Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Hranice života (2005) 

Obvzlášť vydařený a zajímavý kousek od mého oblíbence Forstera. Nevim jestli ho každý napoprvé pochopí. (mně se to úplně nepodařilo) Je potřeba jej sledovat opravdu poctivě, nevynechat detaily a střípky děje. Ovšem s tak mistrně vybraným obsazením to nebude problém. Nejvíc mě dostal Ryan Gosling v roli sebevraha. Zatím 4 hvězdy. Uvidíme po další projekci...

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

3:10 vlak do Yumy spolu se Zabitím Jesseho Jamese vhání novou krev do žil už dost zapadlému žánru westernu. Zatímco Andew Dominik se zaměřuje ve svém filmu spíše na psychiku postav, děj je rozvláčný a akce minimum, James Mangold to ve svém Vlaku do Yumy rozjíždí naplno a ani na chvíli se nudit nebudete. Perfektně vybraní herci v čele s Russelem Crowem a Christianem Balem už tradičně hrají výborně. Děj pěkně odsýpá, akce a napětí je tu dostatek, atmosféra by se dala krájet...Tak proč čtyři hvězdy? Hlavně kvůli konci, který se nebude líbit všem a scénáři, který by si taky nějakou tu úpravu zasloužil. 80%

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

Se Sin City a Desperadem jednoznačně nejlepší Rodriguezuv snímek. Ze starých grindhouse filmů jsem neviděl ani jeden, proto nedokážu posoudit na kolik je Planeta Teror věrná svým starším kolegům. Pro mě je důležité, že film je zábavný, vtipný a je v něm kopa skvělých hlášek.. Tuhle stylovou podívanou dokreslují i dobře vybraní herci v čele s Freddym Rodriguezem a jednonohou Rose McGowan. Pro mě zatím nejzábavnější a nejzajímavější film tohoto roku.

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Předem říkám, že jsem byl po zhlédnutí nového McClanea trochu zklamaný. Podle mě už to tak nějak nebylo ono. Vím, že Willis je pořád v dobré formě. Wiseman zvládl režii skvěle, triky byly dobré, ale vidět Johna bez cigára, bez pořádně nadupaných hlášek (pár dobrých jich tam přece jen bylo) a Smrtonosnou past skoro bez krve? Přehnaně akční scény - obvzlášť ta se stíhačkou a spousta digitálních triků mi do této série nesedí. Čtvrtý díl nedělá ostatním ostudu, jen kdyby byl rating vyšší, mohl se u mě vyšplhat o hvězdičku výš.

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) odpad!

Tenhle film mi doporučil kamarád, který mě předem varoval se slovy: "Tohle jsi ještě neviděl. Musíš na to mít žaludek". Měl jsem ho poslechnout. V domnění, že mě nemůže nic rozházet jsem si film pustil. Podobnou hrůznou a nechutnou podívanou bez špetky vkusu, děje či jakékoliv pointy jsem nikdy neviděl. Přesně to vystihl Superpero v komentáři. Sebrat pár pornoherců, kteří budou konzumovat vlastní výkaly mi nepřijde jako umění. Souhlas. Film je úchylnost pro silné nátury. Úplně mě to minulo a diváci,kteří tvrdí, že film je snad zlom ve filmovém žánru a řadí jej do svých top 20 to nemají v hlavě v pořádku. Je to jen laciná, trapná, šokující a hlavně nechutná podívaná, která se snaží vytěžit jen z toho jak moc je kontroverzní. Odpad. Nic víc si nezaslouží.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Tuhle sérii mám moc rád. Na film jsem se opravdu těšil, protože první dva filmy jsem si přímo zamiloval. Matt Damon hraje film od filmu lépe a ve stejné roli si už nedokážu představit nikoho jiného. Na trochu dokumentární kameru si nezaujatý divák musí zpočátku zvyknout, protože se obraz "třepe" jako v minulém díle. U filmu se nudit nebudete, děj vás vtáhne a neustálá akce taky. I když předem tušíte jak to asi všechno dopadne, nezaznamenal jsem žádná velká cliché, což se u podobných filmů vidí málokdy. Za pořádnou akci, skvělé akční scény, honičky, scénář, režii, kameru a za skvělého Matta si snímek zaslouží plné hodnocení. Trilogie má vzestupnou tendenci, přesto doufám,že je to díl poslední. Když odejít, tak v tom nejlepším.

plakát

Andělé všehomíra (2000) 

Poprvé zhlédnu islandský film a hned je výsledek na jedničku! Mladý Paul zamilovaný do holky z vyšších vrstev začíná bláznit z toho, že ho dívka odmítá. Úplně mě zamrazila tak brilantně zahraná proměna hlavního představitele z normálně fungujícího člověka na věčně nadopovaného pacienta psychiatrické léčebny. Film je dosti depresivní, proto nedoporučuji projekci při špatné náladě. Najde se tu ale i spousta zábavných scén a hlavně hlášek. Knihu jsem nečetl, ale na islandskou kinematografii se teď pokusím zaměřit o něco víc.

plakát

Kokain (2001) 

Opravdu vydařené drama, které stojí za zhlédnutí nejen kvůli vynikajícímu Johnny Deppovi a Penelope, ale taky kvůli příběhu a atmosféře. Menší roličky jsou taky dobře zvládnuty. Zejména Dulli a Tuňák jsou skvělí. Filmů na podobné téma je spousta, ale málokdy jste u filmu tak napnutí po celou dobu a zároveň tolik sympatizujete s hlavním hrdinou, který vlastně ani moc kladný neni. Doporučuji. 80%