Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Exmariňák Pepper, pronásledovaný myšlenkou, že opustil při poslední misi kamaráda v Afghánistánu, sestaví speciální komando bývalých žoldáků, aby ho zachránil. Nikdo z nich si však neuvědomuje, s kým budou muset bojovat. Nastane neobyčejný boj o přežití mezi moderně vyzbrojenými americkými vojáky a staletími neporaženými afghánskými bojovníky. Během bojů byly protisovětské jednotky mudžáhidů vyzbrojovány a cvičeny agenty CIA a dotovány USA jako součást boje proti rozpínání Sovětského svazu. Bojů se na straně mudžáhidů údajně zúčastnily též pákistánské speciální jednotky, tzv. Černí čápi, převlečení za afghánské mudžáhidy. (Magic Box)

(více)

Recenze (42)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Jako chlap nestačíš na jednu ženskou !! Nechápu, jak tě mohlo napadnout začít si se dvěma najednou !!" ;) Když se nad tím průměrně inteligentní pacient po lobotomii zamyslí, opět tu máme film, s jehož obsahem nemá distributorův oficiální text ale vůbec nic společného !! ;) Pepper je trošku magor, má dost živé sny, občas povalujíce se po zemi připomíná epileptika, leč doktoři mají pojmenování pro všemožné výpadky mozku, a tak se o Pepperovi říká, že trpí posttraumatickým stresem, a tak není divu, že když začne přemlouvat své bývalé parťáky k banální velmi dobře placené misi, všem se to zřejmě zdá jako veliká prdel !! A tak vyrazí do Afghánistánu, oblíbené země většiny Američanů, aby vyzvedli jakéhosi Ahmeda a dostali ho za hranice.. Jenže pak se to všechno nějak posere.. Ne film, ten se zmítá ve sračkách už od úvodních titulků, to jen ta jednoduchá mise dostává pořádné trhliny, když všichni uvíznou díky dost dementnímu oslímu můstku uvnitř obrovské jeskyně.. Tam Pepper narazí na bratra svojí bejvalky, kterého považoval za mrtvého, a to ještě netuší, že jeho švagr je duchem Čingischána !! ;) Ale nikomu to nepřipadá ani trochu zvláštní, stejně jako ti směšní bubáci všude kolem..;) Faktem je, že Afghan Knights jsou velmi vtipní, byť často spíš právě v momentech, kdy se tvůrci snaží děsit či udivovat akcí, a najde se tu opravdu spousta hodně podařených hlášek, s jejichž pomocí však byť aspoň průměrný film neudělá ani David Copperfield !! Moc by mě zajímalo, jaký smysl mají právě podobné filmy, protože tohle ani jako lákadlo cestovních kanceláří díru do světa neudělá, přilákat nějakého turistu do této "příjemné" destinace dá ještě dlouho kurevskou práci komukoliv !! ;) Afghánistán patří právě k takovým snímkům, nad jejichž duchaplností a poselstvím přemýšlíte ještě týden po jejich zhlédnutí, ačkoliv víte, že nic dalšího raději ani vědět nechcete.. Divák je znechucený a unavený, a tak si myslím, že jediný, soudě podle té silikonové krasavice, kterou měl hozenou přes rameno, kdo si tenhle ultralaciný (s)hit užil, byl polozapomenutý tragéd Michael Madsen.. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Na Afghánistánu už si vylámalo klencáky kdejaké prase, Brežněv, Černěnko či Jirka Křoví, což mělo být jasným signálem, že osoba chabého rozumu, která se rozhodla vytvořit biják se svou svitou sběračů starého papíru pohoří taktéž, no ty voe, to byl nátěr, Alkajdá by se zaradovala a imaginární strýček Usáma Blik Ládík chčije smíchy na korán. No, není divu, mám dokonce pocit, že slyším turbíny džamba, kteréžto se řítí sebevražedně zlikvidovat chatrče na periférii Dolní Kyselé Prdele, které obývají všichni zúčastnivší se na tomto trestném činu. Pokud ne, tím myslím, pokud může vlastnit kterýkoliv imbecil z inkriminovaných něco víc, než zechcanou jurtu, pak je život nespravedlivý a já v pondělí konvertuji k vesmírným muslimům, Aštar aghbar! ()

Reklama

Sašenka165 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Dalších zbytečně strávených devadesát minut mého života. Ze začátku to vypadalo na celkem průměrný film o traumatizovaném Pepperovi. Pár docela povedených vtípků a nechutně zpomalovaná akční scéna (tenhle typ zpomalování mi fakt hodně vadí). Pak přišel zlom, když se objevila ženská v bílé burce a začala tam poletovat. V té chvíli jsem si řekla: Tohle má být duch? No, to oni asi neměli prachy na efekty. Tenhle styl mi připomíná strašidla u Švandy dudáka. Ještě, že to neudělali jako v Trháku :). Už ve chvíli, kdy vlezli do jeskyně a začalo je tam vraždit "monstrum" jsem věděla, že je to absolutní odpad. Když pak ještě Johnny zařval: Já jsem Čingischán! Ležela jsem mrtvá smíchy. Dokonce ani Michael Madsen to nezachránil, a to už je fakticky co říct. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice těžkopádný snímek nemající absolutně šanci diváka přesvědčit o svém poselství. Zdánlivě válečný příběh z prostředí Afghánistánu se záhy mění v mysteriózní horor, kde přílišná nudnost trousí pomalé zívání a usínání nad něčím, co absolutně nelze pochopit ani v rámci svého žánru. Scénář je viditelně velice málo propracovaný, takže co se týče děje, není absolutně o co stát. Herci zde účinkující téměř neměli co hrát a tak zůstává záhadou proč něco, co by stačilo na půlhodinovou filmovou povídku, bylo roztáhnuto na hodinu a půl. Myšlenka nebyla špatná, ale tohle je prostě průser. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo sa tu nekoná, skôr sa len pátra a mstí, pekne po americku. Dráma tu už nehrozí vôbec a čo sa týka hororu, tie záverečné minúty sú skôr mysteriózneho razenia. Takže si nedajte kaziť dojem tagmi, aj keď úprimne je pomerne ťažké určiť žánrové zaradenie tohoto filmu. Skôr nedotiahnutý námet. Vo všetkých svojich aspektoch. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Hope, v Kamloops, v Lengley a ve Vencouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama