Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (178)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Kéž by ty příšery nevypadaly jako postavičky od Disneyho a ten soundtrack (hlavně při fight scénách) nezněl jako z Tarzana. Když už tam vecpali King Konga, tak proč se tam neobjevila rovnou real Godzilla, hnedka by to bylo víc cool. Bohužel ani ten malinkej hezoučkej úsměv tý japonky nezmění to, že je to další sci-fi komedie.

plakát

Lincoln (2012) 

Protáhlá historická nuda, která snad nepotěší ani moji bejvalou učitelku dějáku ze základky.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Po absolutně Amazing traileru, kde mě nadchla asi tak půlminutovou scéna ze Spider-Manova pohledu jsem si řikal, že musim vidět 3D verzi, která musí být naprosto úžasná. Po shlédnutí klasické 2D verze musim říct Velké zklamání. Určitě je celý film lepší než Raimiho trilogie, která se plazí pouze mezi milostnými hrátkami mezi Peterem a Mary Jane. Co je pro mě taky velký plus u Amazinga, je výběr hlavního protagonisty (Tobey už byl trochu vohranej!) Garfielda + Emma Stone, která si po jeho boku vedla jakž takž. Největší pecka je ale kostým Spider-Mana, který oproti předešlé trilogii vypadá o mnohem drsněji a líp. To jsou ale všechny klady, které bych mohl říct. Bohužel se mi zdá, že všechny akční scény s Lizardem (i bez něj) nemají správné prvky aby dokázali diváka nějak ohromit nebo ho přišpendlit k sedadlu, je to furt to samé a někdy i nudné. Nejvíc mě ale zklamal fakt, že mě trailer tak moc nadchne kvůli scénám z první osoby, a pak ve filmu uvidim fakt jen kolem 30ti sekund, to moc Marc Webb nevychytal. Podle mě se mohlo pro "Spajďáka" udělat víc a je to tedy docela jasné zklamání. Užmatlané 3 hvězdy s menším minusem.

plakát

Avengers (2012) 

Poprvé v životě jsem zažil potlesk v českém kině a ano, bylo to zasloužené. Avengers se tak dokonale připravili nám dát tu největší porci akce, napětí a hlavně zábavy, že se jim to s jistotou povedlo a diváci určitě nebudou litovat svých utracených pěnez. Klasický povrchní Downey je ve filmu největší hvězdou, a po jeho boku nezaostávají samozřejmě ani ostatní hrdinové. Co je ale snad konečně realitou je to, že se povedlo najít toho pravého "zeleného" muže Marka Ruffala na další role Hulka, protože dřívější Norton s Banou nepředvedli zrovna úctyhodné výkony a z filmů se vytvořily béčka jaké mají být, no studia určitě neby hrdá. Není divu že celá sranda stála 220 mil dolarů a jde vidět, že se využil každý cent z této vesmírné částky. Od Avengers se čekalo hodně a všichni doufali, že se nic nepodělá. Všichni můžeme souhlasit, že Joss Whedon byl správnou volbou a odvedl svou práci na jedničku. Kéž by se takto povedli i minulí nějací jednotlivý hrdinové že? To už se ale nezmění, my teď můžeme maximálně čekat na další jednotlivé díly Thora, Iron Mana, Nicka Furyho, Captaina Americy a snad i Hulka. Poté se nejspíše tedy začne už dělat i na Avengers 2, no uvidíme co z toho všeho nakonec vznikne, ovšem tito Avengers budou ještě hodně dlouho na vrchu návštěvnosti.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

No slátanina všech nesmyslů, které asi Cohena napadli když zrovna měl hodinovku na záchodě. Podle doporučení jsem se těšil na spousta zábavy a kdoví čeho všeho, no ale mě připadaly vtipný tak tři scény, zatímco zbytek (i když nejsem žádný suchar) mi ani trochu nezvedly ústní koutky. Aliho jsem viděl až po Boratovi a Brunovi a můžu naprosto z jistotou říct, že tohle se nepovedlo. Samozřejmě je tady jeden fakt, a že toto je celkově natáčený s herci, zatímco Borat a Bruno jsou jak skryté kamery tak normální nic netušící smrtelníci - to právě dodává podobným filmům správnou dávku komedie. Tady tomu tak není, jednoduše už to nechci nikdy vidět, hodina je v čudu, a já z toho nemám nic.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Nápad se povedl, je to něco co tu ještě nebylo se spousta originálních nápadů i uvnitř filmu, jako například sexuálně prožitých 10 minut za hodinu nebo super renovované auta. Justin zase jak je u něj v posledních letech předvádí svou hereckou kvalitu a Amanda je mu těsně v patách (no, mě se moc nelíbí). Ale co, není to nic velkého, ale kdyby se scénáristé více zamysleli, mohli by příběh alespoň trochu vyšperkovat a už by se po shlédnutí na celý film vzpomínalo mnohem lépe. Takhle, takhle to je jenom příběh s nedokončeným koncem. Takovýto konec mají tisíce béčkových a céčkových filmů, toto je klasika kterou vidíme na každém rohu, zde to chtělo něco víc a to se nepodařilo. Nebýt Cilliana, moje hodnocení jde ještě o něco dolů, naopak být lepšího konce, hodnocení by šlo nahoru. Takhle ušmudlaný tři.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Jsem velký fanoušek severských filmů a i když jsem zatím nečetl ani jednu knížku od Nesba nebo jiných severských autorů, tak mě vždy lákalo se alespoň na zfilmované knihy podívat. Jak už to bylo u trilogie Milénium, která určitě neurazila, tady si filmaři připravili naprostou lahůdku. Akční scény doplněné někdy psychickou vyčerpaností dodávají filmu ten správný spád, který jede od začátku až do konce. Jde vidět že severské filmy vážně mají něco do sebe a do dalších let budeme očekávat spousta nových přírůstku do rodiny zvané kinematografie.

plakát

J. Edgar (2011) 

Velké očekávání, malá odezva. Clint bohužel zklamal a s ním i Leonardo. Jednotlivé přepínání filmu ze dřívějška do "dneška" se mi do filmu nehodilo a starej Leo mi připadal spíš jak J. Voight ještě za pár let. K tomu připočtu ty gay scény, kvůli kterým se mi film jevil ještě hůř. No zatím pro mě nejhorší film s DiCapriem a asi i od Clinta. Tohle se zkrátka nepovedlo.

plakát

Žena v černém (2012) 

Atmosféra prostředí "bažinaté" Velké Británie je naprosto úžasná, dodává filmu správné grády, které správný a trochu serióznější horor potřebuje. Strach provází během zjevů Ženy v černém kdekoho, bohužel se ale nekoná nějaký super světový scénář. Mě je osobně líto že si Radcliffa spoustu lidí pamatuje jenom jako Pottera (samozřejmě to chápu), ale je škoda nevědět že má i nějaké jiné role (nebo filmy), jako je například tento. Film je na stupni strachu a hororu docela na výši a celkově se na čtyři hvězdy určitě hodí. --- Knihu jsem četl až po shlédnutí filmu. Jednoduché shrnutí, knižní a filmový scénář jsou v některých pasážích hodně odlišné děje, doporučuji jak film shlédnout, tak knihu přečíst.