Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (266)

plakát

...a jitra jsou zde tichá (2015) 

Tak jsem se konečně dočkal, Rusáci natočili válečný film bez všech těch klišoidních sraček a patosu! I když i do tohoto povedeného snímku něco málo naládovali, ale opravdu jen co by se za nehet vešlo. Začátek nic moc nesliboval, ale jakmile se v krásné přírodě rozjel lov na skupinku Germánů, nestačil jsem zírat, jak dobře řemeslně to režiséři zvládli. Slabší čtyřhvězda, ale i za tu jsem vděčný.

plakát

Akta X - Série 1 (1993) (série) 

09/2021 Sice už slušné retro, ale stále kvalita.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Kombinace výborných hlášek s primitivním až ultratrapným fekálním humorem, velmi smíšené pocity.

plakát

Aljaška: Duch divočiny (1998) 

IMAX na BBC a National Geographic prostě nemá, navíc spousta nesmyslů v české diletantské verzi vyrobené firmou ABCD video sráží snímek ještě níž-překladatel si s ničím hlavu nelámal,takže tygra šavlozubého přeložil jako tygra mečounovitého,z orla bělohlavého vznikl orel holohlavý, místo bizona se tam proháněli buvoli a jako největší perličku bych uvedl záběr,kdy vychází z lesa jelen a komentář nám ho uvede jako antilopu losí (ta však žije v Africe).

plakát

Americký vlkodlak v Londýně (1981) 

Jedna z nejlepších proměn člověka ve vlkodlaka,no možná vlastně nejlepší vůbec,teď by se to udělalo počítačovou animací....i s přihlédnutím k datu vzniku filmu ohromující...Navíc výborná zábava...Úryvek z filmu si můžou fanoušci grindové kapely Mortician poslechnout na začátku jejich posledního cd .

plakát

Americký zabiják (2017) 

Slušně rozjetý akční film totálně zabil béčkový konec. Ale oddechovka je to dobrá i tak.

plakát

Amerikáni (2010) (TV film) 

Je obdivuhodné, jak si naši krajané v Texasu dokázali zachovat jazyk, písně a lásku ke staré vlasti i když jde už o čtvrtou generaci. Mluví roztomile zkomolenou češtinou nebo moravštinou s mnoha archaickými výrazy, které se v jejich řeči zachovaly.

plakát

Anežka Česká (2011) (TV film) 

Ucházející hodinka dějepisu.

plakát

Apocalypto (2006) 

Mel Gibson je Pan režisér.Je to už potřetí ,co mě svými filmy ohromil.Poprvé se mu to povedlo Statečným srdcem,po letech pak Umučením Krista a dnes Apocalyptem.Strhující podívaná, naprostá dokonalost po všech stránkách.Ano, brutality je zde hodně,ale dle mého soudu není samoúčelná, naopak, v kontrastu s ní vyniká o to víc lidskost, boj o přátele a rodinu, strach o nejbližší.Film mě v některých scénách přikoval do křesla, v jiných dojal .Největším překvapením zde je pro mě poměrně nízké hodnocení,spíš bych to přikládal za vinu nepochopení ze strany diváků, než nedostatkům samotného filmu.Rozhodně se nenechte odradit některými příkrými soudy ,zajděte na Apocalypto a udělejte si obrázek sami.Třeba nebudete litovat,stejně jako já.

plakát

Austrálie: Země za hranicemi času (2002) 

Celkem slušný dokument, rozdělený dle oblastí na dvě části-East Coast a Outcast.K dokonalosti chybí jen lepší komentář, na který jsem zvyklý z Cestománie.