Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ZÁVIST NENÍ ZLÁ. ZLÁ JE NEPŘEJÍCNOST. Fakt věčná škoda toho posledního půl dílu, kdy šla logika jinou cestou než vyprávění a nadsázky bylo až příliš. A jakési "povinné" obsazení Voříškové a Krobota působilo dost nuceně. Do té doby to bylo svěží, moderní a aktuální krimidrama, v němž jsem ocenil normální poldy, kteří dělají i chyby. PS taky bych si Sýkorovu předlohu rád přečetl (bude jistě ve všem hutnější), ale netvrdilo se stále, že Živé terče jsou první a poslední díl, který vznikne přímo podle Sýkorova scénáře a ne předlohy?? ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně rozjetý seriál naprosto pohřbil příliš uspěchaný poslední díl, absence řádného vyvrcholení a uzavření všech příběhových linií. A scéna s doktorem na padáku tomu dala korunu. Z příběhů nejsvětější trojice jsem zatím viděl pouze Vodníka a tento zázrak a začínám podezřívat autora předlohy M. Sýkoru, že má snad něco proti dětem. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že po Vodníkovi se série zakončuje alespoň průměrně. Chybí tu artová stránka věci, která mi překážela v předchozích minisériích, za to plusové body. Samotný příběh není příliš zajímavý, nabízí víceméně dějovou linku, která by možná vystačila na 80 minut, ale 3,5 hodiny je moc. Největší slabinou mi, jako vždy a u všech Hřebejkovejch filmů, přijde Petr Jarchovský, který se vypsal v devadesátých letech na Pelíšcích a Šakalích letech, ale od té doby je to hodně podprůměrné. Vlastně si myslím, že dokáže pokazit i dobré náměty, které by schopný scénárista dotáhl na hluboké filmy, které nezapomenete - viz. Nevinnost. S tím souvisí i charaktery postav - v každé sérii se Výrová a další chovají vždy jinak a nepomůže tomu, že je hrají schopní herci. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

S Exorcistou zatím určitě nejlepší minisérie. První díl a půl scénáristicky super, pak to trochu začalo ztrácet drive a třetí díl už slabý průměr. Šlape zde ale skvě herecké osazenstvo, příjde mi že se konečně zase nepřehrává, všichni hrají svůj dobrý standard. Suma sumárum v porovnání s přechozími díly krásné 3*. Mimochodem hudebni podtext super, což je příjemná změna oproti předchozím minisériím. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, vtipnej a napínavej prostředek a totálně nezvládnutej a nekonzistentní dojezd, kterej z toho udělal frašku. A ja si říkám, Hřebejku vole proč takhle domrvit jinak docela uvěřitelnou krimi sérii? Protože všechno ostatní funguje podobně jako předtím. Klára Melíšková v roli asertivní policajtky je věrohodná a a její špičkování s kolegy zábavné. Vedení výslechů v tomhle díle skočilo na úplně nový level. Jsou reálné? Těžko. Jsou dynamicky a vtipně napsané? Mega. Celé to však balancuje na hraně sebeparodie a ve finále se to posledním dílem do té parodie nadobro zbortí - jednak divně napsanými twisty a jednak totálně zkratkovitým rozuzlením, které je splácané jakoby narychlo na poslední chvíli. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama