jeho tvorbu. Život člověka v nedostatku, válka a italský fašismus byla témata, ke kterým se opakovaně vracel v různých úhlech pohledu. Jeho bratr Rento je otcem Renta Curcia, známého levicového… (více)

Krzysztof Komeda (skladatel / herec)

26.07.2011

Krzysztof Komeda je legendou polského (a snad možno říci i světového) jazzu. Výborný pianista a především skladatel. Vrstevníky považovaný za génia své doby. Vytvořil vlastní originální styl, který se stal vzorem polské jazzové školy. Těžiště jeho tvorby spadá do 60. let, kdy zároveň obohatil svým doprovodem celou řadu filmů.… (více)

Kathy Long (herečka)

12.07.2011

Kathy Long narozená 21. dubna 1964 je americká (Kalifornie) bývalá profesionální sportovkyně v celé řadě bojových sportů a herečka několika zejména béčkových filmů. Dále kaskadérka a trenérka. U filmu pracuje i jako konzultantka, kde připravovala řadu hvězd.Začínala s japonským aikidem, ve kterém získala černý pás a následně… (více)

Pietro Germi (scenárista / režisér / herec)

08.09.2010

Významný italský režisér a scénárista poválečné neorealistické vlny. Prvky sociálního dramatu, Sicílie a mafie, důraz na vnímání mezilidských vztahů provází celou jeho tvorbu. Prosadil se mnohokrát i jako herec, ačkoli tato profese pro něho byla až na druhém místě. V pozdější době (od 60. let) inklinoval silně k satirické… (více)

Reklama