Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Oblíbené seriály (7)

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé jsou pro mě srdeční záležitostí, viděl jsem všechny díly a většinu vícekrát než dvakrát. Díl má 20minut, děj je vtipný a záživný, že člověk u něj může obědvat, odpočívat i zlehka pracovat. Spoustu dílů jsem shlédl v pauzách při učení na zkoušky. Co dodat více? Výborné herecké obsazení, které má mezi sebou zvlášťní chemii, kterou jsem nezažil u žádného jiného seriálu. U málo kterého filmu či seriálu bych si dovolil říct, že má na dlouhou dobu zajištěnou sledovanost a stal se kultovním seriálem naší generace. Zajímavosti: * Courteney Cox měla hrát původně roli Rachel, ale po přečtení scénáře si vybrala raději postavu Monicy * Seriál se mohl také jmenovat Friends Like Us, Six of One nebo Across the Hall. Název Insomnia Cafe byl také zvažován * Když šel Matt LeBlanc ke konkursu, měl u sebe 11 dolarů. Za první šek si koupil večeři * 30vteřinové reklamy v průběhu posledního dílu se v Anglii prodávaly za 1,2 milionu liber. Nejdražší reklama v historii britské televize s výjimkou sportu * Úvodní skladba skupiny The Rembrants se dostal na špičku hitparády * Nikdo z Přátel nebral nikdy víc peněz než ostatní. Začínali s 22,5 tisíci za epizodu a končili s 1 milionem dolarů za epizodu. Herci si mezi sebou dali ústní dohodu, že o peníze budou vždy žádat společně * V seriálu se objevilo celkem osm držitelů Oscara. Charlton Heston, Sean Penn, Susan Sarandon, Helen Hunt, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Robin Williams a George Clooney * Když na konkurz přišel Matt LeBlanc, měl strupy na nose a na čele, což byl důsledek opileckého flámu z minulé noci. * Joey a Chandler mají v pokoji vystavenou láhev Pilsner Urquell. Někdy je to vidět * V epizodě "Rossova kniha" se jako jeden ze zákazníků v Central Parku objevil Ian Thorpe - slavný australský plavec z olympijských her a držitel mnoha medailí. Nikdo neví, jak se do seriálu dostal, a ztvárnil pouze "křoví" * Podle Joeyho výpočtů je kavárna Central Perk vzdálená od Chandlerova bytu přesně 97 kroků. Zhlédnuté série: ▐ 1.série▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série▐ 6.série▐ 7.série▐ 8.série▐ 9.série▐ 10.série▐ Hodnocení: 90 %▐ "dokončený"

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

How I met your mother se odehrává v podobném duchu jako Přátele, parta dobrých kamarádů chodí místo do kavárny do hospody, kde probírají různé pikantnosti, starosti i příběhy z každodenního života. Barney Stinson se stal kultovní postavou a jeho hlášky zevšedněli v mluvě jak anglicky mluvících zemí, tak i všude jinde. Opět 20minutové díly, které si člověk může pustit kdykoliv a kdekoliv v rámci přestávky. Zajímavosti: * Natočit jednu epizodu Jak jsem poznal vaši matku trvá tři dny, na klasický čtyřkamerový sitkom (např. Přátelé) stačí jedno odpoledne * Scénáristé Carter Bays a Craig Thomas prý už mají naplánovano, jak bude vypadat posledních pět minut seriálu, ať skončí kdykoli * Magazín TV Guide vyhlásil 10 nejlepších seriálových manželských párů. Marshall a Lily se umístili na pátém místě. V žebříčku se dále také umístili např. na třetím místě Tom a Lynette Scavovi ze Zoufalých manželek, na sedmém Rose a Bernard ze Ztracených, a na desátém Turk a Carla ze Scrubs. Zhlédnuté série:▐ 1.série▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série▐ 6.série▐ 7.série▐ 8.série▐ 9 série▐ Hodnocení: 90 %▐ "dokončený"

Californication

Californication (2007)

Tohle byl seriál podle mého gusta. Kombinace Kalifornie, Hollywood, alkohol, sex, drogy a rock´n´roll. Vynikající David Duchovny alias Hank Moody ztvárňuje Hollywoodského hezouna, který si plnými doušky užívá toho, co mu nabízí Holywoodské prostředí. Jen tak dál, viděl jsem 4 série a už se nemůžu dočkat další. Věřím, že si ji brzo pustím. Zajímavosti: * Názvy Hankových knih jsou 'South of Heaven', 'Seasons in the Abyss' a 'God Hates Us All'. Všechny tyto názvy jsou jména alb skupiny Slayer * Seriál čelí žalobě od americké skupiny Red Hot Chili Peppers, která Californication obviňuje z ukradení jejich identity. Californication je totiž také název jejich alba z roku 1999 a jednoho ze singlů. Podle žaloby se název váže k Red Hot Chili Peppers a tak to vnímají i spotřebitelé * David Duchovny získal za svůj herecký výkon Zlatý glóbus (2008) * Název Californication je odvozen ze dvou slov: California - název státutu v USA & fornication - sex dvou svobodných lidí * V Epizodě "Blues From Laurel Canyon" ukončí Hank rvačku žen výstřelem z brokovnice a slovy "What we have here, is failure to comunicate". Obdobnými slovy začíná píseň „Civil War“ americké hardrockové kapely Guns N' Roses * Seriál je silně inspirován americkým spisovatelem Charlesem Bukowskim - Bukowského pseudonym v jeho knihách býval "Hank Chinaski", zde je to "Hank Moody"; Bukowski strávil téměř celý svůj život v Los Angeles, často pobýval ve Venice (jako Hank Moody); stejně jako Hank Moody strávil svůj život psaním románů, povídek, básní (a jednoho scénáře), stejně jako Hank Moody měl vždy po ruce svůj psací stroj, spoustu alkoholu a cigaret. Když Mia v jednom díle odpovídá na otázku „Kdo je její vzor", řekne: „Charles Bukowski a Hank Moody" - v podstatě jedna osoba; a mnoho dalších narážek. Hlavní rozdíl mezi Bukowskim a Moodym je, že Moody je "hollywoodskej hezoun", zatímco Bukowski byl spíš "hollywoodskej odpad". Zhlédnuté série: ▐ 1.série ▐ 2.série▐ 3.série ▐ 4.série▐ 5.série▐ 6.série▐ 7.série▐ Hodnocení: 75 %▐ "dokončeno"

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Suits se trefil do mého vkusu. Prostředí velké a úspěšné právnické firmy. Vtipný seriál, který má spád s kvalitními a charismatickými právniky v hlavních postavách (Mika Rosse a Harveyho Spectora) . Oddechový seriál, který si můžete v klidu pustit po práci u večeře a další den půjdete povzbuzen do práce. S tím, že všechno je možný. Zajímavosti: * Muž, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování, byl prezidentem společnosti Devlin McGregor. Stejné fiktivní jméno společnosti se objevilo už například ve fimu Uprchlík (1993) nebo několika jiných seriálech * Úvodní titulky v plné délce se objeví poprvé až ve druhé epizodě. Počet zhlédnutých sérií: ▐ 1.série ▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série▐ 6.série (5.díl)▐ Hodnocení: 85%

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Haha vtípné, záživné, krátké, vše splňující pro vyplnění přestávek na svačinku, rychlou večeři anebo před spaním. Seriál je veden v optimistickém duchu, vyplněný velmi zdrujíci vtipným scénářem.▐ Zajímavosti: * Seriál se natáčí na Los Angeles City College v Kalifornii * Herec, který hraje Abeda, Danni Pudi, je ve skutečnosti poloviční Polák a mluví plynně polsky * Abed je muslim, Troy je členem Svědků Jehovových, Shirley je křesťanka, Annie je židovka, Jeff je agnostik, Britta je ateista a Pierce tvrdí, že je buddhistou (i když je členem vesmírného kultu) * Seňor Chang (Ken Jeong) tvrdí, že jeho jméno je ve španělštině "El Tigre Chino", což znamená 'Čínský tygr'. Ken Jeong je však ve skutečnosti Korejec * Komunitní škola Greendale má na webu greendalecommunitycollege.com vlastní fiktivní stránky. Zhlédnuté série:▐ 1.série▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série ▐ Moje hodnocení: 80%▐ "dokončený"

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Zhlédnuté série:▐ 1.série▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série▐ Moje hodnocení: 85%▐ "dokončený"

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Zhlédnuté série:▐ 1.série ▐ 2.série▐ 3.série▐ 4.série▐ 5.série▐ 6.série▐ 7.série▐ 8.série (12.díl)▐Moje hodnocení: 75%▐