Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (79)

plakát

Agent v sukni (2000) 

Mizera Lawrence by dokázal vytáhnout snad každý film z odpadních vod alespoň do modrého potoka. Ano, bylo to trapné.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Starejm poctivě průkopnickejm sériím všechna čest, ale ty nový díly (desátá řada)... to bych blil... první dva ještě jakštakš obstály, ale od toho transformujícího se ještěra na člověka, to jsem si jen řikal, wtf?! hrůza

plakát

Bojovník (2015) 

Co na tom, že přesný vývoj a děj celého filmu je každému jasný už od zabití (či vraždy?) Rachel. Nechodím do kina pro překvapení a od Southpaw jsem ani nic takového neočekával, proto se nebudu ohánět tím, že tu klišé střídá klišé, abych klišovitě zapadl mezi ostatní komentáře. Jednoznačným kladem filmu je Hloupý Honza Jake Gyllenhaal a jeho klidně oscarový výkon (kdyby ho však předvedl v jiném filmu). Oproti všem dílům Rockyho a jiným filmům z prostředí bojových sportů či umění jsem zde našel jednu věc, která působí věrohodněji než jinde. Billy Hope je Blb, neumí psát a plánovat si život, na nic si nehraje a nerozdává moudra kudy chodí. Dále jsem si užíval zmatečné scény (umírání Rachel a odebrání dcery), které působily mnohem autentičtěji než kdy jindy. Já jsem si film užil a je mi jedno, že bez Gyllenhaala by stál za nic, protože tam Jake prostě byl. Jediné, co mi přišlo dost navíc, byla smrt Hoppyho. Zbytečné. 78%

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Pan nejdokonalejší, bez sarkasmu, který mě nikdy nepřestane udivovat a svou pozorností a neotřelou drzostí bavit. Ikona detektivního žánru, nepřekonatelný detektiv a v neposlední řadě skvělý manžel (hah). Někdy mám pocit, že si Columbo dělá ze svých podezřelých legraci a trošku mi vadí, že vrah je téměř vždy hned první volbou, ale na konečném prožitku to nic nemění. Zvláštní obdiv pak patří týmu, který vymýšlel provedení vražd, které jsou vážně nejoriginálnějšími, které jsem kdy v jakém filmu či seriálu viděl.

plakát

ČEZ Point (2012) (pořad) 

Klasický Bosák. Srandičky, uvolněnost a hlavně úsměvy, ale aby taky ne, když jde většinou o sportovce krátce po získání medaile. Příjemných pár minut. Vadí mi ale neustálé ČEZácké omílání spotřeby energie sportovců.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Nedá se říct, že by se mi film líbil, což ale nebyl jeho účel. Co ale je účelem všech filmů, je vyvolat v divákovi emoce, a to se Dánské dívce povedlo na jedničku. Odpor k Redmaynovi a obrovskou lítost Alicia Vikander jsem cítil nejintenzivněji. Takovou lásku už asi neuvidím... Obě role zahrané na jedničku a až bude celý svět brečet, že Leonardo zase dostal hovno a nějaká transka zlatou sošku (Leto, Redmayne), doporučuju pustit si tenhle film a srovnat Dicapriovo plazení se a chroptění v lese (jakkoli přesvědčivé, náročné, nebezpečné a extrémní) s tímhle Výkonem s Velkým V Eddieho Redmayna, který je mi jinak hodně proti srsti, a už u Hawkinga jsem si řikal, že s tim klukem neni něco v pořádku. Film se moc povedl.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Daredevil je skvělou konkurencí současně nejlepším DC seriálům Flash a Gotham (přeceňovaného Arrowa záměrně ani nezmiňuji). Z Gothamu si bere syrovou atmosféru a umocňuje ji nadruhou, z Flashe zase charisma hlavního superhridny. Konečně nám Marvel ukázal, že umí i něco jiného než barevné, světlé, veselé a optimistické superhrdiny ve stejně laděném prostředí. Bojové scény poprvé nepůsobí tak, že má hrdina neomezenou sílu a výdrž, ale že ho může souboj i unavit a nějakou tu ránu jako správný Murdock i schytá. Srovnání s Affleckovým rudým ďáblem rozhodně není na místě, ale jeho deštěm vykreslený digitální sluchozrak mám bohužel stále v hlavě. Povedený seriál!

plakát

Deadpool (2016) 

Působí to na mě naprosto stejně jako kick-ass, tedy zábavně a pubertálně, jen mnohem lépe odvyprávěné... popkulturní narážky jak z Médi, ale fajn, Reynolds fajn, Morena super, rusák super, ale... nevim... nějak jsem nepropadnul té euforii, co kolem sebe deadpool šířil už od půl roku před uvedením a za mě prostě průměr

plakát

Deník malého poseroutky 3 (2012) 

Na tento film jsem narazil cistou nahodou a podivil jsem se, co dela mezi cervenymi (v dobe zhlednuti 76%). Rekl jsem si, ze za zkousku nic nedam a s ocekavanim obcasneho smichu jsem jej pustil. Za hodinu a pul mi prisla vtipna snad jen scena z lunaparku s kartackem na zuby. Bezduchy a zbytecny film. Vhodny pro publikum u-11.