Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Oblíbené filmy (10)

Spiknutí

Spiknutí (1997)

Po pátém shlédnutí zjišťuju, že se tenhle film dostává do mých top 10, Mel hraje pošuka jako o život a Julia Roberts je pořád krásnější :-)

Doktor Živago

Doktor Živago (1965)

Můj nejoblíbenější romantický film!!! Krásná Lara, zasněný Živago, krutá realita ruské revoluce a poetická nostalgie na pozadí nádherné hudby Maurice Jarreho ..... Vždy když slyším tu známou melodii, vybavím si scénu, v níž spolu milenci jdou válkou poničeným Jurjatinem je podzimní slunný den a okolo nich víří barevné listí........

Most přes řeku Kwai

Most přes řeku Kwai (1957)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec :-) Excelentní Alec Guinness a William Holden v Leanově válečném velkofimu se předhánějí v hereckých výkonech, do toho všudypřítomná džungle a v ní za zvuků známého pochodu plukovníka Bogeyho rostoucí most. Prostě zážitek! Sice oproti knižní Bouleho předloze to v závěru most neustojí, ale zase výbuch mostu a následné filozofování lékaře Cliptona, který se zdá být jediným racionálně uvažujícím opět ukazuje absurditu války v plném rozsahu. Jeden z nejlepších válečných (protiválečných) filmů vůbec.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Na pozadí skvělé hudby Johna Barryho jezdí poručík Dunbar nekonečnou zvlněnou travou, miluje Stojí s pěstí a nalézá smysl života. Film mě uchvátil už jako kluka a vždy, když si ho po letech pustím, je to pořád stejně silný zážitek. Jeden z mých top 5 filmů!!!

Nesmiřitelní

Nesmiřitelní (1992)

Nejlepší, nejreálnější a můj nejoblíbenější Western! Skvěle natočený film o tom, jak to doopravdy na americkém západě chodilo. Skvělý je dialog po závěrečné přestřelce, kdy se Eastwooda ptá pisálek Rubinek, jak mohl sám odpravit pět lidí a čeká vysvětlení typu " protože jsem nejrychlejší nebo něco podobného ", ale místo toho se dozví, že zabiják Munny má prostě na zabíjení lidí štěstí... S tím pak souvisí i to, jak Hackman vypráví Rubinkovi ve vězení, že v přestřelce nevyhraje vždy ten nejrychlejší, ale ten, kdo má chladnou hlavu, což se pak bohužel pro něj projeví ve finálové přestřelce, kdy všichni jeho zástupci v rozčilení střílí jako o život, ale vedle, zatímco Eastwood si v klidu zamíří a všechny odpraví... Jinak nádherná hudba a skvělí herci Hackman, Harris, Eastwood a Freeman.