Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Pod kůží (2013) 

... a pak jsem si přečetl, o čem to je - to bylo ale překvápko (a já oslík hledal nějaký hluboký obsah) :-)

plakát

Musíme se sejít (2016) odpad!

Áááááááá!!! Pomoc! Katastrofa roku, ne-li desetiletí. Jak to mohl režisér tak strašlivě odfláknout?! Třeba mu taky došlo, že s pitomým scénářem beztak nemá šanci .. Takových peněz a času ...

plakát

Muzzikanti (2017) 

Vidět tři české odpadní filmy v jednom týdnu je celkem pecka do palice. Přesto, že jsem převážně hodně nekritický/shovívavý v CZ produkci, v tomto případě to prostě nejde. Jedna hvězda za základní myšlenku, ale pak už všechno palec k zemi. A přítomnost Nohavici, a jeho pitomé kydy (musel si je vymýšlet sám) všemu nasadily korunu.

plakát

Masaryk (2016) 

Další důležité (po např. Zločinu v Polné, 2015) vyrovnávání se s důležitým obdobím českých (ok, československých) dějin. Opět vynikající po všech stránkách. Netřeba detailně rozebírat, výtečná filmařina po všech stránkách, k tomu poctivá historická práce. (Jen se těším, jak na to budou reagovat Angličani, kteří z toho vylezli jak sra.ky májové.).

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Benedict neskutečně úžasný! Poprvé ze všech "enigmáckých" zpracování zásadní myšlenka: Zlomit kód, ok, 2 roky práce, ale utajit ten úspěch - mnohem složitější jak technicky, tak především eticky (selektivně nechat umírat desítky tisíc lidí, aby bylo možno občas někde nenápadně zasáhnout tak, aby na to náckové nepřišli!!!). Intenzivní a dech beroucí závěr o konci Turingova života ... Výtečné!!

plakát

Dvojníci (2016) odpad!

Jak bývám obyčejně neobyčejně nekritický vůči českým filmům, kterým jsem ochoten nadržovat a zavírat jedno i dvě oči, u tohoto zázraku to prostě nejde. Od začátku do konce jsem jen vykřikoval (jako Ignácius Reilly v porno kině "Ať se nám nesnaží namluvit, že je panna!!!") "Proč!!?", "Neeee!!", "Panebože!!!", "To už je moc!", "To je potrat!" ... Rozebírat, proč je to jeden z nejhorších filmů, co jsem v životě viděl, nemá smysl. Ani jedna jediná malá pozitivní pitomost. Nic. Kdo tohle zaplatil, musí být slušný kaskadér.

plakát

U moře (2015) 

Nejpomalejší a nejlidštější film za spoustu let (zřejmě právě proto na ČSFD-sci-fi-action takový prodadák). Přesně o takových necitech, nudě, zhnusení, vyhaslosti, voyerství ... je život. K tomu kamenná, nebarevná Francie a pár úžasných místních figurek. K tomu ta neskutečná hudba! Jediné, co trochu naruší dokonalou depku, je úplně zbytečné vysvětlení, proč to všechno vzniklo (převážně se lidé to takovýchto průserů dostávají, aniž by k tomu byly hmatatelné důvody typu potrat ...).

plakát

Testament mládí (2014) 

Prvních 20 minut naznačí, že by to nemusel být úplně pitomý film (nezávislá inteligentní žabka, která má tendenci se vzbouřit proti společnosti). Další dvě hodiny jsou jedno hloupé klišé na druhé, všechno už tu 100x bylo, a lépe, dlouhé nesmyslné záběry a scény, nuda, nuda, nuda. Jedna hvězda hudba, druhá pro Vikanderovou.

plakát

Fotograf (2015) 

Kdo jen trochu něco ví o Janu Saudkovi, jeho práci, živelnosti, neřídké prvoplánové primitivnosti, bez které by zřejmě nikdy neudělal tolik dobrých věcí, nemůže předpokládat, že o něm vznikne standardní životopisný film se strukturou antického dramatu. Navíc Fotograf není Saudkův životopis, nýbrž volný sled obrazů ze života (srovnání s imbecilními frky z Kameňáků nemůže nikdo myslet vážně). Film plný citu, zaujetí, smyslnosti, až dětské naivity a dobroty (ale nééé té (m)laskavé svěrákovské, co jsme jí skoro uvykli!!). Saudek je sice trochu více idealizován než je zdrávo (jeho exhibicionismus a laciné fórky mi nikdy k srdci nepřirostou), Sára je trochu více démonizovaná než je potřeba (však žaloba je prý už na stole) ... Roden báječný, Málková jakbysmet, Chlumeckého hudba = wow! Lakmus: Biják, na který myslím dva dny, nemůže být blbý.

plakát

Burácení (2015) 

Kruci! Kruci! Kruci! Krucipusk! Tolik jsem se na tento film těšil, rozhovory hltal, trailery sjížděl ... Jenomže: 1. Scénář rozhodně nevystačí na celovečerní film, 2. Hudba je hrozivě nesourodá, někdy dokonce až rušivá, 3. Vica si zahraje možná 15 minut, přestože byla hlavní hvězdou rozhovorů, už vůbec nechápu, kde se vzaly fotky, jak jezdí na Zlaťákovi, 4. Jaképak "road movie"? Z 15 minut na moto srazu se většina záběrů věnovala ringu a záchodu, nebýt občasných příjezdů a odjezdů na Zlaťákovi odněkud a někam, tak už zbyly jen záběry zdálky, stále ze stejného místa, jak jede tam nebo zpět po stejné silnici ... Aby nebylo všechno špatně, tak Tomáš Hajíček příjemně civilní! Ani trochu jsem nepobral Richarda Mullera coby traktoristu a Tona Stana (fakt vtipně pojmenovaný jako Staník???) jako dveřníka-kamaráda-osvětlovače. To je škoda. Velká škoda. Motorkáři i ostatní potenciální diváci si to všechno hodně rychle řeknou, tudíž to vypadá na slušný propadák.