Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (690)

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Nechápu to rozdílné hodnocení a už vůbec ne odpady a jednohvězdy i u těch kolegů s nimiž jsem jinak max +/- * za jedno. Jasně mělo mouchy, ale na méně než 3* bych to nehodnotil. Vidím to na 3,5* a protože mne film zaujal a pustil jsem si ho ještě druhý den znovu zaokrouhluji na 4*. Nemůžu dát 3 něčemu co mne baví víc než nějaká průměrná detektivka, které se ani moc nevěnuji, nudné pak dám za 2* a lituji ztraceného času. Po druhém shlédnutí Cesty do tmy už to nízké hodnocení u některých nechápu vůbec, když jsem hledal ty mouchy, našel, ale skoro jsem přestával hledat, protože mne to bavilo a spíše jsem se věnoval než chybám pohnůtkám hl. hrdiny, kterého tedy M. Hádek zvládl vělmi dobře. Neříkám, že vše v reálu by bylo tak, jako ve filmu, ale bohužel tyhle osudy tu jsou a někdy si říkám, že je vlastně lépe, že děti nemám. Tohle bych nedal.

plakát

Bakaláři - Myš (1981) (epizoda) 

Dvě hvězdy za tu pointu. To mne ani jako zvukaře nenapadlo. Protože nerozeznat zdroj ruchu a navíc ani směr ze kterého jde, to je pro zvukaře skutečná noční můra s kterou nemůže usnout. Ale každý máme uši a mozek na ně napojený jiné. Já o tom a o lidech vím své a tedy je pro mě celkem uvěřitelné, že některé nejen manželky ale i muži toho nejsou schopni. A hladové myši jsou naopak schopny všeho. To zas můžu potvrdit já, čili od začátku jsem si myslel, že i ta pointa bude naprosto očekávatelná a povídku nevylepší. Nakonec ještě chlapi! Myslím, co si budem povídat. My jakožto hladoví, jsme schopni víc, než ty hladoví myši :-)

plakát

Bakaláři - Neteř (1979) (epizoda) 

POZOR SPOILER. Vyprávěná pointa na konci: Jak Radek o mnoho měsíců se kajíc, zakousl si krajíc :-) Takže to nakonec dopadlo tak, že jsem tam, kde jsme byli.

plakát

Na ostří nože (1997) 

Hele na čem to ztroskotalo, že nakonec ten oskar pro zvířata nebyl udělán? Bart by byl nejlepším kandidátem.

plakát

Litviněnko (2022) (seriál) 

Přesně jako kolega dogma97. A sdílím názory i dalších (uveřejněné - listopad 2023)

plakát

Helena (2023) (TV film) 

Kdysi jsem měl Helenu hodně rád, když zpívala s Jirkou Kornem. Nebudu zde psát proč už méně, když napsali již jiní. Ale staré její hity mám rád stále a to také díky tvůrcům - skladatelům a textařům (hlavně p. Borovcovi). No je to moje mládí a z dokumentu, ke kterému mám také výhrady, co napsali jiní, jsem si vzal to, co mám rád, archivní záběry, nějaké informace, vzpomínky... Takže zaokrouhlím ze dvou na tři * a asi jednou stačilo, uvidíme...

plakát

Vysoká hra pro pravou dámu (1966) 

Překvápko, které si dám rád opět ikdyž už to tím pádem to pravé překvápko nebude.

plakát

Rošťák (1970) 

Ten střih, páni! Ano pánové! Dovedli byste ušít podle takového střihu šaty pro svou dámu, jako já, aby se cítila jako francouzka? :-) ... ten kdo psal text distributora tedy jistě ne. Ale vlastně ten jeho spoiler? Možná byl s Lelouchem spolčen aby zamotal divákům hlavy ještě víc... Lelouchovy střihy to je opravdu divoký a odvážný model... velká večerní... večerní model... filmu. Filmu, který si obléknu kolem sebe jistě ještě několikrát. A Francis Lai také nezklamal. On někdy zklamal? No jistě že ne... Pro nás Čechy je zajímavé to, jak v rozhlase hlásí, že Simon mohl jít také na film "Doznání" https://www.csfd.cz/film/1732-doznani/recenze/ pojednávající o procesu s Rudolfem Stránským.

plakát

Titanic: Zrození obra (2022) (TV film) 

Ikdyby v dokumentu byly nějaké chyby a nedostatky, které jsem ani po 6 shlédnutí nenašel a dal bych mu 4*, tak jednu hvězdu navíc si zaslouží už jen za ten jiný pohled na Titanic, na jeho zrození. Všude je jen o katastrofě nebo po ní či těsně před. Ale tady je tolik informací v 50 minutách, které běžný člověk a možná ani Titanolog neví a nad kterými žasne. A i já, člověk racionální, jsem vždy žasl už jen nad tou fascinující shodou všech xx náhod, které vedly ke katastrofě jako by to chtěla nějaká vyšší moc. A tady je opět několik náhod či příčin navíc. Takže by mne nakonec nepřekvapilo, že ikdyby vyplul dříve, jak měl, tak by ho stihl podobný osud nějakou další plavbu. Titanic je naprosto ukázkový případ, že by nikdy člověku neměla hybět pokora.

plakát

Profesionál 2: Samotář (1987) 

Na hudbu mi nešahejte :-) Nemyslím, že byla tak špatná, jak se tady uvádí. Dannyho Schoggerera (ani chudák není zmíněn ve výčtu tvůrců tady na CSFD) motiv na klavír v části někde potom co Samotář přijde o parťaka se mi moc líbil a broukal jsem si ho ještě po shlédnutí. A hudby je tam málo. Aáá vy ostatní asi myslíte tu muziku tam někde v barech atd., že? A nebo tu závěrečnou u titulků? No jo 80tky. Zas jako rap tam být nemůže, žejo. Jinak Bébel prostě klasika, až se mi ty názvy podobných jeho filmů s tímto pletou. Hádejte které.