Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ale jako jo...není to možná nejchytřejší a do hororu to má vlastně celkem daleko,ale jinak není Truth or Dare filmem,který by mě naštval,popřípadě jsem měl tendenci ho po půl hodině vypnout.Všechno tu běží tak nějak dle očekávání (lekačky,vymírání jedotlivých postav) a to se snad ani nedá u podobného filmu vytknout,přotože přesně podle téhle šablony a z tohoto důvodu byl stvořen.Konec navíc trochu překvapil a to jsem fakt nečekal...60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia priatelov sa vyberie na dovolenku do Mexika. Narazia tu na chlapíka, ktorý ich zoberie do zruinovaného kláštora, kde sa zhodnú, že by bolo dobrým nápadom zahrať si hru Truth or Dare. Ukáže sa ale, že sa stali jeho obeťami a on ich vtiahol do smrtiacej hry, ktorá ich odteraz bude desiť na každom rohu. - Ďalší Teenage horor bez štipky inovácie a bez akéhokolvek pokusu priniesť niečo nové. A pritom je tento subžáner jedným z tých menej vyčerpaných a ponúka tolko možností. Mladí herci sú celkom sympatickí, ale ich neskúsenosť je až príliš výrazná. Velmi tu chýba atmosféra a systematické úmrtia, ktoré dokáže divák predvídať na míle ďaleko, z toho robia jeden z najmenej uspokojivých kino hororov, ktoré som v posledných rokoch videl. Blumhouse v poslednej dobe čím ďalej tým viac zlyháva, takže dúfam, že Halloween to trochu oživí. + herec z Yoga Hosers + herečka z The Walking Deceased + herec z House at the End of the Street + herečka z Freaks of Nature + herec z Bone Tomahawk + herečka z American Horror Story ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $41,254,705 Tržby Celosvetovo $95,174,183 Tržby za predaj Blu-ray v USA $640,473Tržby za predaj DVD v USA $1,028,295║ Pravda alebo úloha? Oplatí sa točiť takéto démonické horory? Pravda neoplatí. Rádoby horor ako na páse od Bluma, ktorému občas niečo vyjde a občas toho dosť zbytočne odkvacne do prázdna. Niekedy je menej viac. /40%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpočtová žánrovka ( až sa nechce veriť, že sa takto remeselne obstojné filmy pre kiná točia za taký bagateľ ), ktorá sa snaží ísť po stopách KRUHU s dávkou nejakej tej NENÁVISTI. Je však len slabým odvarom spomenutého a obsahuje pre mňa iba jednu jedinú napínavú ( nie však strašidelnú ) scénu. A celé to zavŕšil koniec, ktorý s pomerne sympatických, odvážnych a obetavých hrdiniek spravil egoistické a bojazlivé sliepky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dny jsem se aktivně věnoval filmům na obdobné téma. Musím však smutně podotknout, že tento nejnovější je z nich asi nejslabší. Ani ne tak svým vizuálem, atmosférou či brutalitou, ale celkovou tvůrčí překombinovanosti a místy až směšnými situacemi. Při jeho sledování jsem si skutečně připadal jako v té otřepané frázi „ no prostě jak na housenkové dráze“. Zatímco některé pasáže byly velmi slibné a některá úmrtí postav i vcelku brutální, tak se tu našla i hromada nudných minut, nelogických momentů a hlavně mě neskutečně štvalo, jak démon pořád přeskakoval z osoby na osobu (plus ty jejich rozmazané ksichty za pomoci aplikace). Přitom kostra příběhu nebyla vůbec špatná. Bylo vidět, že tvůrci mají následováno dost podobných kousků a ani by mi nevadila jistá neoriginalita, ale právě jejich snaha neustále něco kombinovat, vytvářet chaotické akční vsuvky, místo aby se snažili více tlačit na samotnou atmosféru a gradovat napětí. Každou zajímavou scénu následně nahradily minuty nudy. A vzhledem k přepálené stopáži jsem několikrát nervózně pokukoval po časomíře. Co se hereckého obsazení týče, tak to taky nebyla zrovna velká sláva, ale nerad bych křivdil všem. Byla škoda, že jeden z největších ocasů zařval mezi prvníma. Alespoň jsem si tu jeho chvilku slávy na biliardu užil s veškerou grácií. Další slabinou byl samotný závěr. Očekával jsem alespoň povedené finále, ale dostal jsem syrovou a hlavně nedochucenou omáčku. Možná se to někomu líbilo, ale já mezi ně určitě patřit nebudu. 40% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama