Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V tom nejlepším slova smyslu civilní výkony ústřední pánské trojice mohou za to, že se pokaždé směju. Anebo že by to bylo kouzlo? Nebo to je tím, že se často sám sebe ptám - "Může mít někdo za kamaráda takovýho ptáka?" :) Zlidovělé hlášky, největší boss ze všech Július Satinský, výborná hudba (ta filmová, ne Helči Vondráčkové). Ale stejně - veselohra století?? To, že Pavel Nový naprosto v pohodě popisuje (byť lže, což divák ví) nevěru svojí krásné ženě (Zdena Studenková) a jeho amigos z toho mají hroznou legraci, mi právě legrační nepřijde. Co se na té chatě asi muselo dít jiné roky, když u toho ještě ty děti nebyly? A "vtípek", který kamarádi provedou ze všech sil se snažícímu Albertovi - tím myslím večeři pro Kateřinu, ne závěrečný koš - je za hranicí černého humoru. Čím víckrát to vidím, tím intenzivněji mě tyhle myšlenky napadají. Ale stejně to všechno mezi tím mám rád, což nechápu. Tehdy prostě ještě paní Poledňáková věděla jak na nás. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie mého dětství, vyrostla jsem na ní a už jako malé copaté mi proklouzla do srdíčka, vážou mě k ní krásné vzpomínky a teď už samozřejmě funguje i nostalgie.. Pánská jízda na chalupě v Beskydech se pod tlakem manželek radikálně změní s přítomností dětí a tatínkové vychovávají své ratolesti poněkud jinak než milující maminy.. Pro mě báječná oddechovka, odkoukáno opakovaně a funguje to na mě pořád, nejvíc mě baví herecké trio Satinský-Šulcová-Postránecký a nejvíc se mi líbí filmový pár Studenková-Nový.. ()

Reklama

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Zalézt pod lopuch, klapky na oči a ucpávky do uší. Tohle je naprostej vrchol nevkusu. Nad amorálností a bezskrupulózním chováním postav opravdu zůstává rozum stát a takové jsou prý všechny filmy paní Poledňákové. Doufám, že to byl její první a poslední film, kterej se mi poštěstilo vidět. Normalizace? Ne, děkuji. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Mě se tato "komedie století" zdá nezajímavá, sterotypní pořád takové velmi dětské, ostré výrazy a sem tam se zasměju když se stane bizardní věc. Matýsek se postral, dobrá hláška - taky sem se smál. v poslední době se poledňáková chtěla vrátit zpět tak natočila Jako se krotí krokodýli, ale každý vidí na první pohled že se jí ten kousek nevydařil jěště více než S tebou mě baví svět. Bohužel asi nesplívám s většinou. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Komedie století? Jak pro koho... Upřímně řečeno, já se víc smál i u zatracovaného Jak se krotí krokodýli. Bez mučení přiznám, že nemám rád malý děti, zvláště pak ty, které se vyskytují ve všech českých předlistopadových filmech. A obzvlášť mě dokážou vytočit všechny "vtipy" související s tím, že se někdo z nich po*ere apod. A z toho je přesně složena tahle "komedie". Nesměju se, nebavím se, jen kroutím hlavou a vnitřně trpím z toho, jak je to trapné. /20% a 1*/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Lyže Rossignol byly v 80. letech u nás vzácností, na natáčení je zapůjčil samotný produkční filmu Jan Balzer, manžel Elišky Balzerové. Když viděl, co z nich zbylo, hořce zaplakal. (rublik05)
  • Jana Šulcová zavzpomínala na Júliuse Satinského, svého filmového manžela: „Nikdy jsem neviděla, aby byl třeba nevrlý či rozčílený. Byl obrovsky noblesní. Měla jsem ho moc ráda. Když Jula zemřel a novináři ze Slovenska se mě ptali, co to pro mne znamená, odpověděla jsem, že je to to samé, jako kdyby mi řekli, že už není Karlův most.“ (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama