Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Nic tak barevného, veselého a živého už jsem dlouho nespatřil. Od první do poslední minuty jsem se bavil a holčička v letním kině, o pár sedadel vedle mě, se neustále smála a bylo vidět její nadšení. Jen mě trochu mrzelo, že už nejsem dítě, jelikož tato pohádka by byla určitě mou the best!

plakát

Lidice (2011) 

Skvěle natočená historická tragédie obyčejných lidí. Hudba emocionálně silné momenty k filmu jen podtrhává. Herecký výkon Karla Rodena a Zuzany Bydžovské je špičkový. Citlivé, surové zároveň, ale to byla realita. Po skončení filmu zůstalo celé kino sedět až do konce titulků..a to mluví za vše.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

„Potkáte tisíce lidí a žádný z nich ve vás nic nezanechá. Potom potkáte jednoho člověka a váš život se změní.“ Tato závěrečná věta výborně charakterizuje děj filmu. Anne Hathaway se s rolí, kde trpí Parkinsonem vypořádala perfektně a spolu s Jakem Gyllenenhaalem tvořili dokonalej, sexy pár. Je to dojemný film (ale zase ne žádná „americká slaďárna“), který má v sobě prvky romantiky, dramatu a komedie dohromady.

plakát

Mlha (2007) 

Děj se celý odehrává okolo špatně promyšlené ZOO, velice statický bez pořádné akce, která k hororu neodmyslitelně patří. Konec se pro někoho může zdát sice překvapivý, ale ani přesto pro mnohé určitě nedokáže vyvolat ten správný zvrat a už v žádném případě, když je vložen do poslední minuty toliko předvídaného filmu. Od Franka Darabonta bych čekal mnohem více. Osobně veliké zklamání!

plakát

Lost Highway (1997) 

Typický Lynchův kousek s velkými stopy tajemna, hrůzy, strachu, schizofrenie a v neposlední řadě nemožnosti pochopení. Lost Highway je jeden z těch snímků na který se člověk může koukat pořád dokola a pokaždé objeví nějaký nový smysl či myšlenku. Snímek dokáže vyvolat chvíle napětí a především strachu mnohem více než mnohý horor. Lynch si s tímto strachem dokáže náramně vyhrát, dokáže ho vystupňovat a naprosto se v něm vyžívá. Absolutním vrcholem je vpletení tajemné postavy v podání Roberta Blaka, při němž mi vyskakovala husí kůže. První dějství filmu mě dokázalo vtáhnout sice mnohem více než část druhá, s kterou si na můj vkus mohl Lynch ještě trochu pohrát, ale i přesto mě Lost Highway velice nadchnul. Jeden nekonečně zamotaný kruh ve kterém každá postava stvárňuje velice důležitou roli, vše navazuje na vše až se nakonec každý divák ztratí. Je Frank naprostý schyzofrenik nebo ho prostě Renee tahá za nos a celý život mu lže...? Ať si myšlenku vyloží každý po svém. Pro mne absolutní top Lynchovy tvorby!

plakát

Warrior (2011) 

I tvrdí hoši mají city. Tvář bojovníka se pere s tváří reálného života, ve kterém má každý své vlastní problémy. Nic není takové, jak se na venek může zdát. Spřízněný příběh s dnes již kultovními snímky Rocky či Krvavý sport. Navázání na téměř zapomenutý žánr, který potěší i toho největšího kritika …a v podání Warriora rozhodně stojí za obětování těch 140 minut.