Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na Nilu (2004) (epizoda) 

Snad nejzajímavější Poirot od Agathy Christie. Pomalejší rozjezd a potom dokonalá zápletka. Zároveň je zde mnoho příběhů vedlejších postav, což u jiných dílů občas chybí. A tato verze se mi líbí víc než ta s Ustinovem.

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Pěkná detektivka, akorát škoda posledního dílu, který je lehce nedotažený. U detektivek mám radši, když se děj na konci uzavře než abych si ho domyslela (např. co se stalo s doktorem, zda někoho odsoudí za zločin z minulosti atd.).

plakát

Vražda na Nilu (1978) 

Povedené zpracování, akorát škoda, že tvůrci nevyužili všechny zápletky, které jsou v knize, a některé postavy úplně vynechali. Jinak je to moje nejoblíbenější detektivka od Agatha Christie.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Úplný začátek a titulky vypadaly docela dobře, bohužel se to pak zvrtlo k horšímu. Hlavní věc byla ta, že jsem hlavnímu hrdinovi nevěřila, že to dělá z toho důvodu, aby bylo vše spravedlivé, spíš mi přišlo, že si chce utahovat z nadřízených. Navíc kolikrát dosáhl něčeho lstí, kterou u ostatních trestal, i když je pravda, že tak nejednal kvůli sobě, ale kvůli ostatním. "Výjimečný trest" si myslím, zas takový trest nebyl a celkově na mě pohádka působila trochu nepřirozeně. Písničky až na jednu nic moc. Naopak duo čertů mě pobavilo a přišlo mi nejlepší z celé pohádky.

plakát

Stop (2007) (TV film) 

Na televizní tvorbu a krátkou stopáž film který zaujme a má pro mě nečekanou pointu. Nejvíc mě ale pobavila konečná stanice tramvaje, protože ve skutečnosti tam žádná tramvaj nejede.

plakát

Nebezpečné známosti (1959) 

Zase trochu jiné zpracování. Na svou dobu odvážný film. Opět trochu jiný konec než v knize v ostatních filmech.

plakát

Nebezpečné známosti (1988) 

Film, který více odpovídá knize. Číší z něj atmosféra, která je v knize a více se zabývá vztahy mezi postavami. Hlavní postavy (Valmont a Mertuil) jsou zde přesně vykresleny a měla jsem z nich od začátku mrazivý pocit, jak si s ostatními pohrávají. Malkovich má přesně to, co má Valmont mít, určité charisma, ačkoli není přímo krasavec. Akorát paní de Mertuil bych si představovala trochu mladší, ale zde ji o to víc musí člověk obdivovat.