Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád drogového magnáta se sladkou tváří Johna Deppa a bujnou kšticí správné máničky. Nebudu zatloukat, že jsem se u fimu kvalitně ponudila, celý průběh mi byl volný asi jako Deppovi hábit Ethana Supleeho. Takže se nebudu zdržovat sáhodlouhým komentářem, třetí hvězdičku do průměru šoupnu jen díky solidnímu obsazení a nehodlám se v budoucnu s těmito kšeftaři s mařkou a sněhem znovu setkat. Nudit se dá i užitečněji - třeba při úklidu kočičího hajzlíku. 50% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJU SE GEORGE JUNG, FEDERÁLNÍ VĚZEŇ ČÍSLO 19225004 … A NIKDY JSEM NECHTĚL BEJT CHUDEJ“....... /// ,,Magico“. Muž, kterej má sen. Muž na vzestupu. Vzít nic a stvořit něco … všechno, co jste chtěli vědět o distribuci (asi teda…). Počátky budování impéria, vzestup a pád. Příběh, kterej psal sám život. A ten život nebyla nuda (teda do tý doby, než dostal těch 60let). Perfektní životopis a zajímavej pohled do prostředí, kam se (zřejmě) nikdy nepodívám. Hold Amíci říkaj ,,Blow“, my zase PIKO /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,BLOW: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All“, kterou napsal v roce 1993 Bruce Porter, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Gerge Jung a ve 2015 vám znova nakopu prdel! 3.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • Dle audio komentáře režiséra je kazeta, kterou George Jung (Johnny Depp) na konci filmu zanechá svému otci, doslovným přepisem kazety, kterou za podobných okolností nahrál skutečný George Jung. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama