Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desítky let trvající popularita a stále na špičce. Nehasnoucí hvězda české populární hudby Helena Vondráčková vyprodává koncertní sály a za svými fanoušky vyjíždí i do zahraničí. Kamera České televize ji doprovázela nejen na vystoupení a do zákulisí, ale i během chvil odpočinku. Cílem dokumentu bylo představit Helenu nejen jako hudební legendu, ale i jako ženu, která se za touto legendou skrývá. Režisér Ivo Macharáček natáčel mimo jiné v pražské Lucerně, na hradě Karlštejně, v bydlišti Heleny Vondráčkové v Řitce u Prahy či v polských Sopotech. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

5tipes odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se ten film jmenuje Helena? Proč se nejmenuje "Prostitutka české popmusic?" Možná by bylo lepší, ve scénách, kdy Helena lže, tak jí pokrýt nějakými záběry, nebo jinými ilustracemi, aby to nebylo tak okaté. Velké nedostatky vidím nejen ve scénáři, ale také v režii: když už je tam záznam z koncertu (Lucerna), tak by bylo dobré, aby tam zněl živý záznam písně, a ne playback z cédéčka. Jen tohle stačí za celý výčet jiných paskvilů pana Macharáčka. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl Helenu hodně rád, když zpívala s Jirkou Kornem. Nebudu zde psát proč už méně, když napsali již jiní. Ale staré její hity mám rád stále a to také díky tvůrcům - skladatelům a textařům (hlavně p. Borovcovi). No je to moje mládí a z dokumentu, ke kterému mám také výhrady, co napsali jiní, jsem si vzal to, co mám rád, archivní záběry, nějaké informace, vzpomínky... Takže zaokrouhlím ze dvou na tři * a asi jednou stačilo, uvidíme... ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jako kvalitní dokumenty z Netflixu jsem nečekal, přesto to vlastně i šlo. Plno archivních kousků, který byly fakt super, jednou i režisérský um, když jedna písnička byla sestříhaná z koncertů a estrád.Trochu toho Polska,kde aspoň je vidět, že lidi se rádi baví a televize to podporuje.U nás se na tohle sere nebo něco vypadne ze Šlágru za šláger ceny.Trochu se nakouslo vztah s bratrem,ale nejsou zde nějaký větší nuance se v tom hrabat.Je to spíše takový sumář o Vondráčkový,kde jsem nevěděl, že i moderovala německy.Žádný velký tabu zde nehledejte,je to spíše takový dobrý obraz této dámy, stále aktivní zpěvačky,kde znám tak čtyři songy.Hlas má pěkný to bez debat.65% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Film začíná sčítáním zlatých a platinových desek, aby po sdělení vysokého počtu Helena řekla, že si na tom nezakládá... A přesně v tomto duchu je celý film. Hlavni protagonistka se prezentuje jako obyčejná holka z lidu, leč v reálu je tomu jinak. Záměrně se zde neotvírají žádné kontroverze a že jich bylo, kromě Anticharty, jen aby se dalo najevo, že nebylo možné, aby ji podepsala a tim je vlastně bez viny. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná teta a osoba postrádající jakoukoli sebereflexi. Kromě momentu, kdy mluví o smrti své matky, stále stylizovaná a načančaná panička. Prý "měla pocit úlevy, když přejížděli na Západ." Proč tam tedy nikdy nezůstala ? Pouze pro prachy tady dělala komoušům estrádu a hrála si na umění při spoustě převzatých vykradených věcí. Prý "si ten život užít, zbytečně si ho nedělat těžkej". No jistě, heslo lidí bez páteře, za každýho režimu v balíku. "Začátky po revoluci byly těžký, když lidi, co nemohli vystupovat v minulým režimu, dostali přednost." A stárnutí se nebojí, je jí zatím jen 75. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama