Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

emma53 

všechny recenze uživatele

Johnnyho jsem nemohla vážně skoro poznat, blondýn s kokainem měl za tu chvilku, co byl na svobodě, tolik zážitků, co se nepodaří snad stovce lidí za celej život. Píše se rok 2015 a tam říkají, že ho v tomto roce pustí. Takže Georgi vítej a už na starý kolena neblázni. Byla o tobě napsaná kniha, zfilmovaný jsi byl super hvězdou, možná, že nějaký ten dolárek z toho máš, to já nevím a jestli jo, tak jsi měl dost času promyslet si, jak s nimi parádně naložit a na kokain už dlabej. A Penelópe s Frankou to svými postavičkami doplňovaly s umem jim vlastní. Ray jako táta svou rolí docela překvapil a nedalo se s ním nesympatizovat, jak byl v určitých momentech dojemný. Velmi dobrý biografický počin. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • George Jung (Johnny Depp) a Carlos Lehder, ktorý sa vo filme volá Diego Delgado (Jordi Mollà), boli zodpovední za zaplavenie USA kokaínom 85% vlastného podielu z celkového množstva tejto drogy prepašovanej do Spojených štátov od konca 70-tych do začiatku 80-tych rokov. (Raccoon.city)
  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama