Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná komedie, která nedá divákovi šanci vydechnout. Zábavný začátek, který nás seznámí s postavami a jejich životy, je tak jediná chvíle, kde se skoro nic neděje, pak nás autoři hodí rovnou do vody a je jen na nás, jak rychle se zorientujeme. Slušný scénář nám nedává žádné jistoty, vlastně nic nevíme a jen se snažíme dozvědět se, o co tu sakra vlastně jde. Julia Roberts je skvostná a začíná mi být líto, že posledí dobou si vybírá jinak tématicky zaměřené snímky, tahle role jí prostě sedla. Ze začátku jsem spíš obdivoval Mela Gibsona, ale jeho role mi po chvíli připadala otravná, takového ubožáka jen tak nikde nevidíme. 70% [TOP 19/12 73%] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Donner, Helgeland a Gibson boli pri tomto filme nie len pri chuti, ale predovšetkým v dobrej forme. Conspiracy Theory ma nie len vymakaný príbeh, kde atmosféra a napätie fungujú na výbornú a idú ruka v ruka, ale aj perfektné herecké obsadenie kde Gibson podáva famózny výkon a kde ma zaujala aj Julia Roberts, ktorú obvykle nemám moc v láske. 85% - 4* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, mam z toho takovej rozporuplnej dojem. Samozrejme Mel Gibson je fakt vybornej a Julia Roberts s Patrikem Stewartem se taky snazi, ale prave vykon Gibsona je nejvetsi problem. Na jednu stranu prakticky bezchybne zahral silence, kterej se vseho boji, jenze ja si nemoh pomoct a prislo mi to neuveritelne vtipny. Ukousnutej nos, Gibson vsechno sleduje atd., proste mi to prislo jako komedie. Navic ta thrillerova zapletka se rozjede az tak v polovine filmu. Mozna kdyby nebyl Gibsonuv vykon tak komickej, tak bych sel s hodnocenim vejs, ale proste nemuzu dat vic hvezdicek, kdyz jsem po celou dobu filmu nebyl vubec napnutej a to bych od thrilleru ocekaval nejvic. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář (můj oblíbený Brian Helgeland), standartně výborná Donnerova režie a dvě velké hvězdy. Mohlo z toho vzniknout něco špatnýho ? Nemohlo ! Jenom ten konec mohl být trošilinku .........., ale Julia Roberts (které to obzvlášť slušelo) a především Mel Gibson (který byl velmi opravdově paranoidní) to zase lehce vytáhli na pět * :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mají ho za blázna, ale jen do té doby, než kolem něho začnou hladově kroužit federálové. Protože tenhle rozplétač zamotaných konspiračních teorií leccos ví. A postupně začne vytahovat i stále jasnější důkazy. Legendární Richard Donner se znovu sešel s Melem Gibsonem a dokonale namíchali několik žánrů. Chvíli je to tak díky nim zábavné, pak napínavé, následně špionážní, jindy zase docela romantické. Scénář je překombinovaný, ale pořád ještě snesitelný, paranoidní Gibson dokazuje, že tehdy herecky bodoval (škoda, že dnes -2015- je v branži prakticky odepsaný), rozplétání pravdy má své momenty, ale určitě se to dalo víc prostříhat. Julia Roberts zase dokazuje (ač neměla tak vděčnou úlohu a její part není tak dramaticky bohatý), že nehledá postavy, které se jen romanticky peleší s nějakým hezounem, ale ráda zkouší nejrůznější žánrové polohy. V roli nebojácné advokátky ministerstva spravedlnosti působí znovu velmi žensky a ve svých názorech neotřesitelně, ač to na ní se svými verzemi zkouší vícero mužů (samozřejmě včetně Gibsona). A Donner nad vším pečlivě dohlíží, tentokrát za velmi solidní podpory (v té době Bayova) kameramana Johna Schwarztmana. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)
  • V kině, ve kterém se Jerry schová před pronásledovateli, právě promítají film Jestřábí žena. Konkrétně závěr filmu, kdy Navar vjíždí na koni do katedrály. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama