Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Pokémoni. Hodiny, dny, týdny, možná až měsíce strávené s Game Boyem v ruce. Hry naprosto neměly chybu, avšak seriál nejsou hry. Není tu možnost trénovat do nekonečna, proběhat celý svět, tradeovat s kamarády a hlavně, chytit je všechny. Pět hvězdiček v tomto případě rozhodně neodpovídá kvalitám seriálu, vzhledem k tomu, že prakticky žádné nebyly, ale kvůli zdejšímu hodnocení Pokémonů a nostalgii vůči bezstarostným obdobím dětství bych se cítil špatně, kdybych hodnotil jinak.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Tenkrát na Západě je nejdokonalejším filmem, jaká jsem kdy viděl. Dokonalá režie, dokonalá hudba, dokonalí herci, dokonalá atmosféra. Nejkompletnější učebnice filmařiny v dějinách, mistr Ennio Morricone v nejlepší formě, nejvýznamější role Charlese Bronsona, úchvatná Claudia Cardinale a modré oči Henryho Fondy. Dokonalost prostě provází celý tento film a vynáší ho jak na vrchol westernový, tak na vrchol filmografický.

plakát

Star Trek II: Khanův hněv (1982) 

Na jedné stránce o Star Treku byl za hlavního Kirkova nepřítele označen Harry Mudd. Ač mě uchvátilo jeho motto "vždy lžu", Khan na mě zanechal v originálním Star Treku mnohem fatálnější dojem. Tady to bylo dotaženo do dokonalosti. Vlastně si nedokážu vybavist lepšího nemesise než Khana. Právě na něm stojí celý scénář, u kterého bych rád zdůraznil hlavně famózní konec, který je ještě o něco lepší než u ostatních Star Treků a tento film táhne, protože vizuální efekty jsou prostě Star Trekovské ( ve smyslu originálního TOS, ač trochu pokročilejší) a hudba již ne tolik strhující jako v prvním filmu. Přesto je Khanův hněv vynikající film a zanechal na mě hluboký dojem.

plakát

Star Trek: Film (1979) 

Kapitán Kirk je starší, notně starší, tvář mu trochu zbrunátněla a vlasy lehce prořídly. Spock má hlubší vrásky, Kostra více vyvstávající oči. Ale stále je to Star Trek. Dostatečně idealistický příběh, s možná trochu předvídatelným, ale stejně neuvěřitelně působivým poznáním na konec. Navíc hudba mnohem výraznější než v seriálu, což je jasné plus. Čtyři hvězdičky však byly blízko, hlavně kvůli děsivým uniformám a nepříliš strhujícímu začátku, ale nakonec byl film dostatečně startrekovský a zlepšené vizuální efekty mu vynášejí plný počet.

plakát

Star Trek (1966) (seriál) 

Vizuálně velice zastaralé a celkově na člověka dýchají 60. léta. Základní osnova scénářů je prakticky neměnná, vedlejší postavy často umělé a nevěrohodné. Vše tak zachraňuje a vzhůru pozvedá vynikající ústřední trio (které bylo nespočetněkrát kopírováno a již nikdy zdaleka tak úspěšně) a hlavně zpracování celého vesmíru. Technologické hrátky a komplexní sociální systém z tohoto seriálu dělají jednak základní kámen celé vědeckofantastické kinematografie, jakožto i výtečný seriál.