Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (287)

plakát

Ad Astra (2019) 

Naprosto marný, prázdný film. Zbytečné akční scény připomínají 20 let staré hry na PC. Děj se mohl odehrávat kdekoliv, na Aljašce nebo v činžáku na Žižkově. Stejně by to nijak nepomohlo.

plakát

Americký sniper (2014) 

Každá válka je strašná, lidi kolem poznamená, člověk je pánem svého osudu, čím kdo zachází, tím také schází .... Asi tolik mi říká Clint Eastwood ve svých 84 letech. Na válečné akční filmy běžně nekoukám, coby diletantovi se mi zdály bojové scény poněkud sterilní a také trochu zmatené. Hemžilo se to ozbrojenci, občas práskaly výstřely, a já často nevěděl, kdo je kdo. Snad to tak ve válce chodí, ale film by měl být "velká iluze". Také tu umírali lidé, jejichž smrt se mne asi měla dotknout, ale to bych je předtím musel více poznat. Kyleovy návraty domů na mne působily nejpřesvědčivěji. Režisérovi nelze upřít patrná a již tradiční snaha něco divákovi sdělit. Jen doufám, že Oskara za nejlepší film, nejlepšího herce a nejlepší scénář si tenhle film nevykoleduje.

plakát

Aningaaq (2013) 

Milý bonus pro fanoušky snímku Gravitace. Nic víc, ale také nic méně.

plakát

Ani stín podezření (1943) 

Připomíná mi to staré rock'n'billy nahrávky od Sun Records. Technicky nedokonalé, ohrané, bez velkých myšlenek a výkonů, ale nápadité, invenční, plné energie. Nechce se vám to, ale když už si to pustíte, tak u toho zůstanete s velkým gustem až do konce.

plakát

Auta 3 (2017) 

Hodně poslepovaný a přitom vlastně dost přímočarý příběh, ani dialogy nejiskří. Do jedničky daleko. Tedy daleko lepší byl předfilm Lou (Lost And Found). Ten posadil laťku tak vysoko, kam Auta 3 nedoskočí ani po roce drilu na všech trenažerech animovaného světa.

plakát

Bahno z Mississippi (2012) 

Málo uvěřitelné. A rozvláčné a dlouhé, jako ta Mississippi.

plakát

Barneyho ženy (2010) 

Nejlepší postavou tam byl ten Alzheimer. Škoda, že nedostal více prostoru. A Dustin Hoffman se už definivně rozhodl, že nic jiného, než lotry fotry a animované pandy hrát nebude.

plakát

Benátský anonym (1970) 

K tomuhle filmu je těžké něco dodat. Nejvýš snad: ║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $milonov║Tržby Celosvetovo $milonov║

plakát

Bestie musí zemřít (1969) 

Zločin a trest po bretaňsku. S tragickou předehrou a tragickým epilogem. Hra postav, se kterými jsem schopen cítit, které dokážu litovat, nenávidět nebo třeba pochopit. Snad mi tu chybí ještě trocha těch emocí. A kupodivu dynamiky, jíž se dnes ve filmu tak plýtvá, že ji jindy už pomalu nemohu vystát.