Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (405)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Žijeme v době hororům přímo zaslíbené, ovšem musím uznat, že pokud někoho z toho zástupu hororových režisérů snadno rozeznám, je to Alexandre Aja. Ten si vzal na paškál tentokrát horor zvířecí a navíc s aligátory, profláklejší by snad byl jenom ten žralok (pamatujete na Mělčiny?). I přestože příběh a průběh filmu vůbec ničím nepřekvapí, Aja zvládne dobře řemeslo a zná míru, tudíž 90 minutová stopáž poměrně rychle uteče u neškodného, ač generického hororu, jíž fanoušci už viděli bezpočet a Crawl do roka zapadne takovým způsobem, až to není hezké. Na druhou stranu s námi tvůrci nehrají hru na schovávanou (tu hrají spíš s hlavní hrdinkou Kayou, znáte z Pirátů) a servírují nám od začátku přesně to, co čekáme. A vyděláno taky mají. Fair enough...7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bezchybné to není, ale já mám Aju moc rád, takže mu rád něco navíc přihodím. Crawl ukázkově postupně přitápí pod kotlem. Voda stoupá, aligátorů přibývá, počasí se zhoršuje a postavy začínají být čím dál více dorasované. Z 80 minutového animal hororu ani nešlo vytřískat více. Kdo čeká nové Čelisti, ať si je raději rovnou pustí a Kořisti se vyhne. Nemám problém vnímat slabiny žánru, ale tohle mě zkrátka sedlo. 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý nářez. Děkuji Ajovi, že v dnešní době ještě umí někdo natočit takový film. Mám rád animal horory pokud mají jen trochu dobré produkční zázemí a povede se jim uvrtat do obsazení nějakou lepší béčkovou hvězdu. Crawl je napínavý od začátku do konce, efekty jsou perfektní, aligátoři nevypadají uměle a brutální porcí krve a napětí se nešetří. Manželka mě v kině málem zlomila ruku a bála se víc než u třetí Annabelle a to že moje žena není na horory žádný máslo. Aja servíruje napětí ve smrtelných dávkách a některý lekačky jsou doslova infarktový. Tak dobrý animal horor tu nebyl roky a svoje žraločí bratrance jako Mělčiny nebo 47 metrů strčí do kapsy. Jeden z nejlepších letošních kino zážitků. Navíc se mi i perfektně do nálady trefil konec. Mám rád u takových filmů Happyendy. Samozřejmě že se ve filmu objeví pár přetažených scén, ale to je u tohohle druhu filmů naprostý standart. Nejvíc zamrzí návštěvnost kina. Bylo nás v sále 7, hold vedle běžel Teplomen daleko od domečku tak měla dnešní zdegenerovaná mládež radost z kreténa v kamaších a vynikající béčkový krvák nechali pro nás starší, aspoň bylo v sále ticho a nerušil nás žádný čurácký buzerant křoupáním nachos. Díky Alexi. Boží zážitek.100%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja po delší době opět na scéně s aligátořím Survivalem, který společně s Rogue patří k tomu nejlepšímu, co se s aligátory dá najít. Má to rychlé tempo, slušnou porci napětí, uvěřitelné aligátory, kteří vyvolávají respekt po každé, co jsou na scéně a dojde i na trochu gore, ikdyž většina je schována pod vodou. Já se upřímně bavil a při letošní hororové bídě se nestydím dát 4 hvězdy. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) KOŘIST, nesoucí v originálu název CRAWL je taková ta neškodná, rádoby hororová jednohubka, která sice neoslní, ale ani neurazí. Celkově nemám s filmem sebemenší problém byť se jisté nedostatky a zápory najdou. S digitálně vytvořenými aligátory jsem byl vcelku spokojen. Vizuálně se na ně dívalo víc než dobře a to i co se týče útočících efektů. Jen snad ve 2 scénách mě trochu pobavil jejich pohled a divné oči, ale to nechám bez komentáře. Jedině bych vytkl tu přehnanost, že hlavní hrdinka přežije snad všechno možné. Aligátoři jí potrhají ruce, nohy a i jí stisknou po těle atd. Zejména finále, kdy její otec tam bojuje a šplhá na střechu s jednou rukou. Rozhodně jsem při tom přivíral oči a snažil se to až tak nekritizovat. Napětí to mělo, takže ty cca první 2/3 filmu byly víc než slušné, jen závěr byl už dost přehnaný. Krvavé a brutální to bylo tak akorát. Neměl jsem z toho vyloženě husinu. Herecké obsazení na tom bylo tak nějak normálně včetně nevýrazné, ale dostačující filmové hudby. Na to 1 vidění je to úplně super, zabaví to, není to dlouhé, proč ne? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme je veľmi často vidieť hlavnú postavu plávať rýchlejšie ako aligátor, čo je nemožné. (Zeker)
  • Suterény sú na Floride veľmi, veľmi zriedkavé, pretože väčšina štátu je na hladine mora alebo pod hladinou mora a pôda je prevažne piesková. (mivr)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama