Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (560)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Člověk nemusí být skalní fanda Queen, aby si tuhle gurmánskou specialitu oblíbil a zamiloval. Vše v absolutním topu. Pro mě, fandu Queen, naprosto ultimátní hodnocení a poklona filmařům za skvěle odvedenou práci, kdy jsem v kině místy opravdu věřila, že na plátně hrají Freddie, Brian, Rog, Deacy i Bob Geldof.

plakát

Vlastníci (2019) 

Střih, závěrečné titulky jedou, hudba hraje a my sedíme s otevřeou hubou a hledíme. Absolutní pecka a za poslední dobu opravdu jeden z těch nejlepších českých filmů, který jsem viděla. Konverzačka s atmosférou jako blázen, studie postav a charakterů, herci hrajou jak z partesu.... Nemám co vytknout.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Jsem milovnice historie, ale nepatřím mezi fanoušky kultu britské královské rodiny. Ale tohle je naprostá seriálová lahoda - opravdu se vší parádou, leskem a pozlátkem na královské úrovni. Děkuji, velký zážitek, nemůžu se dočkat prvního dílu 5. série. Víc se nemá cenu rozepisovat, v podstatě vše tu bylo řečeno již přede mnou:-)

plakát

Zmizelá (2014) 

Filmařsky precizní, čisté, přímé, jasně gradující k velkému "Tyvole!!!" v půlce vyprávění a dalšímu "Tyvole!!!" na konci. Osobně jsem měla trochu velký problém s Affleckem, jehož "herectví" mě doposud nepřesvědčilo a prostě ho nemám ráda, ale to tomu na kvalitě neubírá a Rosamund to krásně vykompenzovala - ta to teda vystřihla jak z partesu, až mi místy padala brada. Film vám v hlavě zůstane poměrně dlouho i po shlédnutí a to si myslím, že je důkazem opravdu dobrého snímku.

plakát

Klauni (2013) 

Pro mě osobně velmi silný snímek, který mi v hlavě zůstane ještě hodně dlouho. Někteří uživatelé zde píšou, že je nechytil příběh - sto lidí, sto chutí. Mě film chytil hned od začátku a nepustil až do konce. Pravdou ale zůstává, že Eva Jeníčková je sice ketyna, nicméně mi v této roli moc neseděla. Ale i nad tím mávnu rukou. Faktem je to, že nám tu vznikl supr český film, na kterém paradoxně tvůrci v kinech prodělali, co mohli. Proč? Věčná škoda hned z několika důvodů. 1) Příběh vychází ze skutečnosti a je prostě všední, lidský - tak to prostě v tom životě chodí. 2) Nádherná kamera - konečně člověk, který nad tím vším přemýšlel, viděl to a pohrál si s tím. Některé záběry byly fakt z vizuálního hlediska radost pohledět. 3) Úžasné herecké výkony. Trochu mrzel dabing Flamanda, ten teda rval uši, ale budiž. To, co předváděl Oldřich Kaiser, z toho mi padala brada. 4) Humor - inteligentní, žádný buransko-fekální kombinát typu Babovřesky a Kameňáky a za to v téhle době dávám obrovské plus. A to všechno prostě skvěle drží pohromadě, což když si uvědomím, že se jedná o nový český film, tak to smekám hodně hluboko.

plakát

Králova řeč (2010) 

Z filmu jsem měla docela strach a hned vysvětlím proč. Při mém čtyřletém studiu speciální pedagogiky a přípravě na potenciální dráhu logopedky jsem sice měla tu čest studovat u doc. Peutelschmiedové, ale ta bohužel ve výsledku docílila pouze toho, že před státnicemi z logopedie jsem při vyslovení slova "koktavost" dostávala záchvaty paniky a v noci jsem se odkopávala. Týden před státnicemi v mém okolí, v zájmu zdraví všech, nesměl absolutně nikdo vyslovit slova jako např. logopedie, koktavost, balbuties, Peutelschmiedová nebo nedejbože Lechta. Střih o 5 let později. Díky Coline a Geoffrey, vyléčili jste mě!

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Jeden z mých nejoblíbenějších animáků. Miluju Dory - děsná sympaťačka a mé animované modré alter ego - taky co si nenapíšu, to nevím:-)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Inu ne nadarmo se říká: "Chceš-li udělat z muže blázna, dej mu mladou ženu." :-) Celý snímek bych mohla shrnout jedním slovem: FAMÓZNÍ. Ale tím bych rozhodně dostatečně neventilovala vše, co ve mě zanechal. Skvěle napsáno, umně natočeno, brilantně zahráno a geniálně zakončeno. Právě ten konec to všechno završil a dodal tomu tu jednu hvězdu navrch. Tak to prostě mělo být. Navíc krásná Praha (jen tak dál, ať vzkvétá turistický ruch), výborná hudba (díky Ennio a díky českým filharmonikům) a naprosto strhující Geoffrey Rush!

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Tento záznam podle mě nemá chybu. Commedie dell'arte jako vínko! Mám srovnání s letošní návštěvou Truffaldina v Národním divadle a v roce 2013 už bylo přeimprovizováno a bohužel k horšímu. Chápu, že herci si to chtějí po tolika letech repríz nějak přikořenit, ale přišlo mi, že veškeré improvizace se svážely k hodně lacinému rádoby humoru. Takže i když vidět živě, byl zážitek, tak příště radši sáhnu po záznamu z roku 2000. Díky za něj!