Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012) 

Ehm...what? Ano, věděl jsem, že to bude supersračkoidní zhovadilost. Ano, nasmál jsem se na zpomalený záběr přestárlého Lincolna ženoucího se za zombíkem ale to potom...to potom byla neskutečná nuda. Doporučil bych to na operační sály pro případy, kdy nemohou být použity anestetika.

plakát

Absurdistán (2006) 

Před lety jsem se tomu dobře nasmál, teď se téhle myšlenky spíše děsím...aneb jak se z komedie stává sci-fi horror.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Další dávka černohumorného kreténismu s nazi zombíky je zpět, zvolejme třikrát....sláva :-D Jde vidět že Wirkola prostě nemůže být seriózní a proto jsem na pokračování čekal s očekáváním. Vzhledem k tomu že tohle píšu stále vykřeněný z tý ehrm... závěrečný scény a celého filmu jako takového, dá se čekat že pro všechny fandy dementního humoru hrubšího zrna, zombies a ultranásilí vznikla další must see záležitost.

plakát

Detroit Metal City (2008) 

Znásilnění tokyské věže, nechtěné mlácení a znásilňování policie, fuckinghamský palác...to je jen malý zlomek toho, co se dá od této japonské úchylnosti očekávat. Hlavní protagonista Negeši se při svém putování Tokyem s penisoidním účesem na hlavě a španělkou v ruce stává (čert ví jak) deathmetalovým frontmanem. Serenáda schyzofrenie, přehánění, zmatkařství a zvrhlosti může začít. Kill, kill kill!

plakát

Hlad (1983) 

Není to film na jedno podívání, zároveň, obyčejný divák musí hledat důvod proč se podívat znova. Rozhodně to není klasická upířina oné doby...film klade důraz na ponurou atmosféru, artovost a pohled na svět očima upíra. Nedivil bych se, kdyby J. Jarmusch nabral inspiraci pro Only Lovers Left Alive právě z tohoto filmu...

plakát

Krysí muž (1988) 

Takže, máme tu malého, škaredého zmrašťka co sápe lidi na potkání, dále 80's rajc modelku která studem neoplývá a zápletku o šíleném genetickém pokusu. Taková typická taliánská nízkorozpočťárna. Na jednu stranu nemůžu říct že by se mi to nelíbilo ale jaksi jsem od toho čekal malinko víc, třeba že zrůdička bude trochu jako nasranější verze krysí opice z braindead.

plakát

Late Phases (2014) 

Doufal jsem v něco krapet jiného, na tenhle žánr je to až moc dramatické, neříkám že občas zvážnit je ke škodě ale tady se to táhne až moc. No a masky vlkodlaků, na to nemám slov, naposled jsem něco takového viděl snad v Mutronics. Pár scén ušlo, herecké výkony též ale od nějaké zběsilé lykantropní jízdy kde prší vnitřnosti to má velmi, velmi daleko.

plakát

Matango (1963) 

Parádně vychytaná atmosféra, určitě by se dalo vytěžit i víc ale i tak to dokáže chytnout. V kostce - banda trosečníků na ostrově bez jídla sužovaná ponorkovou nemocí a obklopená podivným druhem hub který nesmí sníst. Z toho gradující všechny možné zvraty a do toho se ještě přidají houbovo-lidští mutanti. Samotný ostrov je krásnou esencí depky a šílenství. "...and than I lost her, I was confused, I couldn´t decide what to do…then……...I ATE THEM!"

plakát

Mutronics (1991) 

Tenhle kousek se mi dostal do rukou na VHSce ještě jako děcku a musím říct že se mi to docela líbilo, ve srovnání s formelínama kterým byla nejspíše do trenek vsypána armáda rezavých mravenců to bylo o třídu lepší. Nicméně raději to nechám v propadlišti dějin protože v dnešní době bych na to potřeboval nemalé množství zlepšováků nálady.

plakát

Nebezpečná známost (2005) 

Ehm, tak tohle bylo...hehehe...no, seriously, what the fuck? Jsem absolutně ztracený ve způsobu podání filmu ale zároveň naprosto chápu pohnutky hlavního protagonisty. Je až neuvěřitelné kam může sahat lidská mysl pod vlivem sugesce, alibismu a zároveň pocitu viny. Jen teď doufám že mi jednou nehrábne obdobně. Pokud se rádi šťouráte v hlavě, tu hodinku a kousek na tohle určitě obětujte!