Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (342)

plakát

Hlasy (2014) 

No tak divnější film jsem už dlouho neviděl. Nicméně Ryan Reynolds jako sběratel hlav celkem bavil. Film bych rozdělil do takových tří fází. První třetina filmu byla samozřejmě taková rozjížděcí, vůbec jsem nevěděl kam to celkově bude všechno směřovat. Zhruba v půlce to chvilku vypadalo, že z toho bude šťastná, romantická story. No a závěrečná část už byla celkem nářez, až mi z toho stála hlava kolem, což je docela trefné přirovnání vzhledem k obsahu ledničky hlavního hrdiny. V tom obsahu se vyskytovaly hlavové údy dvou sympatických hereček, které zpříjemňovaly sledování. Rozhodně to byl zajímavý film, ale řadím do takového průměru v mém sledovacím žebříčku. Chvílemi to bylo fakt zvláštní, jistěže někteří fajnšmekři tohle cení.

plakát

Městečko Fortitude (2015) (seriál) 

Tohle vypadá na opravdu pekelnou jízdu! Velmi suprová atmosféra arktického klimatu ve sklíčeném prostředí malého městečka téměř odstřihnutého od okolního světa. Myslím, že to je rozjetý opravdu skvěle. Jsou tam prvky kriminálky, dramatu s mysteriózním nádechem. K tomu je tu dobrá herecká skvadra, tudíž na edně dávám tento seriál do oblíbených. Zařazuji se mezi pravidelné diváky, protože vím že to bude stát za to.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Tak tohle byla pecka! Ne moc známý film velmi mile překvapil. Asi první konfrontace s novozélandským filmem, když nepočítám Pána Prstenu, zanechala jen pozitivní pocity. Tolika vtipnými pasážemi by chtěl oplývat každý komediální film. Myslím, že spojením problematiky upírů a všech monster typu zombies nebo vlkodlaků do komedie většinou dopadne dobře. Tady to dopadlo dokonce na výbornou. Velmi zajímavé bylo pojetí filmu jako dokument, to přineslo další humorné prvky. Takovýhle humor zbožňuji, tento film ještě několikrát v budoucnu pustím, protože dokáže zaručeně pobavit. A o tom to je.

plakát

Špinavý prachy (2014) 

Už jsem se bál, že už zase bude hrát Tom Hardy nějakého uplakaného pěšáka. Naštěstí ten uplakánek zůstal ve svém autě, kde strávil před tím celý film, a vydal se k zajímavému projektu od prakticky neznámého režiséra. Musím říct, že se mi to líbilo. Dobrý výběr herců jako Noomi Rapace nebo James Gandolfini (R.I.P) vytvořil pěknou podívanou. Tom Hardy jako spící sopka opět prokázal, že v holém údu je právoplatně za hvězdu. Plynule tekoucí říčka děje nestavěla moc na akci, ale spíše na příběhu. Už hned počáteční fáze s pejskem trošku zahřála u srdíčka. Po krátké době tu máme dalšího ochránce zvířat. Asi nový trend, tam za louží. John Wick by mohl vyprávět. Samozřejmě tohle podporuji. 70%.

plakát

John Wick (2014) 

Tak tohle byl odvaz! Rýl šit mén. John Wick jako mistr světa amuleta kosí ruský killaz jeden po druhém jako by hrál Call of Duty na amatéra. Já mu tohle žral, přeborník v dávání headshotů a ochránce zvířat mi zpříjemnil den. Akce tu bylo požehnaně, bylo moc vidět, že celý koncept bojových scén dělali odborníci na slovo vzaté. I když byly jednotlivé scény dost monotónní a stále se opakující, zas tolik to nevadilo. Suverénní Keanu to prostě v sobě má. Příběh rozhodně neoplývá rozmanitostí, ale svůj účel splnil. Samozřejmě tam jsou nějaké mouchy, ale to se prostě v takových filmech, chce nechce, stává.A tak logičnost a zřejmě retardovaní nepřátelé nejsou překvapením. Přesto 80%.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Cumberbatch opět prokázal, že podivíny hrát opravdu umí. Něco jako náš Pavel Liška, i když to je asi tak jediné, co mají společného. No nic, Imitation Game není nijak na první pohled atraktivní film. Tedy pokud opomeneme 5 nominací na Zlaté glóby a nejspíše i nějaké ty na Oscary. Ajéje, trochu takový oxymóron. Ale nevadí, chtěl jsem říct, že téma o nějakém matematickém géniovi určitě zprvu moc netáhne. Nicméně po podrobnější analýze zjistíte, že dát Alanovi Turingovi šanci se vyplatí. Ať herecké výkony, nebo dobrý scénář ve vás zanechají uspokojivé pocity. Posléze i děj nabral na obrátkách a stal se z toho poutavý snímek s fakty o válce, o kterých jsem osobně neměl moc tušení. Já byl spokojen.

plakát

The Frame (2014) 

Musím uznat, že jsem byl trochu skeptický před sledováním tohoto filmu. Ani začátek ve mě zrovna neposilňoval optimistické smýšlení. Ale to, co se dělo poté... Takovýhle styl filmů opravdu miluji a tak trochu se v nich vyžívám. Je to přesně ten typ, kde si musíte všímat detailů a dávat neustále pozor. Tady to šlo opravdu samo, celý děj je i přes utrápený začátek chytlavý a donutí vás dokoukat celé představení až do konce. Jsem rád, že jsem si to pustil i když jsem neznal režiséra, a ani herce. Kvalitou se to klidně může rovnat áčkovým filmů, dalo by se říct, po všech stránkách. Velmi příjemné překvapení. 80%

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Toto byl film, na který jsem se opravdu těšil. V podvědomí jsem tajně doufal, že budu odcházet z kina s pocitem, že to byl přinejmenším nejlepší film ze Středozemě. Potenciál tu rozhodně byl, po lehce akce postrádajících dvou dílech Hobita tu bylo rozhodně velké očekávání. Počáteční část byla dozvuk druhého dílu trilogie. Ale už se dal vyčíst podtext následujícího dění. V tu dobu už jsem cítil, že by všechno nemuselo být úplně v pořádku. Postupem času se bohužel mé obavy potvrdily. Moc nechápu rozhodnutí, které závěrečnou bitvu, ke které se schylovalo od začátku prvního dílu, zdeformovalo a zkrátilo na nepřehlednou vřavu s nepochopitelně useknutým koncem. Mrzelo mě to. Navíc tam byly vskutku nelogické až paradoxní pasáže, které bych u Jacksona nečekal. Abych jen nekritizoval, vizuálně opět na top úrovni, celkově v kontextu při zmínění dobrodružství ze Středozemě nemohu dát menší počet hvězd než 4. Bylo zajímavé sledovat trpasličí armádu v boji, navíc se objevilo pár nových stvůr, nejlepší asi hlavou zeď prorážející troll, ten byl dobrej. Snad někdy ještě uvidím nové dobrodružství ze světa hobitů, elfů, lidí a skřetů, protože pro mě je tohle vrchol.

plakát

Neranditelní (2014) (seriál) 

Pro mě jedno z milých překvapení. Stylem humoru je tento seriálem na top úrovni. Situací, u kterých jsem se upřímně zasmál bylo daleko více než třeba u Big Bang Theory. To už je samo o sobě něco. Největším kladem jsou živé dialogy, i když herecký um není tak kvalitní. Ale má to své kouzlo. Je to možná právě tím, že herci nehrají jako úplní profíci. Trochu bych zapracoval na příbězích jednotlivých epizod. Bylo to už ke konci série trochu stereotypní. Ale jinak, 80% jdou na vrub tomuhle nadějnému počinu.

plakát

Hercules (2014) 

Srovnávat "tvajlajtského" Herculese s Herculesem z Wrestlemanie je jako kdyby se vedle sebe postavil Frodo Pytlík a robot z Pacific Rim. Jsem rád, že tento příběh o nejznámějším hrdinovi bavil. I když zprvu jsem se trochu obával, jak bude The Rock vypadat s dlouhými vlasy. No, vypadal strašně. Ale to nemění nic na faktu, že mu tato role parádně sedla. Jak prdel na hrnec, jak by řekl klasik. Příběh to nemělo zas tak dobrý, mnohem víc by to bylo zajímavější, kdyby se tvůrci zaměřili na těch ze začátku zmiňovaných 12 úkolů. Takhle to byl jen klasický potkáš, zradí, zabiješ. Ale i tak musím pochválit akční scény, kráčející skála odrážela protivníky svou palicí desítky metrů daleko jako by se nechumelilo. Za jiné situace bych si klepal na čelo, tady jsem to ale žral. Kvalitní mýtické dobrodružství. 70%.