Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (438)

plakát

Afghánistán (2007) odpad!

Jednou jsem zabloudil na youtube a viděl na to ukázku, tak jsem si to v hypernově koupil asi za 150. Naprostá sračka, skupinka žoldnéřů se dostane do jeskyně, kde je ohrožuje létající prostěradlo a jeden po druhém umírají. Michael Madsen asi potřeboval splatit novou lednici, že se do toho navrtal, nicméně zde skoro nevystupuje a pokud si matně pamatuju, objevil se tu někde, jak klátí zfetovanou prostitutku a pak už jen na samém závěru

plakát

Afghánistán: Past (1986) (TV film) 

Super, klidně to mohlo být o dost delší. Nejvíce mě zaujaly autentické záběry, mrazivé sekvence s mudžahedýny, kterým prostě dá jejich nejvyšší kápo povel, aby vykonali džihád a jdou bez mrknutí oka zabíjet a umírat. Výpovědi ruských vojáků, kteří otevřeně mluví plní frustrace o tom, jak je to zbytečná válka a nemají zde co dělat. Další důkaz o tom, že politika je prostě svinstvo. Zajímavé je s odstupem dívat se na to, jak Afghánci bojovali zbraněmi od Američanů, se kterými proti nim o několik desítek let později sami bojovali.

plakát

Afghánistán: 40 let války (2020) (seriál) 

Bez váhání pět hvězd. Nestranný pohled na historie této země, o které všichni slyšeli jen díky vpádu Nato nebo sovětského svazu. Tady dostáváme pohled na to,jak to vypadalo mnohem dřív a co je podstatou problémů, které zemi provází dodnes. Objektivní, poutavé, místy i napínavé dílo s pohledy zúčastněných osob ze všech stran konfliktu.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Tak graficky je to bezesporu špica. Ale ten příběh určitě není jeden z těch nejlepších. Na to, že se Alita probudí a nic si nepamatuje, se obdivuhodně rychle přizpůsobuje všemu okolo a cizího člověka ihned přijme za svou rodinu bez jakýchkoliv skrupulí. Nebylo to zlý, ale rozhodně žádná revoluce.

plakát

Americký sniper (2014) 

Jako velký fanda válečných filmů jsem tohle dílo očekával s nadšením a zároveň se trochu bál, aby to nespadlo do tolik omýlaného a všudypřítomného amerického patosu a vlastenectví jako například v Křestu ohněm nebo Za nepřátelskou linií 3. Tyhle dvě sračky naštěstí do svého týmu nepřibraly bráchu a Eastwood z Americkýho snipera udělal parádní podívanou. Trocha toho patosu se taky samozřejmě objevila, ale když člověk koukal v závěru na to, jak ho Amíci opěvovali a brali ho za opravdovýho hrdinu, nemůžu tomu nic vytknout. Díky za další skvělý válečný film!

plakát

Angel Heart (1987) 

Tohle jsem bohužel vůbec nepochopil.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Dávám 2 hvězdy, protože moderní animované pohádky mě nebaví a tato nebyla vyjímkou. Důvodem, proč jsem na film koukal, byla moje zvědavost, jak bude ve filmu pro mě oblíbená hra vypadat. Být mi tak o 20 let méně, asi by mi to přišlo zábavné a vtipné, nicméně dnes mi to nic neříká.

plakát

Anthropoid (2016) 

Těšil jsem se na to, jak Ellis natočí pro náš národ tak důležitou událost. Přeci jen, takovýto režisér má na film mnohem více prostředků, než nějaký Renč. S výsledkem jsem naprosto spokojen, i ty drobné historické odchylky a chybky mi zážitek nezkazily. Možná ten začátek byl takový zdlouhavý, ale druhá půlka to rozjela na jedničku. Útok na Heydricha a boj v kostele jsem neuvěřitelně prožíval, pro mě to byla naprostá slast. Akorát mi tam vadila hnusná Geislerová, na tu jsem fakt alergickej.

plakát

Ant-Man (2015) 

I když jsem rád za dalšího člena marvelova týmu, tohle byl spíš film pro děti. Efekty mi tam zrovna moc neseděly, u spousty scén bylo znát, že nebyly zrovna detailní. Hlavní hrdina je docela charismatickej, ale zato jinak moje oblíbená E. Lilly tu vypadala jako domina. Jako jednohubka dobrý, ale na mě byl film až moc plnej různých klišé alá hodná dcerka dychtící po svém tatínkovi, geniální vědec, který přišel o manželku atd...

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Pořád to samé. Efekty jsou super, ale ten příběh už je takový z řady ohraných a nemůže mě ničím nadchnout. Ty romanticko-vážné pasáže už mě taky přestávají bavit, humor je takový nudný, až moc to připomíná napínavý film pro celou rodinu. Všichni klaďasové zachrání svět, všechny v nesnázích, porazí ty zlé, utrousí u toho pár korektních dětských vtípků a pak konec. Od marvelu nečekám jiný děj, ale ten humor nebo podání třeba ve stylu venoma mi přišlo víc zábavnější.