Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Osamělý mstitel (2003) 

Nejlepsi film Vina Diesela (snad jedina jkeho role, ktera se mu da verit) s pekne a nekdy az realisticky natocenou akcni casti a ne uplne hloupym scenarem.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Film ktery by byl perfektni, nebyt v nem postava Toma Cruise. Kdyby ji hral jakykoli japonsky herec, vypadalo by vse mnohokrat verohodneji. Takhle clovek jenom premysli, jaktoze se Gaidzin dokaze pres zimu naucit natolik dobre bojovat, ze odrazi utok ninju, kteri pobiji mnoho zkusenejsich bojovniku, jaktoze ho prijme a vyslechne samotny cisar atd. atp. Bojove sceny jsou vsak zvladnuty velmi ladne a celkove je film nasniman velmi sikovne. Zaverecny masakr (ktery jakoby zazrakem prezije opet pouze T.C.) je pateticky tak akorat a Ken Watanabe nema chybu.

plakát

Samuraj (2003) 

Velmi povedena taskarice, spouta krve, spousta tance a zpevu a ve stredu kamenna tvar Beata Takeshiho.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Vtipna svezi a nenudici komedie s vynikajicim Billy Bob Thorntonem, ktery je neustale v lihu, nebo resi jak se zlit, obcas si moci do trenek a soulozi tluste zeny do zadku. Film ktery vam dokaze, ze vase nenavist k cernym trpaslikum je spravna. Film ktery si mel pustit Keanu Kamenatvar Reeves, aby vedel jak presne zahrat Constantina.

plakát

Slzy slunce (2003) 

Velmi jednoduchy pribeh, s jednoduchym scenarem, jednoduse natoceny, jednoduse obsazeny, jednoduse zahrany, vydavajici se za hlubokomyslne poselstvi.

plakát

Štvanec (2003) 

K Friedkinovu Stvanci je nutno pristupovat, jako k velmi vyhranenemu zanrovemu filmu, jako takovy je ovsem vybornym prikladem zrucne odvedene profese. Jonesuv L.T.Bonham, totiz skutecne cvicil americke brance na boj nozem zvany Kali a jeden z jeho zaku se skutecne dostal na druhou stranu zakona a on byl pozvan, jako konzultant. Potom se skutecnost vyvijela asi jinak, nez dej filmu, ale zakladni plot tu je. Nejlepsi na filmu je technicka stranka a hlavne bojova choreografie, jez je z vyjimkou posledni bitky (ktera je precejenom prilis dlouha a prilis krvava) plne fungujici technikou zabijeni. Zadne kung-fu ktere dobre vypada, ale v praxi proste nejde uplatnit, zadne draty, nic takoveho. Zkratka efektni likvidacni styl skutecne trenovany u armady. Bohuzel se neda takto skvele psat o scenari, ponevadz neco tak deraveho se jen tak nevidi. Kupodivu i pres to stoji tento film za to. Tri hvezdy za technickeho poradce.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Skvely akcni thriller pro 21. stoleti. Hlavni hrdina je nekompromisni a tvrdy a pri tom velmi chytry, myslici prakticky a prirozene pusobici, coz ho dela jeste nebezpecnejsim. Velmi potesi i evropska lokace celeho snimku.

plakát

Blade 2 (2002) 

Dvojka skvele doplnuje jednicku. Bitky jsou na vyssi urovni, zvlaste ta zaverecna je jedna z nejpovedenjsich vubec. Prostredi Prahy skvele zapada. Leonor Varelova vypada velmi dobre a Blade je jeste vetsi tuhos. Minuta Marka Vasuta a role Karla Rodena vylozene zahrejou.

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

Videl sem tenhle film jeste v dobe, kdy se o nem moc nemluvilo. Byl jsem na nem v Texaskem Galvestonu a musim rict, ze jsem si do te doby neuvedomil, kolik lidi (a jakych) tam u sebe nosi zbran. Film je to vyjimecny a je velka skoda, ze si Moore zkazil povest, nebot tim tenhle film utrpel. Kazdopadne to stoji za videni.