Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (93)

plakát

Magnus (2016) 

Lehce idealizované a Magnuse vykresluje jen jako génia a superhrdinu, ale i tak jsem ráda, že někdo natočil podobný dokument formou a nábojem zajímavým snad i pro nešachisty.

plakát

Bezfilmový festival (2015) 

Chápu ztížené podmínky natáčení, ale i přesto jsem amatérštěji natočený festivalový dokument neviděla od roku 2009. Zklamání a debata po filmu byla mnohem přínosnější.

plakát

150 miligramů (2016) 

Trošku feministický "woman power" příběh, že je možné změnit systém i od spodu. Inspirované skutečnou událostí. Jen některé doktorské a naturalistické záběry z operačního sálu jsem nedala:)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Je fajn, že je Rowlingová zpátky v Potterovském světě a její nekonečná fantazie rozšiřuje své vlastní universum do šířky i výšky :-) V kině pár momentů, kdy děti i rodiče reagují stejně a světy se spojují. Vizualizace fantasy zvířat a kouzel taky moc příjemná a to jsem bohužel neviděla 3D.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Pro mě pocitově blízké jako Amelie z Montmartru, film který se humorně ukazuje tužby lidí a Bůh jakého jste fakt nechtěli;-)

plakát

Duna (1984) 

Oproti knižní předloze samozřejmě zjednodušené, ale vše podstatné zazní. Na svou dobu bylo určitě pokrokove, jen s odstupem času a pokrokem technologií mi v některých momentech evokuje Verneovky. Bylo by zajímavé se při dnešních možnostech pokusit o seriózní remeake (ne pouhý seriál z roku 2000).

plakát

Dokud budu žít (2012) 

Další příjemný Bollywood, jen škoda že v hlavní roli nebyla oblíbená Anushka, ale až v druhé polovině a trochu bokovka. Její energie je nakažlivá a dobíjí. Ne/opětovaná láska, víra a slib Bohu (Indka křesťanku, ale proč ne:), ztráta paměti a osud - věčná témata, která se neomrzí. Jen nevim, jestli se s Bohem takhle "kšeftuje", ale to má každý nastavený jinak..

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Poprvé asi 3D zážitek nebyl přínosem, celkem bez efektu a vládla všudypřítomná nadbytečnost akce jedné přes druhou. Chtělo by to vidět dvakrát a podruhé raději ve 2D vychutnat, detaily co člověk napoprvé nedá.. Pak třeba přihodim i další hvězdu, kterou si naši hrdinové zaslouží:)

plakát

Cheongchoonmanhwa (2006) 

Almost love, but.. přišlo mi více o přátelství než o lásce. Veselé i smutné zároveň, některé dovysvětlování a rozebírání myšlenkových pochodů bych možná sestříhala a nebo jsem prostě jen na ten přechod od komedie k vážnému v ten moment nebyla připravená, ale to už tak u těchto filmů bývá, že není čistokrevná komedie, jak jsme zvyklí ze západní filmové produkce.