Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 329)

plakát

Svědomí (1948) 

Jímala mě z toho hrůza. V takovém průseru může být každý řidič už zítra....děsný drama.

plakát

Chirurgie (1988) (TV film) 

V posledních dnech jsem viděl tolik českých i amerických kokotin, že tohle bylo vážně pohlazení. Dokonale zpracovaný Vančura. Byl to žid a komunista, jenže taky největší postava naší literatury. Svěrák a Suchařípa se krásně nenáviděj. Nádherná podívaná s hudbou Jiřího Bulise.

plakát

Vánoce s Alžbětou (1968) 

Před 20.lety bych asi dal 3*. Jenže od té doby jsem viděl tolik kokotin, že mu poprávu patří 5*. Vlado Millerovi byla přidělena závoznice, holka z pasťáku. A on si k ní buduje nějaký vztah od antagonismu až k lásce. Dál neprozradím nic a ani film vám řešení nenabídne. Film je plný reálií socialismu, čili je dobré si ke sledování vzít vodku ve slevě  za 109 kč. Žádné radiátory, hezké byty, krásné omítky. Děs roku 1968. Platy kolem 1000 kčs. Vše šedé, v závoji deště a totálně zdevastované. Záloha  350 kčs dobírka asi 600 kčs a cigára stojí 4-7 kčs. Kurva, a tím se chtěl Husák chlubit?

plakát

Křehké vztahy (1979) 

Jeden z mála filmů, co se mi líbil v 17 letech a líbí se mi v 62. Juraj Herz  řekl: Chtěli po mě film z dělnického prostředí a tak jsem zvolil řezníky. Film má neskutečný spád a výkony. I Hapku bych za hudbu pochválil. Nádherní záporáci: Menšík a Štěpnička. Krásné role Peterka a Řehák. Kratina tam není policajt, ale trestaný řidič masa. Božská Zora nehraje typickou šlapku, ale rozvedenou samoživitelku. Zápletka se jménem je v kinematografii velmi vzácná....Vše se povedlo.

plakát

Čapkovy kapsy - Zločin v chalupě (2011) (epizoda) 

Velmi známá povídka Karla Čapka. "Nejsem vinen!" Zabil jste ho? Jo, to jo, ale nejsem vinen. Parádně zpracovaná. Javorský jako vždy profesionálně perfektní.  A nejvíc mě zaujala hudba. Radim Hladík a pan Hrubý. Dnes se točí jen sračky, u tohoto si můžete opravdu něco užít. Nejen geniality pana Čapka.

plakát

Stud (1967) 

Ladislav Helge odvedl skvělou práci se slovenskými herci. Pántik je prakticky Pláteník z Okresu na severu.  On má charakter (a taky připosranost, jako každý komouš). Bojí se strany, že ho sundá a za to může Kvasil! Ta zrůda , špatný soudruh a prcačkář! Ve straně! "Za toho kus žvance ti mám být vděčná?" řve Ida Rapaičová a začne ze sebe trhat podprsenku. Ona je dcera, nikoliv milenka. A zase Helgeho nešťastný Mikulov, lidi ho tam nenáviděj a ví proč! Je to drama, které moji přátelé v USA těžko pochopí.

plakát

Škola otců (1957) 

Velice dobré. Jednou z hlavních úloh hrají děti. To ale nikdy nevyjde! Zde to je podružný motiv. Hlavním motivem je papálášismus. Stejně jako dnes, kdy synek továrníka a majitele bordelu musí mít dobrý prospěch, tehdy synek předsedy KNV musel míti prospěch dobrý, ač blb to byl. Ruda Hrušinský si tu opět střihl roli opilce, fakt to umí...Fiktivní město Milotice je Mikulov. Mikulovští udali Helgeho, že je považuje za dementy. Já tam krátce žil a je to bohužel pravda, jako všude jinde v Sudetách.

plakát

Retro (2008) (seriál) 

Všechny díly nejsou na 5, to bych lhal, jsou tam i zcela nezajímavá a nudná témata. Ale uvedu 1 příklad za všechny. Retro-samoobsluhy. Martina Vrbová se vetře do domácnosti stalinistky Jiřiny švorcové a mámí z ní, zda vše za komunismu bylo? Jiřinka je evidentně nasraná a oslovuje jí Miláčku. Tedy s nervama v prdeli! Prý vše bylo. Režisér ihned prostříhá a tam jsou stesky vedoucích obchodů, co říkají, že nic nebylo! Já v tom komunismu žil, a vím, že nebylo nic, ani hajzlpapír! A stalinistka na kameru pár dnů před smrtí takto lže! Ať se některé díly povedly, či ne, díky těmto krásným holkám máme alespoň nějaký dokument. Nikdy nikdo už toto nenatočí. My pamětníci zemřeme a mládež to nezajímá. Mají jiné starosti, třeba kde bydlet.