Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (76)

plakát

Sora no daikaidžú Radon (1956) 

Rodan je o dva roky mladší, než Godzilla a vůbec si nevedl špatně, i když k dokonalosti Godzilly mi tam něco málo chybělo. Možná to bylo tím, že Godzilla byla ještě černobílá, což jen umocňovalo tísnivý celkový dojem z toho filmu. I v Rodanovi je hudební podkres naprosto geniální, pokaždé, když začala ta zlověstná hudba hrát, tak jsem se do ní s chutí zaposlouchal a nechal se unášet jejími tóny. Trochu mě zklamal samotný děj, kdy film začíná velmi pozvolna jako hornické drama, připomínalo mi to místy film Druhá směna od režiséra M. Friče. Po cca 20-30 minutách se už naštěstí rozjede to, na co každý fanoušek tokusacu žánru čeká a musím uznat, že ke konci filmu se mu toho dostane měrou vrchovatou, jen škoda toho volnějšího rozjezdu, kdy v dolech začne řádit "vrah". Většina těch scén se odehrává bohužel v noci, takže toho moc neuvidíte, což byl možná i Hondův záměr, aby tím umocnil tu dusnou atmosféru okolo vražd. Z hereckého obsazení snad stojí za zmínku pouze hlavní klaďas, jehož představit se připravoval na svoji roli opravdu svědomitě,  dokonce studoval amnézii, aby se lépe vžil do své role.

plakát

Qazaq eli (2017) (seriál) 

Zajímavý seriál ze země, se kterou se občas potkáme na MS v hokeji a je pro nás čím dál těžší je porazit. Seriál se snaží mapovat vznik Kazašského chanátu, největším mínusem seriálu (alespoň pro mě) jsou první dva, tři díly, kdy je zahraničnímu divákovi představeno plno postav o kterých v životě neslyšel. Vypravěč na vás vychrlí spoustu informací o tom, kdo vládl předkům dnešních Kazachů, kdo koho zabil, aby se dostal k moci, kdo je čí potomek atd. (upřímně většinu z těch informací jsem už zase zapomněl). Když tyhle díly nějak ve zdraví přežijete a konečně se zorientujete, kdo je kdo, tak by vás to mohlo začít i bavit. Místy mi to připomínalo kazašskou verzi seriálu Hry o trůny, jen s tím rozdílem, že se zde nesouloží a seriál je podle "skutečných událostí". Velice mě překvapilo, kolik násilí je ve filmu ale hlavně to, jak perfektně tvůrci zvládli některé gore scény, např. za tu scénu s useknutou hlavou by se nemuseli stydět ani filmaři z již zmíněného seriálu Hry o trůny. Další věc, která mě mile překvapila byla hudba v seriálu, kupodivu se to dá poslouchat a co víc, dokonce si umím představit, že bych ji jen tak poslouchal na YT (v playlistu s asijskými soundtracky), především ta závěrečná znělka zní opravdu hezky od podlahy, umím si představit její metalovou verzi na koncertu a nikoho by ani nenapadlo, že jde o hudbu z Kazachstánu. Na konec menší varování pro ty, kteří nemají rádi týrání (kohoutí a psí zápasy) a zabíjení zvířat ve filmech, pokud jste příliš citliví, tak si raději pusťte něco jiného.

plakát

Brindaavanam (2010) 

Film jsem si pustil na doporučení uživatele Ramanam, nevěděl jsem vůbec nic, jaký je to žánr, kdo v tom hraje atd.. Šel jsem do toho naslepo a udělal jsem dobře, už úvodní epická bitka ala Singham mě mile překvapila, to jsem si pomaličku začal říkat, že to nemůže být úplná kravina, a po dokoukání filmu budu litovat, že jsem si raději nepustil něco jiného. Co mě však dostalo asi nejvíc bylo to, když mi došlo, kdo hraje fotříka té děvy, která je nucená si vzít svého bratrance, který je pěkný parchant a všichni se ho bojí. Od chvíle, kdy jsem poznal mého milovaného záporáka ze Singhama (jo chvíli mi to trvalo, viděl jsem s ním jen jeden film a tady vypadal trošičku jinak), tak jsem věděl, že dám jasnou pětku i za ty úchvatné bitky, kvůli kterým jsem si indické filmy oblíbil a zvykl si na ně snáz, než kdyby tyhle akční taškařice netočili. Jak už zde mnozí psali, ten konec mě sice trochu zklamal, ale už jen kvůli Prakashovi a těm vtipným soubojům nemůžu dát nic jiného, než za plný počet. Možná, kdyby zde byla stupnice od 1-10, tak by se dalo přemýšlet nad tím, že tomu dám jen devítku, ale takhle není co řešit.

Poslední hodnocení (6 306)

Sora no daikaidžú Radon (1956)

07.05.2024

Ťažký týždeň (2015) (pořad)

03.05.2024

Qazaq eli (2017) (seriál)

02.05.2024

Parfém: Příběh vraha (2006)

30.04.2024

Tlačit rukama (1991)

27.04.2024

Mumie se vrací (2001)

25.04.2024

Vysoká škola smíchu (2004)

21.04.2024

Brindaavanam (2010)

21.04.2024

Gigakong vs. Zlozilla (2021)

16.04.2024

Reklama

Poslední deníček (4)