Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 8

Recenze (262)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení téhle série. Dobře se na to dívá, nenudí to, sice nových postav je tam přespříliš a na první díl to nemá ani náhodou (i když je tu z něj hodně postav, některé jsem si jménem nepamatoval ani já a to jsem byl jako děcko na první díl strašně ujetej), nějaké velké překvapení se taky nekoná, ale jak jsem psal úplně na začátku - nenudí to a je to důstojné zakončení. 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nový, vyloženě "rockyovský" příběh Bleska McQueena se rozjížděl skřípavě a dlouho se zdálo, že nemá co nabídnout. Zábavný trénink velezkušeného matadora (aby stačil nastupujícímu dravému, lehce arogantnímu mládí, které zná jen supermoderní techniku, zatímco on spoléhá na starou dobrou "špinavou" přírodu) a celkem nečekané vyústění, kdy se dosud vedlejší postava stává středobodem a přebírá štafetový kolík, ho však dobře promázly a ospravedlnily jeho vznik. ()

Reklama

epicek 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Takhle měli navázat na jedničku, jako plnohodnotné pokračování to dává mnohem větší smysl a Bleskův vývoj jako charakteru i závodníka je logičtější, někam se posunuje. Dvojku tudíž beru jako totální úlet, vlastně by se dala klidně odstavit z "kánonu," protože zde se na ni nenavazuje vůbec. ----- Trojka mě překvapila - je na americký rodinný animák celkem ponurá a minimálně v první třetině není to žádná sranda, tedy až na pár menších výjimek. Řeší se tu Bleskova krize, stárnutí a vliv nových technologií na závodění. Bleskova nehoda je celkem děsivá a jak jsem si ho oblíbila, bylo mi ho líto. Trochu škoda, že pak následuje jen klasická cesta ke znovuzrození (i když výlet na demoliční derby byla celkem zábava). Musím říct, že postava Cruz Ramirezové mi moc nesedla (i když jako taková špatná není, napsali ji dobře), možná i proto, že se do ní násilím pokoušeli nacpat humor, to ale líp zvládal Burák a jiní obyvatelé Kardanové lhoty (sranda, když ve dvojce byl Burákův humor na obtíž - spíš to ale potvrzuje, že za hranice Kardanové lhoty by Burák se vydávat neměl). Cruz Ramirezová je i důvod, proč jsem nepocítila uspokojení na konci - jo, sice to Bleskovi dali taky, ale kdyby to byl jen on sám, bylo by to lepší a pro mě i napínavější. Takhle to spíš než chytrý tah vyznívá trochu jak kdyby to vzdával. Mimochodem záporák na trati (na trati, protože svým způsobem je záporák i Sterling, který se snaží Bleska z dráhy odstavit) nic moc a jeho jméno tentokrát (dokonce nesprávný) český překlad spíš poškodil, protože s "Hromem" pracovali už v jedničce u Chica. Chica, kterého jsem dali vlastně proč? Jeho televizní výstupy byly zbytečné a že je trapnej a zlej víme už dávno. A nemyslím si, že jméno Bouře by znělo nějak blbě, naopak bouře je dohromady silnější než jeden blesk. ----- Je tu na mě až moc věcí, co mi vadí, tudíž nemohu udělit plný počet, i když bych ho Autům ráda dala. Zakončení série je to ale důstojné a Blesk mi bude chybět. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná reminiscence Rockyho životního příběhu, která nádherně vypadá a dobře uzavírá McQueenovu linii, ale od značky Pixar jsme zkrátka zvyklí na originálnější náměty a kreativnější znázornění možností fikčního světa. Pro dospělé je to navíc pohříchu málo vtipné, byť stále intelektuálně a morálně na úrovni, na rozdíl od takových Mimoňů. 65% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa nechali inšpirovať okruhom Daytona 500 z Floridy, kde sa snažili nasať jeho atmosféru. Získali množstvo užitočných informácií, trebárs štvornásobný šampión NASCAR Jeff Gordon im vysvetlil rozdiel medzi mladým a starším pretekárom. (krasomama)
  • Na dveřích Sterlingovi kanceláře je vytištěný nápis „A113“ - jde o tradiční easter egg Pixaru, který tento kód schovává do všech svých filmů. (michal1279)
  • Autá 3 sú posledný film, ktorý napísal Daniel Gerson. Tento scenárista podľahol rakovine mozgu 6. február 2016 vo svojich nedožitých 50tich rokoch. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama