Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Osvědčená dvojice Barrymore+Sandler stále funguje, a funguje dobře! Blended je parádní rodinnou komedií, u které mi bylo skoro líto, že po dvou hodinách skončila. A když člověk odhlédne od pár klišé, kterých se ale americký film asi nevyvaruje, musí se prostě dobře bavit. Celkově super, víc takových.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Jelikož jsem knihu nečetla, nevidím to odchylky od scénáře, to vynechání důležitých pasáží, to, co vám dá jen kniha. Film, který jsem viděla já měl jednoduchý děj, skvělé obsazení a moc příjemnou hudbu. Líbil se mi vývoj postavy matky, líbila se mi každá scéna s Geoffrey Rushem, líbilo se mi vyprávění příběhu smrtí. Ani mi tentokrát ty dvě hodiny nepřišly jako věčnost. V podstatě vlastně nemám co vytknout.

plakát

Spojenec (2006) 

Díkybožezatydary! Po dlouhé době film, který lze doporučit. Skvělá zápletka, žádná zbytečná mlátička, špetka kvalitního humoru, výborně postavený děj a skvělá režie Spika Leeho (nebo jak to sklonit). Celkově velká spokojenost a zařazení do soukromé síně slávy!

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

To bylo peklo! :D Jako nejdřív jsem nevěřila svým očím, pak jsem se začínala hroutit, následoval smích a skončilo to počítáním klišé. Myslím si, že právě v tomto ohledu je Pacific Rim výjimečný, chyběl snad už jen proslov amerického prezidenta (možná tam byl, když jsem si chrupla). Nejvíc mě, jako biologa, pobavily tvary těch potvor. WTF??? Jak nad tím tak přemýšlím, 1 hvězda je málo, tohle je spíš na 5*, protože je to snad nejvíc nejhorší sci-fi, co jsem kdy viděla.

plakát

Druhá šance (2012) 

Tak nevím. Ačkoli byla Druhá šance celkem inteligentní a chvílemi i vtipná, něco mi tam chybělo. Možná bych uvítala nějaké retrospektivní scény, které by oživily ta nekonečná sezení u psychiatra. Ačkoli Meryl a Tommy válí, ve srovnání s Nějak se to komplikuje nebo Lepší už to nebude, které jsou na podobné téma, je film slabší. Celkově příjemný film, ale už teď jsem ho skoro zapomněla.

plakát

Ladíme! (2012) 

Tak to bylo hodně tragický! Zápletka úplně klasická - divná holka nejdřív odmítá včlenění mezi normální lidi (no, normální je asi silný pojem), ale pak se vydá na správnou cestu. Co mě prudilo nejvíc, byla Tlustá Amy. Né, že by mi vadila přímo ona, ale zdá se mi, že se tlustá postava stává klasickou a že vystupuje v každém filmu - a čím ujetější, tím lepší. Proč doboha? Jinak předvídatelné jak jarní rovnodennost. Písničky celkem fajn, závidím americké koleje...a to je asi tak vše.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

To byla ale hezká pohádka :). Trochu mi to připomnělo dojem, který jsem kdysi měla z prvního zhlédnutí Big Fish. Obzvláť se mi líbila postava Roberta De Nira. Možná to bylo tím, že ho mám vyloženě ráda, možná tím, že hrál parádní postavu. Michelle Pfeiffer zase skvěle zahrála záporńačku. Celkově moc příjemná pohádnka pro dospělé, kterou si určitě zas někdy pustím.

plakát

Volný pád (1993) 

Tak tomu říkám Den Blbec! Uznávám, že na Falling Down musíte mít speciální náladu. Ideláně depresivní. Schumacher - ač jeho filmy nemusim - dokázal precizně navodit totálně depresivní atmosféru, ve které jsem se téměř zbláznila i já jakožto divák. Ke svému překvapení jsem chtě nechtě sympatizovala s hlavním hrdinou, protože jeho "příhody" by nakrkly asi opravdu každého a protože je to prostě perfektní Michael Douglas. Celkově super věc, ale musí se vám trefit do nálady.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Kdyby byl The Wolf of Wall Street o hodinku kratší, nevytkla bych mu ani fň. Nejde o to, že by film v nějakou chvilku nudný - Bože chraň - ale 3 hodiny se prostě soustředit nedokážu. I tak je to úžasná podívaná, Scorsese je očividně pánem žánru a ti, kteří jej už odepisovali, by se měli asi drobet začervenat. DiCaprio by nejspíš zahrál se ctí i plovoucí petlahev, takže mě jeho výkon ani moc nepřekvapil - i když - jeho výkon stojí za ódy vlastně vždy. Celkově super, super a super, ale nadvakrát.

plakát

Velká svatba (2013) 

Velká svatba je krásným příkladem toho, jak se i se skvělými herci dá natočit totálně zbytečný film. Není to ani vtipné, ani romantické, charaktery hlavních postav jsou až na výjimky dost nesympatické. Ani bych to nenazvala oddychovkou, protože člověk je při sledování vzpruzený, že mrhá svůj čas a že mu chcípají filmové buňky. De Niro je boží (ostatně jako vždy) a Sarandon je na svůj věk neskutečně zachovalá - to je tak všechno, co k tomu mohu říct!