Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (139)

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Nádherné završení celé ságy, kde se pohadkově zase ukáže, že zlo nad dobrem prostě zvítězit nemůže. A při tom se vyřeší i nějaké rodinné záležitosti. :-) Po kompletním shlédnutí ságy musím konstatovat, že STAR WARS je ta nejkrásnější pohádka pro dospělou, ale v dnešní době i dětskou generaci a doufám, že se na tuhle ságu NIKDY nezapomene! Nechť vás síla provází! (May the force be with you!)

plakát

'Star Wars': A Musical Journey (2005) (TV film) 

Nejúžasnější hudba od Johna Williamse provázená Ian McDiarmidem (kancléřem Palpatinem) přes celou ságu geniálně vytvořených STAR WARS

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Nejjednoduhší, ale při tom nejklasičtější díl celé ságy. Je to také jediný díl, ve kterém se nevyskytuje císař. Postupné seznamení s postavami staré trilogie přijemně uvozuje další dva díly staré trilogie. Polovina filmů by snad ani nemohla existovat bez SW. Protože v té době způsobil totální filmovou revoluci, jak v tricích nebo zvuku.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Když pět hvězdiček nestačí... III. díl ságy je nádherným zakončením na které jsem se netrpělivě těšil a vychutnával každou fotografii z natáčení. Je zde pěkně vidět, že každá postava se zde ukáže ve svém pravém světle. A Anakinův přechod na temnou stranu?? No, úžasný!!! Takže až na přetechnizovaného R2 a ukecané droidy bych to doporučil i odpůrcům celé ságy.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Scény na Corusantu mi přišly téměř jako parodie, ale během filmu se děj zase pořádně rozjelna pravou StarWarsáckou frekvenci. Začínají se objevovat i temné Anakinovi vlastnosti. Klonovači a bitva na Geonosis je parádní dílo Lucase a ILM. Jako fanda dávám opět plný počet.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Vidět dětství budoucího lorda Vadera a prostě počátky všech patálií. Nezapomenutelné akční scény a hlášky lorda Sidiuse (Královna Amidala je mladá a naivní)>> no dávám plný počet.

plakát

Titanic (1997) 

Až napodesáté podívání plné hodnocení!! Film ve kterém nic nechybí, efekty od ILM, zvuk od Skywalker sound a taky příběh, který rozbrečí i kameny... 11 oscarů si myslím, že obdržel zasloužile!! Tehdy na tom v kině byl snad každý...

plakát

Potomci lidí (2006) 

Když jsem na tento film díval poprvé, tak jsem byl v opravdové depresi, protože stupňované napětí vypadá opravdu reálně. Po dlouhém rozmýšlení dávám plný počet hvězdiček. Nezapomenutelné scény jako vyházení z budovy s křikem dítěte v naručí a lidí, kteří mlčky v úžasu sledují dítě jsou téměř opravdu na slzy, i když víte. že ZATÍM je to jen fikce... I na podruhé perfektní zážítek!!

plakát

Šumný Zlín (1999) (TV film) 

Vávra v mém rodném městě... 6x15 6x15