Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (327)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Vedle Zeleného rytíře nejlepší film minulého roku.

plakát

Pěkně blbě (2017) 

Už jsem dlouho ničemu nedala pět hvězdiček, tak to v tomto případě udělám. Zlomil mě ten vtip o 11. září. Jinak film zaškrtal snad všechna políčka indie definice - reprezentace minorit, vysokoškoláci, ne moc hezká holka, nafukovací matrace místo postele, New York, stand up comedy ...

plakát

Theeb (2014) 

Rozpálená poušť a záhadná dřevěná krabička. Síla tradiční povinnosti, která přivede dva bratry z místního kmene do záhuby, když se jí snaží dostát. Je sice teprve druhý den festivalu, ale film na mě zapůsobil tak, že jej jen tak něco nepřekoná.

plakát

Zmizelá (2014) 

Velmi doslovné, ale také velmi kvalitní zpracování knižní předlohy. Z proměny Rosamund Pike mi doteď zůstává rozum stát.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Není těch seriálů o lékařích už dost? Pokud mluvíte o donekonečna omýlané, realitu zesměšňující české produkci, tak máte pravdu, ale Soderbergh ve svém dramatu z rozbřesku dvacátého století ukazuje, že nemocniční prostředí má ještě dost co nabídnout. Klasické schéma hlavního antihrdiny, jenž spojuje genialitu se závislostí na kokainu, a zástupu vedlejších postav, které pokud nepůsobí sympaticky, tak zajímavě rozhodně ano. Po zhlédnutí geniální sedmé a deváté epizody prohlašuji, že toto je zatím nejlepší seriál, co jsem kdy viděla. Scénáristé svoje postavy totiž vůbec nešetřili, a jak si kdo ustlal, tak si také lehl.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Maleficent je pohádka, kterou jsem vždycky chtěla vidět. Nezobrazuje nedosažitelný ideál lásky a dobra nebo odstrašující zlo, ale lidské povahy a city skoro takové, jaké doopravdy jsou, až by si bratři Grimmové trhali vlasy hrůzou, jak se jim ten jejich nenávistný černobílý svět bortí. Přitom je to celé pořád kouzelné a vtipné a Angelina Jolie je neuvěřitelná.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Po zhlédnutí celého seriálu můžu zodpovědně konstatovat, že lepší - který by tak skvěle vykreslil nejenom hlavní, ale všechny postavy, a který byl kvalitní konzistentně, ne jen na začátku a na konci - jsem pravděpodobně neviděla. Jsou tam zdlouhavé momenty i otravné momenty, asi to není úplně na maratonové sledování. S Heisenbergem a spol. musíte strávit nějaký čas, abyste si na ně zvykli a začalo vás zajímat, co se s nimi stane, kam se dostanou a jak se vyvinou. Kromě Walta Jr., asi nejhorší, protože nejméně využité postavy, se totiž vyvinou opravdu všichni. (A ještě teď se směju telefonu s Hello Kitty.)

plakát

Let (2012) 

Mně se to fakt líbilo. To o většině filmů, co jsem viděla v poslední době, říct nemůžu, takže jsem si na konci nebyla úplně jistá, jestli to bylo vážně tak dobré, jak se mi na první pohled zdálo. Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc se utvrzuji v tom, že do kin konečně zase přišel kvalitní film. Denzel Washington je v hlavní roli neuvěřitelně přesvědčivý a herci ostatních postav taky. Příběh je asi trochu jiný, než jaký čekáte (namísto vyšetřující komise musí pilot bojovat hlavně sám se sebou), ale o to více působivý.