Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako V Utajení, akorát bez mysteriozní stránky a kulantnějšího hrdiny. Né že by O'Brien byl špatný herec, to on je dobrý herec, ale když se tam kolem něho, pohybují třímetrový chlapi, kteří mají na rukou svaly až k prasknutí, (nabouchaný Adkins) a ve tváři výraz ala Terminátor, tak oproti nim O'Brien prostě a jednoduše působí směšně. Je to tady půl na půl, trochu špionské sledovačky a pak zase trochu akce, ta bitka v hotelu je asi nejlepší. Osobně bych ve filmu, preferoval méně akce a pak si ji schovat až na konec, tady je rozmístě v klasickém stylu a tím pádem je to i dost předvídatelné. Co je rozhodně super, je ta romantická stránka v polovině filmu, závěrečný výbuch, mučení bylo geniální, bitka v hotelu, plážový masakr a to je vlastně tak nějak všechno. Ty věci, co sem vypsal sou hrozně super, ale sou to takové drobečky, od koláče který, před vámi už někdo snědl a to se prostě nedělá. On by to, ani vlastně nebyl, špatný film, ale po skončení filmu, cítíte že to mohlo být víc chlapský, víc živější, víc napínavější a taky víc vyhrocenější. Keaton je tady totálně super, Adkins má kupodivu dostatek prostoru, ale mohl být na druhé straně, Kitsch super záporák, má to v hlavě dobře porouchaný a Shiva Negar je kus. Je škoda, že Adkins ve svých filmech, nedostává taky takovou tématiku, lokace, charismatické záporáky a větší rozpočet, tady by to dal s přehledem a hodnocení by bylo i podstatně vyšší. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

A já si pořád nedokážu zařadit představitele hlavního hrdiny a on je to Maze Runner. Ty hustější vlasy mu slušely. Příjemné překvapení, vůbec jsem o existenci tohoto filmu nevěděl a vyklubal se z toho pohodový akčňák s fajn castingem. Lidi ohrnují nos, že to je slabá napodobenina Bourneho a já říkám, že už jen scéna, kdy se Mitch s řadovým padouchem přetahuje o kulomet, přičemž se z něj celou dobu střílí, rozstřelí při tom velké okno a průvan Mitchovi rozfouká vlasy, má větší koule, než celý Bourne. Jasně, že tam jsou některé scény přitažené za vlasy, ale v kterém akčňáku ne, že (i v tom "slavném" Bourneovi). Je to svižné a zabavilo. Úvodní scéna super. Klidně bych bral dvojku. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné a nenáročné akční skoro áčko, které se nebojí ani SPOILER odpálit jadernou bombu, protože přece máme kurva levné CGÍčka, tak proč to tam nedat. Jinak roztomilé pomrkávání na všechny ty akční devadesátky, kde se to ukradeným plutoniem jenom hemžilo, celkem sympatické obsazení v čele s luxusním Keatonem a plážovou scénou na začátku,kde si říkáte, ty vole.. Ty se s tim nemažou. eRko pak zaručuje kvalitní krvavou podívanou i ulámané nehtíčky. Prostě jo, tohle by šlo. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O´Brian v hlavní roli je tak trochu castingový kiks a dokázal bych si vzpomenout na x jiných hezounků, kteří by do této role pasovali lépe. Ale jinak nemám námitek. Kluci si tu dávali do držky, jezdili rychle v autech, stříleli po sobě, řezali se nožema, došlo i na otevřenou zlomeninu a taky tu byla jedna šmrncovní děvucha z Íránu. Neduhy představitele hlavní role úplně v pohodě vyrovnával Michael Keaton, který si part vysložilého agenta užíval a jako protihráč obstál i Taylor Kitsch. Nic z čeho bych si sedl na zadek, ale bavil jsem se slušně. 75% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mitch Rapp (Dylan O'Brien) požádá svoji přítelkyni Katrinu (Charlotte Vega) o ruku a jde pro pití, ale dojde k neštěstí, protože na pláž zaútočí ozbrojení teroristé. Rapp je zraněn a Katrina je zabita. Mitch se snaží její smrt pomstít na vlastní pěst, ale dostává se do hledáčku CIA... Dalo se to docela čekat, ale Scott Adkins jako Victor nezasáhne do děje nějak výrazněji, protože má pouze malou vedlejší roli. K plusům filmu patří Michael Keaton (Stan Hurley), Shiva Negar (Annika) a finále s atomovou bombou. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)
  • Knižní předloha se od filmu značně liší. První polovina knihy se zaměřuje na tvrdý Rappův výcvik u Stana Harleyho, kde se učí různým způsobům boje a je Harleym dost šikanovaný. Druhá polovina knihy se zaměřuje na cestování po zemích středního východu a Evropě, kde Stan a Rapp loví teroristy pro C.I.A. (Scaryman)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama