Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (494)

plakát

Sweet Virginia (2017) 

U nás na vsi nespěcháme ani s El Pasem - aneb - cywe ten wehrmacht měl kvéry, střílej eště dneska. Letmá charakterová črta ze zapadákova, kde se čas zastavil.. doslova. Vyloženě špatný to nebylo, Poots i Punishera můžu, jen kdyby ten film zrychlil a prohráb ty charaktery trochu víc.

plakát

Kořist (2019) 

Musím za svým taťkou, aspoň na chvíli, aby smutný neronil slzy krkodýlí - aneb - jsme savci, ještěrky a hadi jsou naši odvěcí nepřátelé. Pět, protože jsem dostal dobře zahraný uvěřitelný postavy s jasnou motivací v logickejch situacích (v rámci žánru). Co mám chtít víc? Nějakej fanservis??

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Jak dlouhověcí pedofilové honili draka - aneb - že by reflexe pizzagate?? Snaha namontovat to na Kubricka za každou cenu to zabíjí, kdyby to byl samostatnej film, mohlo to dopadnout líp, protože námět je hustej a jeho ztvárnění se v určitejch momentech dostane pod kůži. Dvě.

plakát

Sněhulák (2017) odpad!

Domělý alkoholik pátrá, radí, zasahuje - aneb - hvězdně obsazený nesmysl. Je mi líto všech, co v tom hráli, protože jejich snaha je v tomhle dílku naprosto dokurvená.

plakát

S tebou mě baví svět (1982) 

Vrchol normalizační zábavy - aneb - Pramáti všech Kameňáků a Babovřesků. Vidět tenhle film je jako jít do Kauflandu, když zlevněj máslo...vyvolá to zvedající se žaludek a nepěkný sociologický úvahy...

plakát

Hon na myš (1997) 

Je to Hitler s ocasem!! - aneb - Verbinski v nejlepší formě!

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Příhody cynického blondýna - aneb - absolutně nevím, která bije, ale je to zábavný. Mám jen matnou představu, o co se vlastně jedná, nic jsem nečetl (jsou to původně knížky, že jo?), a z toho polskýho seriálu jsem viděl kousky, takže zkoumání, jak moc je tohle "věrný předloze", jde mimo mě. A touhle optikou je to celkem povedený, a drobný komentáře k současnejm nešvarům (kult plastický krásy, občas patologická touha žen po dítěti a občas patologickej nezájem otců o svý ratolesti - tenhle krátkej moment mezi G a Y je za všechny prachy) jsou fajn. Jak říkám, nezkoumal jsem, bavil jsem se. Čtyry.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Můj děda byl hajzl a já se stanu veterinářkou - aneb - Jak se Kenedy podělala a JJ to podělal. Tohle si myšák za rámeček rozhodně nedá. Když to vezmu trochu ze široka: S epizodou 7 jsem neměl problém, ani s epizodou 8 (ale beru, že to mnoha lidem nešlo pod nos), sice ty dvě nešly zrovna dvakrát dohromady, ale pořád se z toho dal vystavět solidní příběh se solidní katarzí a se solidním zakončením vývoje postav. Jenže to by u Déček museli mít aspoň trochu koule a nějakej rámec pro všechny tři filmy - jenže teď se ukázalo, že nemaj ani jedno, ani druhý, takže najednou nevěděli, co v tom posledním filmu vlastně chtěj (a je to easy - konflikt Rey-Kylo měli rozjetej, jen mít kuráž na to ho dotáhnout ... a srát na nějaký Reylo infantilní fantazie). A výsledek týhle zbabělosti je vykloubenej bordel, kterej se zoufale snaží nahňácat na sebe rádoby SWtrademark momenty, až je to trapný, ubohý, smutný. Děsivá je představa, že u těch Déček asi vůbec nepobrali, o čem že těch prvních 6 epizod vlastně je. A teď maj v pařátech i Marvel (a kdoví co eště). Byl jsem na to se svejma dcerama, moc se těšily - v polovině filmu měly votrávený ksichty, že je to nuda a že je to nebaví, a do konce se bavily tím, že dělaly kraviny s popcornem. Potřebuje to další komentář?? Dvě jsou za Drivera. Myšáci, hoďte si to.

plakát

Lék na život (2016) 

Jak Dane v zelené komoře lokal dlouhověké úhoře - aneb - Verbinski poněkud nesoustředěný. Slaboulinký čtyry.

plakát

Valhalla: Říše bohů (2019) 

Malá holka sama v lese trable bohů na zádech nese - aneb - už kvůli těm houbičkám míň jak tři nedám! takže popořadě: Thor a Loki jako dvojka OK, žranice z nesmrtelnýho kozla OK, Loki podesýrač OK, Týr bez ruky OK, bifrost OK, Fenrisova backstory částečně mimo mýsu, je to Lokiho děcko ... jedno ze tří (máma se jmenuje Angrboda, a trochu ve filmu uvidíme i druhý dvě povedený ratolesti). Dál: trpaslíkova hlava jako Odinova poradna a kratochvíle OK, načrtnutá Lokasenna (pro neznabohy - to je, jak se hádaj) hodně OK, Jotuni celkem OK. Thorovy úkoly: Dva naprosto přesně, místo páky mělo bejt zvedání kočky (což byl ten had, což je druhý Lokiho dítě... babizna Hela je to třetí), ale na triky asi už nebylo... eh...OK. Interakce Fenrise a holky mimo naprosto, ale v rámci příběhu, kterej se tu vypráví...OK. Poblitá Freja SUPER! Odin má mít kopí, ne smradoberlu. Suma: nic nebylo vyloženě dokurvený, a v rámci pravděpodobně dost omezenýho rozpočtu se tahle bajka o tom, že si bohové bez obyčejnejch smrtelníků neškrtnou, povedla. Čtyry. PS: Dabing je votřesnej...