Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Román pro muže (2010) odpad!

Film připomíná sestřih tradičně stupidních českých seriálů skřížený s filmem Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Film láká hlavně mužské diváky příslibem erotiky v luxusním prostředí, za to musí divák překousnout sledování zcela nudného, emočně plochého, od reality odtrženého filmu. Aby nakonec zjistil, že jediný záběr z rozvášněné scény bude detail na obličej udýchaného Donutila. Škodolibá radost žen z tohoto vývoje však netrvá dlouho. Ve chvíli, kdy se slibně začínající akční dějová linie utne hned po pěti minutách, už je jasné že TOHLE bylo opravdu všechno co film může nabídnout. Bohužel žádné zápletky ani pointy se nedočkáme.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Tento film je vizuálně naprosto dokonalý. Dokáže navodit příjemnou prázdninovou atmosféru. Líbí se mi i děj, kterému bych pro jeho laskavost odpustila i ta všudypřítomná klišé a moralizování. Ale co takovému filmu nemohu odpustit je nelogický vývoj hlavní postavy. Hlavní hrdina se zhruba v druhé třetině filmu, jako mávnutím kouzelného proutku, změní z bezcitného kariéristy v naprosto dokonalého sympaťáka. A absurdnost této proměny dovrší několik scén z jeho dětství... které dokazují, že byl bezcitným kariéristou už od mala.

plakát

Bobule (2008) 

Tenhle film si na nic nehraje a ve své prostotě nás chce zkrátka jen pobavit - a to se mu daří. Shlédla jsem i Dobrý ročník, se kterým se tento film často srovnává. Kdybych si ale měla vybrat, který z těch dvou filmů chci vidět podruhé byly by to Bobule. Nejsou tak precizně natočené, nemají tak dobrou kameru, ale mají svižný děj, uvěřitelný vývoj hlavní postavy a celé je to takové malebné a sympatické.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. V první půlce mě naprosto pohltil a přišel mi velmi uvěřitelný a napínavý. Následovalo ale spousta zbytečné vaty a mafiánské prostředí už pak začalo ztrácet svou děsivost a připomínalo spíš pošťuchování mezi spolužáky. Závěrem pro mě film ztratil veškerý smysl. Nečekala jsem happy end, ale to že se nakonec všichni postřílí také ne.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Nekomplikovaný film, který přináší to co slibuje a pobaví. Vzhledem k malé konkurenci v tomto žánru je možná úspěšnější než by si doopravdy zasloužil... Zklamalo mě , že Channing Tatum hrál ve filmu vedlejší roli. Přesto, že měl ve filmu hodně prostoru, nebyl to JEHO příběh. A tak se oko potěšilo, ale za srdce mě to nevzalo. (Absurdní mi ale přišla postava sestry hlavního hrdiny - žena co jen jí spí a pracuje). P.S. Na tento film nechoďte s přítelem, pro něj to bude nuda

plakát

Stmívání (2008) 

Toto drama pro náctileté sice neoplývalo duchaplnými dialogy, ani příliš kvalitním scénářem, ale to mi bohatě vynahradil herecký výkon hlavních představitelů. Jiskření mezi nimi by se dalo krájet a bylo zahráno velmi přesvědčivě. Snad jen, vzhledem k cílové skupině, je k zamyšlení až kýčovitá lhostejnost hlavní hrdinky ke svému přežití...

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Tento film byl vytvořen pro děti a tak je třeba zamhouřit oko nad některými scénami, kde je vše objasňováno až polopatě, aby i nejmenší pochopili. Oceňuji originalitu a smysl pro navození tajemné atmosféry. Celkově zábavný a hezký příběh, který má spád a nenudí.

plakát

Avatar (2009) 

Tento film mě naprosto okouzlil svým originálním nápadem, perfektním technickým provedením a hlavně svojí jedinečností. Do detailu dokonale promyšlený jiný svět s jinými pravidly, nádhernou faunou i florou. Klobouk dolu před takovou neomezenou fantazií a kreativitou. Navíc film ani na chvilku nenudí, stále se objevuje něco nového a zajímavého a příběh má efektní spád bez zbytečné vaty a děj na sebe relativně logicky navazuje. Hlavní hrdina je dobře charakterově vykreslený a jeho názory a chování se mění přímo před divákem, čímž jsou zřejmé jeho pohnutky. Takže i když se nacházíte v zcela vymyšleném světě, tak vám vše připadá skutečné. Kdyby to šlo dám 6*.

plakát

Matrix (1999) 

Přesto že nemám ráda akční filmy a střílečky, tak mě tenhle film fascinuje. Za tím vším střílením a bojem je totiž něco víc. Zcela vás pohltí, a to díky originálnímu nápadu, skvělému technickému provedení a hlavně dramaturgii, která udržuje v napětí celou dobu. Navíc nutí k zamyšlení nad relativitou reality a to už je u akčního filmu velký bonus.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Velmi rozporuplný film. Při prvním zhlédnutí jsem zpočátku nechápala, proč někdo „plýtvá filmem“ na takový nesmysl. V druhé polovině filmu jsem se ale začala bavit skrytými i zřejmými narážkami na různá témata (př. byrokracie) a následně mě okouzlily scény, jak dělníci staví novou Zemi. Je to tak moc absurdní až je to zábavné. Originalita za 4*,celkový dojem ale snižují místy zbytečně dlouhé scény na jediné téma.