Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Sedm

Sedm (1995)

Tento film je DOKONALOST sama. Perla krimi.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Krásné komorní drama, kde všechno ale opravdu všechno do sebe dokonale zapadá. Precizní režie, naprosto uvěřitelné herectví, přímočarý děj, tak prostinký, tak opravdový. Miluju tento film.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Toto je bez jakýchkoliv pochyb nejlepší díl celé triologie. A mně ani tak nejde o to, že zde exceluje "Joker", jako spíš o to, že vše je tak perfektně svižné, dokonale zrežírované a umocněné skvělými skladbami Hanze Zimmera. Tleskám.

Počátek

Počátek (2010)

Tento film suveréně patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl zatím možnost tento rok shlédnout. S odsupem času mi to ale tak geniálni nepřipadá. Ke genialitě chybí tak krůček, možná dva :-) Film je opravdu napěchován nápady, Nolanovská režie funguje na jedničku a herci hrají božsky. Tempo je vražedné, já si to užil. Přesto, a nemějte mi to za zlé, tam cítím špetku "Matrixu". A to je to, co mi, byť trošku, kalí celkový dojem. Jinak panu režisérovi : "Nolane, jen tak dál."

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Franku, tvoje životní a osudové rozhodnutí natočit si film sám. Úžasný filmový zážitek, za který Ti děkuji.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tak toto je opravdu ohromná událost. Darabont pomalu stupňuje tíživou atmosféru. A to tak dokonale, že vás to téměř tři hodiny naprosto přiková do sedaček. Emočně, obrazově a dějově naprosto vypiplané dílo.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nevím jestli je to přímo komedie. Každopádně je to krásný příběh jedné lásky, který nekončí očekávaným happyendem.

Amores perros - Láska je kurva

Amores perros - Láska je kurva (2000)

Ten snímek jakoby shrnuje pár základních principů bytí. Je to o lásce, zmaru, zradě a životě, který dokáže být pěkně tvrdý, ale také krásný. Z hlediska zpracování prolínání dějů je to lahůdka. V zásadě nemám nic, co bych vytknul. Proto u mě jasných 5 *.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Snad jediná francouzská komedie, kde si pamatuji téměř všechny repliky. Několikrát se mi stalo, že když jsem o tom vyprávěl přátelům, válel jsem se smíchy. To, s jakou lehkostí hraje Depardieu idiota, je neuvěřitelné. To se nedá popsat, to se musí vidět. Z mého pohledu jedna z nejlepších francouzských komedií za dlouhé roky. "Ať žije půlprdeláč" :-D