Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 658)

plakát

Vadí nevadí (2018) 

Nechápu ty hejty. Za mě zajímavá podívaná s dobrým castingem, pozoruhodnými úkoly a hustým vyvrcholením.

plakát

Vražedný tanec (1990) 

90. léta už byla pro veterány Delona a Belmonda jen stínem jejich předchozí slávy. Tento snímek je čistočistý průměr, dokonce malinko podprůměr. Nezajímavé postavy, divný děj, navíc tanec mi k Delonovi vůbec nesedí. Ty tři hvězdy jsou z dost odřenýma ušima.

plakát

Náš příběh (1984) 

Po zajímavém začátku už jen absolutní nuda!

plakát

Teherán 43 (1981) 

Chvílema jsem se v tom filmu úplně ztrácel. Strašně přepálená stopáž, mraky jmen, takže potom jsem si už absolutně nepamatoval, kdo je kdo, námět výborný, ale scénář mizerný.

plakát

Concorde - Letiště 1979 (1979) 

Na rok vzniku neskutečně, ale neskutečně špatné triky, idiotská zápletka, nemožné chování hlavních postav (hlavně té naivní novinářky, která to měla ve svých rukou), herecké hvězdy Kennedy a Delon jsou zde za trest a hlavně na Delonovi je vidět, že ho to absolutně nebaví. Jo, americké filmy, ty si zkrátka vybírat neuměl a je to jeho jediná skvrnka na jinak vynikající kariéře.

plakát

Pan Klein (1976) 

Až na samotný konec mě tento film nechal emocionálně poměrně chladným. Nic moc se totiž neděje a to, co se děje, se děje strašně pomalu a nudně. Jednu chvíli jsem přemýšlel jen o dvou hvězdičkách, ale ten konec to vytáhl přeci jen na tři.

plakát

Borsalino a spol. (1974) 

Už ne tak dobré jako ta první klasika, ale tentokrát více krvavé, více mafiánské, více krimi. Stále výborná gangsterka.

plakát

Dva muži ve městě (1973) 

Velký palec nahoru a ukázka toho, jak dokáže být život svině i přesto, že se snažíte žít spořádaně a nikoho neobtěžovat. Delon a Gabin jsou fantastická dvojice, inspektor zmrd, zneužívající své postavení, ale tak už to hold někdy bývá. Konec je takový, jaký být musel.

plakát

Oblečen na zabíjení (1980) 

Jó, to byly doby, kdy ještě filmu nevládla politická a genderová korektnost a tudíž nebyl problém obsadit bandu černochů do role flákačů a násilníků a jako hlavního padoucha potencionální transgender osobu. To by se dnes rozhodně nestalo, protože žádné studio by nechtělo být pod palbou kritiky, že tyto osoby přece nemohou být zločinci. To může být přeci jen bílá většina. Ale k samotnému filmu. De Palma používá dlouhé, pomalu plynoucí záběry a scény, které šli jednoznačně prostříhat, na druhou stranu by z toho pak nebyl takovýto film. Mysteriozní je to velmi, samozřejmě jasná inspirace Psychem se nezapře a autor se o to ani nijak nesnaží, přesto jsem si tento snímek užil. Herci byli fajn, Nancy Allen krásná a Michael Caine určitě nebyl v hlavní roli, jelikož se na plátně neobjevoval moc často.

plakát

První klidná noc (1972) 

Výtečné drama. Sice rozvláčné, ale zde mi to absolutně nevadilo. Výborný Delon v tak trochu jiné roli, než jsme obyčejně zvyklý, parta jeho promiskuitních kamarádů a nádherná Sonia Petrovna. Jo Slovanky se nezapřou.