Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Auta 3 (2017) 

Po průšvihu Auta 2 (zbytečný díl, který neměl vzniknout) je Trojka důstojným pokračováním. Pěkná interpretace jak "noví mladí" vytlačili staré matadory ale neúprosně je čeká stejný osud. Pěkné, koukatelné a hlavně zvládnuté.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) odpad!

Po promarněných dvou a něco hodinách jsem měl pocit totálního zklamání (ano vydržel jsem to utrpení celé). Na film mě namotivoval spolužák, kterýho jsem měl druhý den chuť umlátit židlí. Pořád jsem čekal KDY to příjde a ono nejen že to nepřišlo, ale od úvodní, jakš takš, scény se to otočilo zády a odkráčelo pryč. Možná je moje zklamání způsobeno tím, že když tolkienovci a herypotrovci hráli ve škole Magici, tak já jsem balil holky. Jak se podle CSFD dá docela dobře orientovat v kvalitě filmů, tak zde je to totální a naprosté fiasko - asi ona vyjímka potvrzující pravidlo. pozn.: je mi jedno kolik film stál, je mi jedno, že někdo vymyslel celou mytologii, kde do detailu propracoval i délku stonků trávy v bažinách, kterou popisuje na 84 stránkách. Je to prostě NUDA NUDA a zase NUDA.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Inu, nějak jsem čekal, že to bude digitální přehlídka efektů ale bavil jsem se celkem slušně. Čtvrtou hvězdičku dávám za obsazení Škody 105 :)

plakát

Autobazar Monte Karlo (2015) (seriál) 

Krásně po česku pojaté příběhy točící se kolem šmelení s auty... Čtvrtníček válí už od samé znělky, kde s krásným nezájmem "umývá" Pašíka... nemohu jinak než za 5.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Inu, TG se svezl na vlně: "uděláme to; drahé, barevné, rychlé a akční ", bohužel, zejména rychlost byla na úkor propracování scénáře a lepší zvládnutí problematiky cestování v čase, časových paradoxů a alternativních realit, což mě dost zamrzelo. Každopádně jsem se dobře bavil a je fakt, že film vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Hodně dobrý motiv byl postupného polidšťování T-800 a Dysonův synek coby pokračovatel ve výzkumu pandořiny skříňky. Pro mě 80%.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Předrevoluční dobu jsem zažil jen jako dítě ale na "soudružko učitelko" si vzpomínám velmi dobře. Se seriálem jsem se poprvé setkal za běhu - tedy každý pátý díl a to ne celý, když jej sledovala máti. Teď jej od prvního dílu sleduji s přítelkyní a jsem mile překvapen, není to vůbec špatné. Obzvláště na mě působí prostřihy z dobových zpráv a taky v některých záběrech poznávám předměty, (rádia, hodiny, kuchyňské linky, lampičky) které jsem vídal v dětství. Ano, celkově jsou herecké výkony průměrné ale toto jsem seriálu tak nějak odpustil. S ohledem na některá "odpadová" hodnocení jsem musel přehodnotit to své. Přece jen si uvědomme, že žijeme ve světě, kde má seriál ULICE přes 20% a za těchto okolností, jelikož nemohu dát, v rovnováze s výše uvedenou skutečností, 48 hvězd (procentuelně někde kolem 500%), aby byl poměr kvality obou děl zachován, dávám "pouze" 5.

plakát

Správci osudu (2011) 

Tak nějak mám z tohot filmu dvojí pocit. Jakoby první tři čtvrtiny měl na svědomí někdo kdo chce z daného nápadu (a ne vůbec špatného) vyždímat maximum a poslední třetinu pak sprzní romantickým blábolem a všema stupiditama okolo pomatená stará panna, co má načtené všechny kousky od R.P. Po tom co naběhly závěrečné titulky jsem byl upřímně zklamán jak moc se dá pohnojit tak skvěle rozeběhnutý příběh. V mých očích to chtělo se nad tím koncem ještě alespoň půl hodinky zamyslet a z dobrého filmu udělat perfektní - díky přeslazenému konci se však z dobrého stal průměrný. VELKÁ ŠKODA. Avšak pro něžné pohlaví neskonale dokonalý závěr.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Hodně povedený příběh. Ačkoli závěr nikterak nepřekvapil a podle očekávání dopadl v naprostém souladu s "total happy ends" je to film, který je po všech stránkách zvládnutý na jedničku. 95% a velmi milé překvapení.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Do kina jsem šel na "bezduchou" americkou akčárnu a dostal jsem "bezduchou" americkou megaakčárnu. Přiznejme že u filmů jako je tento, je dějová linie spíše nutné zlo a hlavní důraz zde hraje akce... a té se divákovi dostane požehnaně. Krásný a drsný holky, přehlídka mastodontního svalstva ve velmi rychlém pohybu a samosebou vymazlená auta. Ano, některé zcény jsem musel s úsměvem prostě zkousnout (Dieselův záchranný skok, Asi 60 kilometrů dlouhá startovací dráha, atp.) ale nemohu jinak než 5 hvězd, protože film splnil moje očekávání na 110 procent. Už se těším na FF7. (a jsem zvědav jak to Dwayne se svýmy svaly opět vyhrotí).

plakát

Formule 1 (1978) 

Film, který pochází z dob, kdy monoposty F1 byly hlavně o síle a o tom, jak se s touto silou dokáží piloti poprat (ne jak dnes, kdy vítězí vůz, který má dokonalejší elektronické prvky, které pilota hlídají). Film je zaměřen na cílovou diváckou skupinu a nijak se nesnaží to maskovat. Kdo má rád burácející motory, vůni benzínu a cokoli co dokáže překonat rychlost 250 km/h ať neváhá a tento film si pustí - neprohloupí. K filmu mám jen jedinou (iracionální) výtku, která se týká jeho délky... moc moc moc bych si přál, aby film měl ještě minimálně třičtvrtě hodiny navíc. Aby pokračoval ve stejném duchu až do současných dní, kde by si divák mohl srovnat, jak se měnila pravidla (týkající se vozidel i pravidel na trati), jací byli slavní pokračovatelé za volanty ef jedniček a jaké byly osudy slavných jmen, která měla co dočinění se závody F1. Pro mě je "Formule jedna" nejlepší dokument, který o automobilovém sportu kdy vznikl.