Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Válečný

Recenze (1 017)

plakát

Generálové Wehrmachtu (2007) (seriál) 

Velice zajímavá dokumentární minisérie o německém Wehrmachtu a jeho generálech, vznik tohoto dokumentárního cyklu je podložen odposlechy rozhovorů mezi německými generály v britském zajetí, doplněno o rozhovory účastníků (vojáci wehrmachtu nebo přeživších), archivní záběry a taky hrané scénky. I ten dabing mi vůbec nevadí, tady není co řešit, prostě plný počet. Osobně mě nejvíce zaujal příběh vojáku, který měl možnost vidět na vlastní oči jak krutě SS zachází se židy, a proto se rozhodl pro riskantní útěk do Švýcarska.

plakát

Šťastlivci (2008) 

Taková road movie o cestě válečných veteránech z Iráku na cestě domů, se nečekaně sejdou 2 muži a jedna žena, mezi němi se po cestě vytvoří přátelství pevnější než jejich vlastní zázemí doma, a po dlouhé strasti plné cestě... odejdou jako přátele opět do Iráku. Film mě mile překvapil, má takové zvláštní kouzlo a ukazuje, za jakých okolností lze získat nové přátele. Za mě 75 - 80 %

plakát

Kapitán Lindbergh (2009) (TV film) 

Všechna čest tomuto muži, moc dobrý dokument o jeho životě a jeho letu přes Atlantik.

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Dokumenty jako tyto, snadno v každém z nás probudí touhu po dobrodružství. Dobrodruzi jsou nejlepšími herci, nejlepší scénář je dobrodružství plné nástrah i zážitků. Líbílo se mi to tak, že sem si objednal jejich DVD.

plakát

Bez konce (2008) 

Vynikající film o mezilidských vztazích v poválečné době, a oba hlavní herci mě okouzlili zejména Nada Šargin.

plakát

Selhání vyloučeno (1964) 

Další film, který v době studené války varoval před atomovou válkou, která by ohrozila lidskou existenci. Film mi trochu připomněl Kubrickův film Dr. Divnovláska. Herci podávají výborné výkony, zejména Henry Fonda jako prezident USA, stejně tak i jeho tlumočník. Také jde dojde k situaci kdy se generálové na obou stranách pomátnou k šílenství. Slušných 80 % minimálně

plakát

Duch doby: Dodatek (2008) 

Ta část popisující ekonomického atentátníka mě dostala !!

plakát

Velká iluze (1937) 

Nevím, ale u tohoto filmu jsem si prostě vzpomněl na legendární film Stalag 17, tohle je jeho předchůdce. Film z 1. světové války je především o zajatcích francouzské armády, kteří nejdřív kopají tunel, následně jsou převeleni na gotický hrad, ze kterého je nemožné utéct. V této části jsou podle mého nejzábavnější scénky, např. flétny, bubnování na hrnce, chlapi převlečeni za ženské v kabaretu, následně se za velkého zmatku se povede utéct dvěma důstojníkům, kteří se při svém putování uchýlí k jedné neměcké vdově, kde se snaží nabrat síly na své pokračování na cestě do Francie..... Za mě, doporučuji si to pustit, protože ten film je nadčasový, a předběhl svou dobu.

plakát

Generál Patton (1970) 

Vynikající válečný a životopisný film o velkém muži. Neskutečně mi ten čas s George C. Scottem rychle utekl. Na tomto filmu je paráda, že není jen o válčení, a taky zobrazuje charakter velkého Pattona. To jak nenáviděl zbabělce (jak zkopal a zfackoval toho vojína) a miloval hrdiny, to byl opravdu charakter válečníka. Také mě pobavila ta scéna jak si připíjel se sovětským generálem, Patton byl opravdu jediný kdo se netajil nenávistí k sovětům, a chtěl jít i do Československa. V roce 1986 vznikl podobný snímek o jeho životě (Poslední dny generála Pattona), ten je spíš věnován tomu období po válce a vyplatí se na něj podívat.