Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Adult World (2013) 

Všechny postavy neskutečně sympatické a kladné, bohužel až na hlavní hrdinku. Zjevně jí scénář přiřkl povahu hysterická, nafrněná prudička. Omlouvám se, ale pokud takovéhle "stupky" dostanu hodinu a půl, nemůžu prostě s hodnocením jít nad 40%, i kdyby se Cusack, Peters a další na hlavu stavěli. K dobru se ani nedá přičíst fakt, že scénář je děravý jak protivníci Ramba. Navíc je poezie, dle mě, jedno z nejvíce přeceňovaných "umění". No, alespoň soundtrack drobet oživuje to mdlé pleskání pátého přes deváté.

plakát

Andělský podíl (2012) 

První půlku filmu jsem se bála, že sedím v kině na existenciálním dramatu. Zato v druhé půlce, po seznámení se s hlavní postavou, začne ta lepší část filmu. I když nevím, jestli by bylo čemu se smát, kdyby ve filmu chyběla postava mírně retardovaného brejlouna. Věty jako: "Ty vole, co to stojí za barák na tom kopci? Ty vole, to je Edinburghský zámek!" ve Skotsku vyzní asi ve stejném smyslu jako u nás: "Ty vole, co je to za muziku? To je hymna, ty vole!". V celku příjemně jsem se pobavila.

plakát

Assassin (2015) 

Vizuálně omračující umělecká nuda. Óda na přírodu, jazyk, zvyky, odívání a kadeřnictví v Číně 9. století. Kamera výborná, ideální pro dokumentární styl - jen chyběl hlas, který by popisoval co se právě na plátně děje. V příběhu jsem byla absolutně ztracená a o nějakém happy nebo sad endu také nemůže být řeč. Žádný prostě nebyl. Příště se musím zdaleka vyhnout všem počinům, které jsou nazývány přívlastky jako "filmová báseň" nebo "vizuálně omračující". Nedoporučuji - leda byste se chtěli zbavit dotěrné návštěvy!

plakát

Atlas mraků (2012) odpad!

Přiznám se, jsem tupec a ignorant. Nechápu nic z toho, co mi chtěl film sdělit. Změť nic neříkajících příběhů, u kterých se asi někomu nechtěl dopsat scénář. Sice krásná kamera, ale to film ještě neudělá. Jak jsem řekla, jsem tupec. Musím najít někoho, kdo mi bude ochotný vysvětlit, co je na tom filmu tak úžasného, protože s recenzemi uvedenými zde absolutně nesouhlasím (tedy krom těch kritických).

plakát

Austrálie (2008) odpad!

Opravdu příšerně nudný film. Nepřiměřená délka. Nekončící utrpení to sledovat. Když si myslíte, že už bude konečně konec, tak příjde další hodina ještě většího patosu. Příšerná práce skriptu. Kam se hrabe Rosamuda Pilcher. Fuj Fuj Fuj.

plakát

Čan lang (2015) 

Stejně tak jako nás strýček Sam s neutuchající pravidelností zásobuje vlasteneckými agitkami z vojenského prostředí, tak i ČLOA se umí pořádně předvést. Mě osobně to ani moc nevadí, pokud se u toho dokážu bavit a já se bavila výborně. Každá minuta je napěchovaná akcí a tu a tam i vtipem. Hlavní hrdina má sice asi trošku problém s potními žlázami a jeho nadřízená zjevně nedávno navštívila plastického chirurga, což bývá neklamnou známkou béčkové (ne-li céčkové) podíváné. Naštěstí v tomto případě to ale neplatí a se svojí minutáží jsou Wolf Warriors ideální podívanou na večer.

plakát

Ddeugeowoon annyeong (2013) 

Člověk si po pár filmech zvykne, že při sledování korejských filmů přijdete skrz slzné kanálky o dobrou půl deci vody, ale tohle už je opravdu moc. Ani vteřinu Vás nenechají vydechnout a když už si myslíte, že mate dost, ještě přitvrdí. Bohužel tím film ztrácí veškeré kouzlo a sympatické postavy fungují až příliš okatě pouze jako spouštěč slaných vodopádů.

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

Pokud se aspoň trošku vyznáte v hudebním průmyslu doporučuji! Některé narážky na hudební průmysl jsou opravdu vyvedené. Minimálně o jednu hvězdičku má proto tenhle film navíc. Jinak musím pochválit Russella Branda, který do role skvěle zapadá a má to díky němu pořádnou šťávu.

plakát

Druhá šance (2012) 

Meryl si zde strihla vyjimecne jinou postavu nez jindy a dokazala, ze jeji oskary jsou opravnene zaslouzene. Jeji postava stydlive, usedle putky je na hony vzdalena sebevedomym zenam, ktere jsme si u ni zvykli normalne vidat, ale zvladla to na jednicku. Scenar je vysperkovany a nikdy nesklouzne ani k prilisne vaznosti a ani netlaci na pilu v oblasti komedie. Zkratka tak akorat. Nemohla jsem se ubranit srovnavanim s vlastnimi zazitky a zkusenostmi. Jo, kdyby tak existovalo vice Tommy Lee Jonesu.

plakát

Final Cut - Dámy a pánové (2012) 

Orgáč pro Cinefily, čímž jsem dospěla k názoru že asi nejsem jeden z nich. Je to sice hezké, že si Pálfi vzpomněl jak na čínskou tak i na českou kinematografii, ale já v změti postav nějak nevidím nic zábavného. Opravdu oceňuji tu snahu a nápad, ale pokud se chci sžít s postavami nesmí je hrát 1000 herců. Ale jinak děkuji za připomenutí filmů, které mi chybí shlédnout!